Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Kako da joj zabranim hodanje?

žabac

Početno Kako da joj zabranim hodanje?

D. ima godinu dana, od njenog trećeg mj. života nam je dijagnosticiran Distony sindrom, pokazali su nam jednom vježbe u Vinogradskoj, ostalo smo vježbale doma, svakih 6 tjedana smo išle na kontrole kod dr. Klobučar. Puže od osmog mj. i samostalno sjedi, od tada se i diže na nogice. Hoda uz namještaj zadnja 3 mj. ali često pada (na leđa, tj. glavu)i vrlo je nespretna. Počela je samostalno hodati - par koraka, padovi su, naravno, još učestaliji! U Vinogradskoj su nas naručili tek za 8 tjedana, odlučili smo potražiti još jedno mišljenje -dr. Polovina. Rekao je da ništa nije zabrinjavajuće, ali da trebamo intenzivno vježbati, i vratiti D. u puzajuće stanje - ne dopustiti joj da stoji! Razumijem da moramo vježbati, ali D. je strašno živo dijete i nemoguće ju je više usporiti, niti zadržati na podu! Kako izvježbati ravnotežu, a dopustiti joj da hoda? Ili se pomiriti sa dijagnozom - motorički nespretna? Molim da mi se jave roditelji sa sličnim problemom!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Tako su i nama savjetovali u Vinogradskoj... "Nemojte vertikalizirati dijete!" Gluposti, pa ne vertikaliziram ju ja, sama se ustaje uz namještaj ili što joj je već pri ruci. Zadržavanje u puzajućem položaju je nama bila mission impossible, teško je djetetu nešto zabraniti kada samo shvati da to može izvesti. Pa smo otišli po drugo mišljenje na Goljak. Mislim da si pogriješila što si dodatno mišljenje zatražila od Polovine, oni su također Vinogradska škola i nisu ti ni mogli nešto drukčije savjetovati, a dušu su dali da roditelje preplaše više nego što je potrebno (moje osobno mišljenje).
    Preporučila bih ti da odeš negdje drugdje gdje prakticiraju baby Bobath metodu na malo drukčiji način (naš izbor je bio Goljak, pretpostavljam da i Klaićeva dolazi u obzir...), nije naodmet čuti što misle stručnjaci koji njeguju malo drukčiji pristup problematici. Štetiti vam ne može. A što se tiče nespretnosti, i kod nas je bilo padova nakon prohodavanja, dok danas eventualne tragove nespretnosti uočavam samo ja koja znam što smo i kako vježbali, drugi to ne primjećuju... Nadam se da će i kod vas sve sjesti na svoje mjesto. Sretno s vježbanjem!

žabac

Početno

Puno hvala na odgovoru, i ja mislim da sam pogriješila što smo kod Polovine, plaćamo 300 kn po satu za vježbe koje jednostavno ne možemo savladati (zadržavanje na podu). Veliki je problem što su sada godišnji, ali probat ćemo se pogurati negdje drugdje i probati naučiti nešto izvedivo i D. prihvatljivo, znam da će sve biti ok, samo se bojim tih njenih padova koji znaju biti gadni u fazi prohodavanja.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Preporucam da odes u Polikliniku Sabol na Cvjetnom naselju. Ima dosta o njima na forumu, malo pretrazi da vidis tudja iskustva.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Preporucam da odes u Polikliniku Sabol na Cvjetnom naselju. Ima dosta o njima na forumu, malo pretrazi da vidis tudja iskustva.
    I oni imaju fizioterapeuta koji vam može pokazati odgovarajuće vježbe nakon stručnog pregleda i dijagnoze.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •