Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Ambulantni porod!

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Ambulantni porod!

Drage rode,drage forumasice,i ja s vama zelim podijeliti moja iskustva.
    Kao jako mlada(20)radam moju prvu curicu,jako neiskusna i nepripremljena na porod,za samo 7 sati beba se rodila prirodnim putem,sve ok,ja popucala na sve strane,sivaju me.
    Poslje poroda pa cak i mjesecima osjecam se presretnom i obozavam svoje dijete ali jos uvijek nesvjesna da sam rodila i pod sokom bas od poroda od trudova,pucanja,sivanja. Beba:3920gr.
    Da napomenem da sam u bolnici ostala 5 dana i uspjesno dojila cak skoro 2 godine.
    4 godine kasnije radam drugu curicu,totalno pripremljena na porod,sve ok,rodim za 2 sata,ostajem u bolnici 2 dana,pukla mrvicu,dva mala sava,uspjesno dojim godinu dana.
    Beba:4150gr.
    E sad,opet 4 godine kasnije ostajem trudna.Trudnoca kao i protekle dvije prolazi bez problema,super se osjecam,dobila samo 8 kg.kao i s curama,ovaj put je decko,MM,cure i ja se radujemo i jedva cekamo bebicu.
    Ja kao iskusna mama i rodilja idem s trudovima u bolnicu,tocno na termin 24.02.(cure su kasnile 8 i 6 dana) i pri prvom pregledu upitam doktoricu dali mogu kuci s bebom odmah poslje poroda,naravno ako bude sve ok.
    Doktorica mi kaze kako svaka 10 zena zeli ambulantni porod da je to sasvim normalno u bolnicama i da cemo tokom i poslje poroda odluciti zajedno,jer unaprijed nemozes nista reci treba vidjeti kako ce teci porod,jeli beba ok.i kako cu se ja osjecati.
    Trajalo je malo duze nego drugi put ali ipak za 3,5 sati ja bez ikakvih dripova i pomagala rodim svog sincica i zamislite srece nisam popucala ni mrvice,beba u redu ja se super osjecam,odmah se istusiram,trazim da sama obucem svoju bebu.Beba:3770gr.
    Sestra mi kaze da ide da mi donese rucak,neka rucam i jos najmanje 3 sata ostanem tu za svaki slucaj i da mogu doma bez problema.
    MM ode kuci po cure da dodu i one po bracu i da barem vide da je mama rodila u bolnici a ne da izgleda kao da smo ga na brzinu kupili negdje.
    One s tatom dodu,puste ih u radaonu,presretne seke,nemogu ga se nagledati,a jos sretnije kad su cule da mama i braco idu odmah kuci.
    Ujutro u 9 dodem u bolnicu a u 5 popodne sjedim s muzem u dnevnom boravku i pijemo kavu.Beba spava,cure oko nas.Malo je cudan bio osjecaj,cak i nekako nevjerovatno sta se dogodilo tako brzo,ali ipak prelijepo.
    Isprate me doktorica i babica koje su bile pri porodu rijecima da ako bilo sta ne bude u redu sa mnom ili bebicom ponovo dodem u svako doba.
    Dugo sam za vrijeme trudnoce razmisljala o ambulantnom porodu i bila 100%sigurna da ce biti sve ok.
    Sta da radim u bolnici s 3.djetetom,koje sama znam okupati,obuci i podojiti,razmisljam nema potrebe biti u bolnici,ljepse mi je u mojoj kuci,u mom kupatilu i s mojim muzem i djecom djeliti radost od samog pocetka.
    Mnogi su mi govorili da je bolje barem jedan dan da ostanem za svaki slucaj,cak je i MM ispocetka bio za to,ali kad su vidjeli koliko ja to zelim i koliko sam sigurna u sebe rekli su da je ok i podrzavali me.
    Ja kuci nisam lezala ni dana,malo sam se odmarala,imala sam stalno posjetu ali MMje uzeo godisnji tako da je preuzeo moje obaveze prvih par dana.
    Nisam se pokajala i sretna sam sto je sve ispalo tako divno,u bolnici mi je babica rekla ako ikad budem radala 4.dijete da im ne dolazim uopce da ostane odmah u kuci,jer kao za rodilje kao sto sam ja oni uopce nisu potrebni.
    Toliko od mene pitajte ako vas zanimaju neki detalji.
    I drage moje vidim koliko mnoge od vas pate od stanja u nasim bolnicama u HR.i BiH.i vidim koliko se vi borite protiv toga,podrzavam vas i ako postoji nacin na koji mogu i ja boriti se s vama ,javite.
    Porod svakoj majci treba ostati u lijepom sjecanju i prava zene pri porodu se moraju postovati.

Mama Medo avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

:D prekrasno, bravo, joy!
    kada bi barem i kod nas moglo biti tako.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

predivno
    Dok kod nas dođe takav sistem moje dijete će imati unuke :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj jadranka605 prvotno napisa
    Dok kod nas dođe takav sistem moje dijete će imati unuke :/
    praunuke

joj, i ja bi ambulatni porod

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

lijepa priča

već na pola tvoje priče pomislila sam kako si sljedeće dijete spremna roditi kod kuće. kavu bi dobila odmah u krevet, a stariji klinci bi uživali u vašem brlogu .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

divno, tebi i tvojoj obitelji

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Cestitam od srca!

Ovo me posebno dirnulo:
    Sta da radim u bolnici s 3.djetetom,koje sama znam okupati,obuci i podojiti,razmisljam nema potrebe biti u bolnici,ljepse mi je u mojoj kuci,u mom kupatilu i s mojim muzem i djecom djeliti radost od samog pocetka.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

predivno... kad ce nase price izgledati ovako?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prekrasna priča

Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sretno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

savršena priča

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a jel želite još djece? Super mi je priča čini mi se kao da ste stvoreni za veliku obitelj

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Super prica. Cestitam!!!

joy avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

S troje se jos i nekako moze,a vise od troje mi se cini nekako puno pogotovo u danasnje vrijeme kad bas moraju oboje da rade,pa gdje je novo auto,pa novi stan,na sve moras misliti.
    Cesto pomislim da je kao prije gdje sam ja odrasla,ja sam odrasla na selu i imala prelijepo djetinjstvo,svi su imali 4 i 5 djece i svima je bilo dobro a sad i u Hrvatskoj i ovde kod nas je sve dosta teze.
    To je jedino a sto se tice ljubavi prema djeci,radati ih i odgajati mogla bi jos najmanje 2-3

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ma 4. put nećeš ni stići do bolnice kako ti taj posao dobro ide!
    Čestitam i... zavidim ti na ovom posljednjem iskustvu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da je bar tako kod nas.cestitke

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jednog dana ce biti i kod nas

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

joy sd,

:D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Bravo :D

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Re: Ambulantni porod!

Citiraj joy prvotno napisa
    Sestra mi kaze da ide da mi donese rucak,neka rucam i jos najmanje 3 sata ostanem tu za svaki slucaj i da mogu doma bez problema.
    MM ode kuci po cure da dodu i one po bracu i da barem vide da je mama rodila u bolnici a ne da izgleda kao da smo ga na brzinu kupili negdje.
    One s tatom dodu,puste ih u radaonu,presretne seke,nemogu ga se nagledati,a jos sretnije kad su cule da mama i braco idu odmah kuci.
    Ujutro u 9 dodem u bolnicu a u 5 popodne sjedim s muzem u dnevnom boravku i pijemo kavu.
    ..................................
    kako je meni ovo lijepo
    dođeš, porodiš se, ako treba, pomognu ti, ako ne treba, još bolje. Malo pričekaš, a onda te sa osmjehom isprate i kažu da su tu za tebe ako ih zatrebaš.
    I onda, cijela obitelj, sklupčana oko novog malog čuda , uživaaaaa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •