Jucer sam radila pizzu i jednu viska smrznula, zajedno sa svim sastojcima (nepecenu).
Kada je budem namjeravala ispec, da ju smrznutu stavim u pecnicu, ili prije odmrznem pa stavim pec?
Jucer sam radila pizzu i jednu viska smrznula, zajedno sa svim sastojcima (nepecenu).
Kada je budem namjeravala ispec, da ju smrznutu stavim u pecnicu, ili prije odmrznem pa stavim pec?
ja pečem smrznuto.
a pizzu inače radim od smrznutog tijesta (tj. na smrznuto tijesto natrpam sastojke - i gurnem u pećnicu 15 minuta na 200).
a ja točno znam do kojeg datuma će biti u zamrzivaču![]()
apricot prvotno napisa
![]()
E, sad ce mozda Sladjana znat kolka je to dilema...
Mony
evo mene i tu...
smrznutu stavi u pećnicu![]()
Suzizana prvotno napisa
Ti si sveznalica![]()
Definitivno ne smijemo se ne upoznati.
A tom prilikom ja cu spremiti biljeznicu.
A ti mali notesic za muffine![]()
Thanks, cure!
ma nisam sveznalica, slučajno neke stvari znam 8)Mony prvotno napisa
i ja sam za da se upoznamo baš si mi fora...![]()
isprobala muffine, prvi protvan u smeću, a drugi mrak....tak, sad znam i to
Suzizana prvotno napisa
Oooooo, nisi fer -
sta mi sad preostaje - hola i ledene kocke...
Moram se i ja usavrsiti - mozda ti spremim kecap 8)
Svaka čast, to mi je trebalo.sorciere prvotno napisa
Zaleđeno tijesto mi je OK, ali ne i zaleđeni sastojci na njoj. Mada uglavnom sve odmah ispečem, ako budem trebala brzinsku pizzu, od sada ćemo kao ti, sorci.
a kako pravite tijesto(koje kasnije zamrznete)
moje tijesto ne bude lijepo kad se ispeče :/
Za zamrznuto tijesto nemam posebni recept.
A dizano s kojim radim pizzu ide ovako:
30 - 40 dag brašna
cca 3 dcl mlake vode
1 suhi kvasac
1 žlica maslinovog ili 2 suncokretovog ulja
1 žličica soli
1 žličica šećera
umijesiti i ostaviti da se jednom digne, istresti u pleh i dalje znaš.
Iskreno, i meni se zaleđeno čini puno manje ukusno, pa sam to napravila jednom u životu i tada mi je ispečena izgledala jadno: gljive su bile crne, ma sve skupa :/ ...
Ova sorcina ideja mi je prihvatljiva već ako moram zaleđivati.
za veliki protvan od pećnicewhite_musk prvotno napisa
35 dkg brašna
germa (suha ili svježa-dosta ti je pola, ali niš nebu i ak staviš cijelu)
0,2 dcl ulja
1,5 dcl mlakog mlijeka
po potrebi mlake vode
------------------
germu i suhu i svježu digneš u malo toplog mlijeka, šečera i brašna i dodaš ostalo, ostaviš na toplom i to ti je to.
mora biti sve fino povezano i mekano na dodir.
Mony
može kečap, ja sam ionako više slani tip![]()
ustvari ne pustiš da se digne nego spremiš u škrinju, aposlije dok se otapa se i dižeSuzizana prvotno napisa
Moja pica na kraju nije docekala datum koji je apricot bio na pameti(apri, bit ce onda kolaca
), vec sam ju ispekla nakon sto je dvije noci provela u zamrzivacu.
Ispala je bas fina, mekana, ko i inace, s tim da ja ne stavljam gljive (zbog maloga, iako mi volimo), vec onaj hamburger, spek, paprike, paradajz, i sir, naravno.
To mi je prvi puta da sam zamrznula svoju pizzu --> inace znam da se one kupovne smrznute i peku smrznute, a za ovo nisam bila sigurna jel vrijedi isto pravilo, a ni kako ce ispast.
Nije da cu stalno to prakticirat, al dobro je znat.
I ja u tijesto ne stavljam ni ulje ni mlijeko, samo vodu, sol, germu i brasno - nemam mjeru - od oka, a tijesto mijesam ili u aparatu za kruh ili u multipraktiku. Kad ima dva mijesanja, bude tako dobro, ko iz pekare, no rijetko imam vremena za dva mijesanja.
Jesi zamrzla friške šampinjone? Šampinjoni ti se zamrzavaju blanširani pa si ih prije stavljanja na picu trebala blanširati, a zatim zamrznuti. Ja kad planiram zamrzavati picu onda stavim šampinjone iz konzerve.AdioMare prvotno napisa
Suzizana, ja pravim slično kao ti, ali stavim mlaku i posoljenu vodu umjesto mlijeka (netko stavi mineralnu, moram i to probati), jedino mi nije jasno ovo s uljem;
0,2 dcl ulja, jel to misliš pola dcl ulja ili baš 0,2 dcl ulja (što je za više od pola manje?)
Evo sad mi se jede pizza...![]()
fritulica1 prvotno napisa
da baš stavim 0,2dcl (manje od pol deci) na tu količinu brašna. meni je s mlijekom nekek finija, ak mi još fali tekućine dodam mlake vode.
i ja bi sad pizzu, njam