Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 70 od 70

Tema: koje voce i povrce NE davati prije navrsene 2 godine?

Ria avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Moja A. ima 2,5 godine i jede sve osim gljiva i tropskog voća.

A što se jagoda tiče, posebice za njih sam pitala u Centru za poremećaje metabolizma na Rebru i rečeno mi je da nisu ništa veći alergen od bilo koje druge namirnice i da je to velika fama koja nikako da se iskorijeni.
    Jednako mi je rekla pedijatrica kao i gastroenterologica u Klaićevoj.

A naticanje sluznice općenita je alergijska reakcija.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Gljive, ali specificirano vrganje (do 10-te, a i onda u granicama do 12-te). Organski uzgojene šampinjone može dijete jesti od 8. mj.
    A bukovace? Pitam zato sto sam ja malom negdje oko druge godine uvela bukovace, i dosad nije bilo nikakvih problema, ali tko pita ne skita pa!?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jel ima ko iskustva sa davanjem mushmula? nama se bash zrele u vrtu i mislim da bi se giti svidjele a nema ih na nijednoj tablici.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

nama je mama kad smo gnjavili s hranom tipa nebiovo nebiono znala reć A kaj bi vi? Mušmula?

inače, ne znam ti reći jer pojma zapravo nemam kaj su mušmule. daj opiši.

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj kido prvotno napisa
    Citiraj iridana2666 prvotno napisa
    Gljive, ali specificirano vrganje (do 10-te, a i onda u granicama do 12-te). Organski uzgojene šampinjone može dijete jesti od 8. mj.
    A bukovace? Pitam zato sto sam ja malom negdje oko druge godine uvela bukovace, i dosad nije bilo nikakvih problema, ali tko pita ne skita pa!?
    Meni su rekli gljivari da ne - do negdje 12. godine. I ne mislim isprobavati. Pa fakat može i bez toga jedno vrijeme.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mušmula je naš domaći plod, pomalo zaboravljen i sve rjeđi u voćnjacima i okućnicama. Kada svo lišće s njenog stabla popada, ona postaje pogodna za jelo. Još gazeći po snijegu pored njenog stabla možemo naći jestive plodove, koji tek tada pružaju svoje bogatstvo okusa, kao tajna škrinjica. Naravno, ne moramo čekati da mušmula gotovo "strune" pa da bi je pošli tražiti za jelo. Ubrati je možemo svježu kada je još tvrda i čekati da macerira u kućnoj smočnici ili drugom prikladnom mjestu.

Mušmula u svježem stanju nije jestiva, jer je njeno tada zelenkasto i blijedo sivkasto meso ploda pretrpko i prekiselo za konzumaciju. Tek kada plod odstoji i macerira, čime poraste razina šećera može se jesti kao mekana, ukusna kašasta poslastica. Plod je sitan, nalik na jabuku sa 5 krupnih, stelarnih sjemenki.

Datum pristupanja
    May 2008

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja volim mušmule

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja sam mushmule kategorichki odbijala jesti sve do ove godine. chak sam ih probala kad sam bila mladja al su mi bile "bljaaak" - mislim da morash imat odredjen broj godina da krenesh jest neku hranu tipa zhlundrasto, trulasto.... ove godine sam ih ponovo probala i skroz se navukla na njih, prefine su mi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj MAMAvoliGITU prvotno napisa
    mislim da morash imat odredjen broj godina da krenesh jest neku hranu tipa zhlundrasto, trulasto...
    Ja ovo gore navedeno još uvijek nemrem i mislim da nikada neću moći

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jel ima ko iskustva sa davanjem mushmula? nama se bash zrele u vrtu i mislim da bi se giti svidjele a nema ih na nijednoj tablici.
    Ja sam baš danas dala sinu mušmulu za probati. Onako malo na prstu. I sviđa mu se. Ima sedam i pol mjeseci.
    Ravnala sam se time da je djetetu nakon 6 mjeseci najbolje davati voće i povrće čija je sezona.
    Zato vjerujem i da nisam pogriješila kad sam mu neki dan dala mandarine.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda je rjesheno - danas mushmule :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

onda je rjesheno - danas mushmule :D
    Ali imaj u vidu da sadrže tanina što znači da zatvaraju.

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Fana prvotno napisa
    Zato vjerujem i da nisam pogriješila kad sam mu neki dan dala mandarine.
    sta mu nisu bile kisele? moj frkce (a i ma 11 mjeseci) i na jogurt, ne mogu zamisliti da mu dam nesto tako kiselo kao mandarine.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj cokolina prvotno napisa
    sta mu nisu bile kisele? moj frkce (a i ma 11 mjeseci) i na jogurt, ne mogu zamisliti da mu dam nesto tako kiselo kao mandarine.
    Ove mandarine koje sam imala doma su bile slađe od prosjeka . Ali očito mu paše malo kiselije jer je i mušmule jeo s guštom.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

gita tamani mandarine vech jedno mejsec dana (sada ima sedam i tjedan). nisam joj mogla ne dat kad me gledala kak ih ja tamanim - radi kisele face ali ih tamani. mushmule nismo danas probavali jer smo se kasno vratili doma.

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

imam i ja nekoliko pitanjca...
    mali mi ima 4 i pol mj. jos uvijek ga dojim ali imamo i dohranu (ono adaptirano mlijeko). kad mu mogu davati vocne kasice? na svima njima pise nakon 4.mj. a i pedijatrica nam je na zadnjem pregledu rekla da mozemo lagano poceti postepeno s njima, i to prvo tjedan dana jednu vocku, pa drugi tjedan drugu, itd.
    postoji neko voce u tim kasicama koje bi trebali izbjegavati?
    od nekih mama sam cula da ne davati onu od banane jer kao poremeti probavu il tak nekaj...

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja nebi poslušala pedijatricu i počela bi dohranu tek sa 6 mj.

evo ovdje se raspravlja o tome
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=68876

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a ja bih svakako kad jednom počnem počela s domaćim kašicama po mogućnosti od voća i povrća kojima znam izvor (po mogućnosti da izvor budu mama ili svekrva 8) ) i od bio žitarica.
    Kupovne kašice su skupe i upravo je sumnjivo koliko su trajne :/ A za to malo što bebači jedu u početku treba toliko malo da uopće nije teško skuhati.
    istina, ovo je ot

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i ja glasam za domache kashice - mislim da je prehrana jako vazhna - pogotovo kad male djece. kao da gradish kuchu - ako gradish od kvalitetnog materijala, dobijesh kvalitetnu kuchu. mizhda su gotove kashice koj put dobre kao opcija kad nema vremena ali mislim stvarno malo vremena treba da se izdrecka banana ili izriba mrkva ili jabuka a neusporedivo je bolje. chak i da ne rachunash aditive i e-ove, mislim da svi mi radje pojedemo frishku bananu nego onu koja mozhe stajat (ili stoji) godinu i pol na polici.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •