-
Alergija
Opet nekakvi problemi kod mene...
Već mjesec dana pokušavam otkriti zbog čega mi se javlja osip sličan ugrizima komaraca. Pretpostavljam da se radi o alergiji i to na hranu, ali ne znam koju. Do sada nisam imala nikakvih problema s alergijama, osim, naravno, kihanja na puuuno prašine. :/
Ne znam kaj da mislim. Možda mi smeta i prašina koje ima u kući zbog radova ( šmirglanje zidova i slično ).
Krenula bih k doktoru , ali znam da bi me onda slala na ona testiranja na kojima na kraju ništa ne otkriju. :/
:/ :/ :/ :/ :/
Imali koja od vas sličnih problema ?
-
spooky, tebe je baš pogodilo! :/ jesi jako umorna, možda ti to ruši imunitet? još ako i radite po kući... najbolje bi bilo da se probaš malo odmoriti, vitaminizirati i sl. (znam kaj sad misliš - e jesi mi pomogla
)
-
Gdje ti se javlja osip?
Ako ti je na izloženim dijelovima tijela (ruke, lice) prilična je šansa da je od nečeg izvana (vjerojatno kemikalije od radova, da li ste skidali boju sa drvenine, prašina - malo teže, ona djeluje na dišne puteve).
Osipi iznutra (hrana, lijekovi) obično izbiju tamo gdje postoji neki pritisak na kožu, na pr na stražnjici, laktovima, ispod guma od grudnjaka i gaćica.
Meni je od penicilina bio i po licu tamo gdje me dira kosa, i bilo gdje da sam se počešala izbilo je... koma.
-
Osip mi se javlja po rukama i nogama, donjem djelu leđa i ispod grudnjaka, a svrbi baš kao da su me izgrizli komarci! :shock:
-
Probaj kupit ELOCOM mast. Meni je bila izbila alergija od sunca po vratu i pocela se siriti, tako da mi je doktorica to prepisala. Po opisu je jednako - kao ubodi komaraca i poprilicno svrbi. Mazala sam par puta dnevno, kako koji dan - ovisno o tome koliko sam bila doma, i proslo je za nekih 5 dana. Inace, isto imam alergiju na prasinu, grinje, dlake, perje, itd., koja udara na respiratorni trakt.
Nadam se da sam ti barem malo pomogla
-
Možeš dodati i Claritine "iznutra".
Ali ipak bi bilo najbolje prije ikakve terapije otići na testiranje.
Testovi ne rade kad uzimaš terapije za alergiju, a također nekad i ako je prošlo dosta od alergije.
Nisi ništa riješila ako ne znaš na što si alergična. Ne možeš se cijelo vrijeme mackati s kortikosteroidima ni piti antihistaminike.
-
Možeš držati dijetu sa malo proteina - ubrzava čišćenje alergije. Također pij puno vode, a možeš pomoći i crijevima s Donatom Mg, ako je neka hrana da što prije izađe iz tebe.
Ako ti se ne ide na testiranja, probaj eliminacijsku dijetu. Ja ne znam točni protokol, ali dr. bi ti trebala reći.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma