Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Autosjedalica iz Metroa

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Autosjedalica iz Metroa

Ovak - imamo vec jednu sjedalicu: Romer King Plus. U MM-ovom autu. I uvijek kad idemo s malenim onda smo u tom autu. Kada ga ja trebam negdje odvest onda uzmem MM-ov auto, on je s mojim.
    No, treba mi autosjedalica koja ce stajati u mom autu za svaki slucaj, za slucaj da se MM i ja ne stignemo zamijeniti s autima, a treba mi da dijete negdje na brzinu prevezem. U tom slucaju bolje ikakva sjedalica nego nikakva, zar ne?
    U Metrou je akcija za 250kn neka Globtrotter sjedalica. Ovak izgleda pristojno, i znam da ne trebam suditi po slici, vec otici tamo i pogledati ima li onu oznaku standarda ECE R44/03.
    No, mislila sam mozda neka od vas ima iskustva vec pa da cujem pros & contras

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga Mony, samo na brzinu jer mi se žuri...
    Probaj ne tako razmišljati: ova sjedalica je zamo za skoknut nekam na brzinu pa nije važno kakva je!

To je vrlo opasno razmišljanje jer se nesreće ne događaju samo na autoputu pri brzini od 180 km/h već puno češće u gradu, dapače u tvom vlastitom kvartu, a sudar pri brzini od samo 30 km/h dobro prodrma kosti svima u autu i ako dijete nije propisno vezano u kvalitetnoj sjedalici, ne želiš znati kaj mu se dogodi (ako npr sjedi između siceva mami u krilu, zletit će sve do šoferšajbe!)

Sjedalica od samo 250 kn je strahovito jeftina i vrlo, vrlo upitne kvalitete...tvoj bebach ne zaslužuje da se štedi na njegovoj sigurnosti

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

http://www.metro-cc.hr/mpost/NF_24.pdf

Evo linka - sjedalica je na str. 31

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

kloklo, imaš ti pravo ali dvaput pljucnuti cca 1500 kn - hebate to je nekima plaća. i mene muči isto pitanje, treba nam nešto za dedin auto pa nikako da odlučim što ću. nitko od frendova ne prodaje kvalitetnu sjedalicu koja provjereno nije bila u sudaru...

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znam, curke, znam, sve mi je jasno oko love i dakako da je bolja ikakava nego nikakava.
    U svakom slučaju provjeri za standard i vidi ima li ikakav mehanizam ili kopču za fiksiranje pojasa, jer ako nema bit će vrlo nestabilna...

Nažalost, stvar je u tome da nesreće imaju nezgodnu naviku da se ne događaju onako kako bi mi željeli i tko može garantirati da se nesreća ne bu dogodila baš onaj jedan od 100 puta što se dijete vozi u sumnjivoj sjedalici?

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zato mony i hoće skinuti sjenku sumnje s ove

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova sjedalica nosi oznaku atesta, to je provjereno. Kvaliteta, kao sto je receno, je upitna samo zbog cijene.

Ako si ne mozete priustiti sjedalicu "poznatije" marke, onda je ova sigurno bolja nego nikakva.

Al klo je dobro napomenula - treba provjeriti da li sjedalica ima kopcu za fiksiranje (to ce biti, kod ovakvih sjedalica, jedna plasticna kopca koja visi na spagici prikacenoj za sjedalicu). Ako nema tu kopcu vrlo je vjerojatno da se nece moci dobro pricvrstiti u vozilo.

Kako i kod svake druge sjedalice, trebate prvo pokusati montirati sjedalicu u vozilo a tek kad ustanovite da dobro odgovara vasem vozilu, kupiti je.

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mony, jesi možda bila u Metrou? Moja frendica je isto zainteresirana za ovu autosjedalicu, ali joj je Metro daleko, pa me pita da li si je ti možda vidjela!!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Nitica prvotno napisa
    Mony, jesi možda bila u Metrou? Moja frendica je isto zainteresirana za ovu autosjedalicu, ali joj je Metro daleko, pa me pita da li si je ti možda vidjela!!
    Nisam ju vidjela.
    Vec dugo znam za tu sjedalicu, ali stalno odgadjam otici pogledati je da ne bih dosla u napast kupiti je prije nego saznam je li OK. Upravo iz ovih razloga sto kloklo napominje :/
    Skroz sam toga svjesna i sva sam u nedoumici sto da napravim.
    No, tjesi me ovo sto Anci kaze da ima taj atest, pa mi ni ne preostaje nista drugo nego otici i vidjeti to za kopcu i generalni dozivljaj sjedalice.
    Hvala na misljenjima
    Javit cu se nakon vikenda ako stignemo otici do Metroa

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

tek sada vidjela temu,mi imamo tu iz metroa u rezervnom(bakinom) auto uglavnom za dovoz iz jaslica- ima kopču ,čvrsta je ,bili na montaži kod roda u Heizlovoj i tete rekle da je sjedalica ok

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

E, super!! Dakle, kome treba u akciju!!! Bit će ovaj vikend shoppinga...

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja u ponedjeljak idem za firmu nešto u metro pa ću baciti oko i na sjedalicu. mada ako je sve po propisima trebalo bi biti ok.

ako sumnjate, dobro pregledajte da li su svi atesti tamo.
    prije nego ju kupite probajte ju montirati u auto (ili dogovorite mogućnost zamjene za neku drugu robu ili nešto. znam da su trgovci teški za te stvari)
    ako je ipak kupite, a niste sigurni napravite to prije sutrašnjeg pregleda autosjedalica pa dođite na pregled da ju pretresemo

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pouzdano iz iskustva znam da se u Metrou roba moze zamijeniti za drugu, pa cak i postoji mogucnost povrata love.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Inesica prvotno napisa
    ja u ponedjeljak idem za firmu nešto u metro pa ću baciti oko i na sjedalicu.
    ništa od bacanja oka na sjedalicu. nisam išla u metro

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Curke, ja sam juče bila u Metrou i bacila pogled na ovu autosjedalicu. E, sad nisam stručnjak, ali mi se učinilo da je jako tvrda, tkanina je živa sintetika i nekak, kaj ja znam...iako je cijena super ne bi se baš usudila kupiti je. Jel ju još netko možda vidio?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja ju kupila.
    Meni je bilo vazno da zadovoljava standard i da ju cure znalice za autosjedalice odobravaju .
    Sjedalica nije ni priblizno ovoj kojoj imamo (Romerova), ali ni priblizno toliko ne kosta, naravno.
    Plastika je dosta cvrsta, malo je primitivniji nacin vezanja pojasom za auto, ali i dalje mi se cini dovoljno sigurnim. Spuzva i tkanina me se ne ticu bas previse, jer ne planiram u njoj voziti dijete dulje od 20 min u komadu, pa na to nisam obracala paznju, a zapravo nisam ni ocekivala nesto previse.
    Bilo mi je vazno da na uputama pise: ECE R44/03, da je plastika cvrsta i da mi je generalni dojam onak OK.
    Jos ju nisam postavila, nije nam jos zatrebala u drugom autu, ali obavezno mislim ici na testiranje autosjedalica

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Mony, naravno da je glavno da zadovoljava standarde. Ma, i ja mislim da je za kraće relacije ok i za drugi auto, ali za dulja putovanja ipak nije. Ali kao što su cure već rekle bolje ikakva, nego nikakva.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo htjedoh reći da sam ja imala prometnu 100 m od stana.
    Marfijev zakon baš voli kraće relacije, nažalost.

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme Barbi!!!!
    jel sve ok? Svi živi i zdravi?

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma sve je prošlo o.k., svi živi, zdravi i vezani, Patrik u sjedalici, nikom nije bilo ništa.
    Ali baš zbog ovakvih stvari ja nikad ne razmišljam na način "to su samo 15 minutne relacije od doma do dućana", većina nesreća u mojoj okolini desila se baš na takvim relacijama. :/

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma sve je prošlo o.k., svi živi, zdravi i vezani, Patrik u sjedalici, nikom nije bilo ništa.
    Ali baš zbog ovakvih stvari ja nikad ne razmišljam na način "to su samo 15 minutne relacije od doma do dućana", većina nesreća u mojoj okolini desila se baš na takvim relacijama. :/

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sori, nešto mi se zblokiralo i otišlo triput.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi smo kupili za bakin auto tu sjedalicu iz Metroa, zove se Maggy, nismo imali problema s montiranjem, djeluje nam sigurno, i zadovoljni smo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hagulkica, jel mi mozes nekak opisat kak ste ju montirali?
    Mi smo htjeli ovaj vikend, pa nikak nisam uspjela skuziti kak da postignem da bude fiksna.
    Recimo, na Romeru pojas ide izmedju sjedalice i tog drugog dijela plastike i pricvrsti se kad sjedalica klapne i jos nekim kvacicama, a ovdje remen ide izmedju plastike od sjedalice i spuzve (kolko sam skuzila) i nemam ju cime pricvrstiti :ne zna:
    A kao sam slijedila upute
    U svakom slucaju moramo na pregled autosjedalica, ali bi mi pomoglo malo uputa.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel postoji neka kopča (možda crvene boje) kroz koju se pojas provuče, jako zategne te ta kopča zakopča .

Na sjedalicu bi trebalo nasjest te pojas jako snažno povući te pričvrstiti kopčom za fiksiranje.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Nika prvotno napisa
    Jel postoji neka kopča (možda crvene boje) kroz koju se pojas provuče, jako zategne te ta kopča zakopča .

Na sjedalicu bi trebalo nasjest te pojas jako snažno povući te pričvrstiti kopčom za fiksiranje.

Aaaaa, tomu to sluzi....
    Joj, bas me sram
    Ma probat cu danas malo sjest s tim uputama

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I pripazi dobro na sliku, dobro je prouci. Kod vecine sjedalica s takvim kopcama za fiksiranje kopca se montira samo preko jednog dijela trake, odmah kod mehanizma za vez pojasa, onog gornjeg dijela a ne preko obadva. Kopca mora biti sto blize vezu, tik do njega. Neznam da li sam jasna, de javi ako nisam.

E, i da, prvo provucete pojas kroz sjedalicu, ukopcate ga u vez u sjedistu, utisnete sjedalicu u sjediste vozila, zategnete pojas dok vise ne mozete (i onda jos malo ) i onda stavite kopcu da sprijeci proklizavanje i olabljivanje pojasa.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Eto tako nekako.
    Samo nisam te baš skužila Ančice oko crvene kopče, mi smo je zakopčali što bliže sjedalici, a ne gornjem izlazu pojasa. Činilo mi se da je tako stabilnija. Ak' kužiš kaj mislim :/ .

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, ti ne kuzis mene, ja ne kuzim tebe :D

A i tek sam sad skuzila da te nisam pitala u kojem je smjeru montirana sjedalica

Naime, one moje upute se odnose na montiranje u smjeru voznje, ali kod montiranja suprotno smjeru voznje upute mogu biti drugacije. A kolko vidim po datumu rodenja, Tirna bi trebala jos uvijek biti vezana suprotno smjeru voznje.

Kolko se sjecam kod nekih sjedalica koje su konvertibilne ovog tipa, kada se montiraju suprotno smjeru voznje onda se kopca stavlja iza kuke na pozadini naslona kroz koju se provlaci pojas. Al to treba provjeriti na uputama. Ako ne, onda se stavlja na isto mjesto gdje se stavlja kada je sjedalica u smjeru voznje. Al, opet, treba dobro provjeriti upute - dobro proucite sliku jer su upute cesto vrlo oskudne rijecima a slika jadna

Ono kaj sam htjela reci za postavljanje kopce kada je sjedalica u smjeru voznje:

Kada je onaj "jezik" koji klizi po pojasu gore-dole (da bi se pojas mogao prilagoditi razlicitim velicinama putnika) ukopcan u vez koji se nalazi u sjedistu onda se kopca mora zakopcati tik do tog jezika na onaj dio trake pojasa koji dolazi odozgora. Kada je zakopcana tik do "jezika" na gornjem dijelu trake onda ne dopusta proklizivanje gornjeg dijela pojasa kroz "jezik" i otpustanje donjeg dijela (koji drzi sjedalicu cvrsto na mjestu ako si je dobro stisnula u sjediste).

Roditelji cesto zakace kopcu tamo gore iznad sjedista, otkud izlazi gornji dio pojasa (onaj koji ide preko ramena). Ovo nikako nije dobra opcija.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cek, pa do koje dobi treba suprotno smjeru voznje?
    nema li Tirna uskoro 2?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma da, imas pravo. Ja krivo procitala, 05 umjesto 04

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da ste vidjeli moju facu kad sam počela čitati! U toj sekundi mi je prvo palo na pamet ' Pa kamo s nogama ak' mora biti obrnuto od smjera vožnje'.
    Da, mislim da smo o.k. montirali.
    Hvala ti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

podizem ovo
    kupila sam tu sjedalicu iz metroa, dugo razmisljala hocu li ili ne, pa malo odustala, snalazila se s posudjenim sjedalicama, ali sad opet zatrebalo i mislim si, ima atest, ima kopcu, malac sjeo u nju, zadovoljan, i ja kupila

ali sto :/

u uputama uopce ne pise sto s tom kopcom, a nacin postavljanja sjedalice koji nama treba, onaj prvi, dakle da nije booster nego normalna sjedalica, je nacrtan tako da uopce nigdje ne navodi kako ucvrstiti pojas

a ta kopca, nejasna sasvim, kao da se nikako ne moze ucvrstiti, samo neki komadic plastike bezvezni

i naravno, sjedalica seta po sjedalu auta, jesam ja nalegla itd ali ne moze se ucvrstiti, pojas olabavi

ne kanim je vracati, imam ako nis ne uspije kopcu od stare sjedalice koju ionako bacam, ali samo da znaju oni koji kupuju

i idem zvat neku dobru dusu da mi pomogne s tom kopcom
    apriiiiiiii

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nažalost, i mi smo u nedostatku love, a na preporuku prijatelja kupili Meggy sjedalicu u Metrou. Stalno mi se činilo da nije sigurna jer se previše "šeta" po sicu, nema bočne zaštite (kada L. zaspi, glavica mu visi van stolice), teško se zakopčava.... Malo sam istražila internet i pronašla potvrdu svojih sumnji.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/2964450.stm

Idemo sutra na pregled pa će nam cure vjerovatno to i potvrditi.

Bolje na smo na vrijeme skužili

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

... Kao što rekoh - tete su nam pregledale sjedalicu i ne valja ništa!!!!!

Bilo bi dobro da se može zaključiti ova tema sa ovom rečenicom:

NE KUPUJTE TO SMEĆE!!!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Goge prvotno napisa
    ... Kao što rekoh - tete su nam pregledale sjedalicu i ne valja ništa!!!!!
    ma daj?! ajd malo detalja - što nije dobro na njoj?

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sjedalica se zove Meggy Galaxy i predviđena je za djecu od 9-35 kg znači grupa 1+2+3.

Kao prvo i najvažnije - ni na koji način se ne može pričvrstiti za sic. Bez ikakvog napora je možeš micati, uopće nemaš dojam da je na bilo koji način pričvršćena. Vidjela sam kada je pregledavana ispravna autosjedalica u drugom autu - kada su je probale pomaknuti zaljuljao se cijeli auto!!!!! Nema nikakve bočne zaštite, niska je, ma užas jedan :shock:.

Sada se grizem zašto nismo ranije ništa poduzeli. To treba povući iz prodaje

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja imam tu sjedalicu, pricvrstila sam je kopcom sa stare sjedalice i cvrsta je. ali jest koma bez toga.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

imaju u tintiliniću AS cca350kn koje imaju ok oznaku,ima i ta crvena
    kopča i znam par ljudi koji su je kupili i ne pleše po autu
    a ni roba nije čista sintetika ono skroz ok za tu lovu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

arwen, ali u tintilinicu nemaju nijednu koja ima vlastite pojaseve, a meni je bas to trebalo.

Goge avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja se ne usuđujem više dijete voziti u toj AS

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo u istoj fazi - treba nam druga AS za bakin auto, za prvu smo već dali oko 2300kn, i što sad - jedni kažu da je ova Metroova ok, drugi da je smeće. Mi bismo radije polovnu markiranu, ali takvu nije lako naći, a pogotovo ovdje u Slavoniji ...

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

OT.radi li Metro nedjeljom ( Rijeka) i koje mu je radno vrijeme za taj dan?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u Zd radi 9-19 sati nedjeljom i mislim da ima je to radno vrijeme jedinszveno za cijelu Hr.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Metro Čavle - Rijeka

Adresa Mavrinci 16b
    Telefon 051 815-200
    Fax 051 815-300

Pon-Sub 6,00 - 22,00
    Nedjelja 8,00 - 19,00
    Državni praznici Zatvoreno

Brojevi telefona za direktan kontakt: