Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Smrznuta pizza

  1. #1
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno Smrznuta pizza

    Jucer sam radila pizzu i jednu viska smrznula, zajedno sa svim sastojcima (nepecenu).

    Kada je budem namjeravala ispec, da ju smrznutu stavim u pecnicu, ili prije odmrznem pa stavim pec?

  2. #2
    sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    zagabria
    Postovi
    9,218

    Početno

    ja pečem smrznuto.

    a pizzu inače radim od smrznutog tijesta (tj. na smrznuto tijesto natrpam sastojke - i gurnem u pećnicu 15 minuta na 200).

  3. #3
    vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007
    Postovi
    888

    Početno

    smrznuto u zagrijanu pecnicu

  4. #4
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno Re: Smrznuta pizza

    Citiraj Mony prvotno napisa
    J da ju smrznutu stavim u pecnicu, ili prije odmrznem pa stavim pec?
    koja dilemaaaa ...

  5. #5
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    a ja točno znam do kojeg datuma će biti u zamrzivaču

  6. #6
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a ja točno znam do kojeg datuma će biti u zamrzivaču



    E, sad ce mozda Sladjana znat kolka je to dilema...

  7. #7
    sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    1,950

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    a ja točno znam do kojeg datuma će biti u zamrzivaču
    tvoja ili Mony-ina?

  8. #8
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Mony
    evo mene i tu...
    smrznutu stavi u pećnicu

  9. #9
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Mony
    evo mene i tu...
    smrznutu stavi u pećnicu

    Ti si sveznalica
    Definitivno ne smijemo se ne upoznati.
    A tom prilikom ja cu spremiti biljeznicu.
    A ti mali notesic za muffine

    Thanks, cure!

  10. #10
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj Mony prvotno napisa
    Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Mony
    evo mene i tu...
    smrznutu stavi u pećnicu

    Ti si sveznalica
    Definitivno ne smijemo se ne upoznati.
    A tom prilikom ja cu spremiti biljeznicu.
    A ti mali notesic za muffine

    Thanks, cure!
    ma nisam sveznalica, slučajno neke stvari znam 8)
    i ja sam za da se upoznamo baš si mi fora...
    isprobala muffine, prvi protvan u smeću, a drugi mrak....tak, sad znam i to

  11. #11
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa
    isprobala muffine, prvi protvan u smeću, a drugi mrak....tak, sad znam i to


    Oooooo, nisi fer -

    sta mi sad preostaje - hola i ledene kocke...

    Moram se i ja usavrsiti - mozda ti spremim kecap 8)

  12. #12
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Citiraj sorciere prvotno napisa
    ja pečem smrznuto.

    a pizzu inače radim od smrznutog tijesta (tj. na smrznuto tijesto natrpam sastojke - i gurnem u pećnicu 15 minuta na 200).
    Svaka čast, to mi je trebalo.
    Zaleđeno tijesto mi je OK, ali ne i zaleđeni sastojci na njoj. Mada uglavnom sve odmah ispečem, ako budem trebala brzinsku pizzu, od sada ćemo kao ti, sorci.

  13. #13
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    a kako pravite tijesto(koje kasnije zamrznete)

    moje tijesto ne bude lijepo kad se ispeče :/

  14. #14
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Za zamrznuto tijesto nemam posebni recept.
    A dizano s kojim radim pizzu ide ovako:
    30 - 40 dag brašna
    cca 3 dcl mlake vode
    1 suhi kvasac
    1 žlica maslinovog ili 2 suncokretovog ulja
    1 žličica soli
    1 žličica šećera
    umijesiti i ostaviti da se jednom digne, istresti u pleh i dalje znaš.

    Iskreno, i meni se zaleđeno čini puno manje ukusno, pa sam to napravila jednom u životu i tada mi je ispečena izgledala jadno: gljive su bile crne, ma sve skupa :/ ...
    Ova sorcina ideja mi je prihvatljiva već ako moram zaleđivati.

  15. #15
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj white_musk prvotno napisa
    a kako pravite tijesto(koje kasnije zamrznete)

    moje tijesto ne bude lijepo kad se ispeče :/
    za veliki protvan od pećnice
    35 dkg brašna
    germa (suha ili svježa-dosta ti je pola, ali niš nebu i ak staviš cijelu)
    0,2 dcl ulja
    1,5 dcl mlakog mlijeka
    po potrebi mlake vode
    ------------------
    germu i suhu i svježu digneš u malo toplog mlijeka, šečera i brašna i dodaš ostalo, ostaviš na toplom i to ti je to.
    mora biti sve fino povezano i mekano na dodir.

    Mony
    može kečap, ja sam ionako više slani tip

  16. #16
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj Suzizana prvotno napisa
    Citiraj white_musk prvotno napisa
    a kako pravite tijesto(koje kasnije zamrznete)

    moje tijesto ne bude lijepo kad se ispeče :/
    za veliki protvan od pećnice
    35 dkg brašna
    germa (suha ili svježa-dosta ti je pola, ali niš nebu i ak staviš cijelu)
    0,2 dcl ulja
    1,5 dcl mlakog mlijeka
    po potrebi mlake vode
    ------------------
    germu i suhu i svježu digneš u malo toplog mlijeka, šečera i brašna i dodaš ostalo, ostaviš na toplom i to ti je to.
    mora biti sve fino povezano i mekano na dodir.

    Mony
    može kečap, ja sam ionako više slani tip
    ustvari ne pustiš da se digne nego spremiš u škrinju, aposlije dok se otapa se i diže

  17. #17
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    2,937

    Početno

    Moja pica na kraju nije docekala datum koji je apricot bio na pameti (apri, bit ce onda kolaca ), vec sam ju ispekla nakon sto je dvije noci provela u zamrzivacu.
    Ispala je bas fina, mekana, ko i inace, s tim da ja ne stavljam gljive (zbog maloga, iako mi volimo), vec onaj hamburger, spek, paprike, paradajz, i sir, naravno.
    To mi je prvi puta da sam zamrznula svoju pizzu --> inace znam da se one kupovne smrznute i peku smrznute, a za ovo nisam bila sigurna jel vrijedi isto pravilo, a ni kako ce ispast.
    Nije da cu stalno to prakticirat, al dobro je znat.
    I ja u tijesto ne stavljam ni ulje ni mlijeko, samo vodu, sol, germu i brasno - nemam mjeru - od oka, a tijesto mijesam ili u aparatu za kruh ili u multipraktiku. Kad ima dva mijesanja, bude tako dobro, ko iz pekare, no rijetko imam vremena za dva mijesanja.

  18. #18

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Iskreno, i meni se zaleđeno čini puno manje ukusno, pa sam to napravila jednom u životu i tada mi je ispečena izgledala jadno: gljive su bile crne, ma sve skupa :/ ...
    Jesi zamrzla friške šampinjone? Šampinjoni ti se zamrzavaju blanširani pa si ih prije stavljanja na picu trebala blanširati, a zatim zamrznuti. Ja kad planiram zamrzavati picu onda stavim šampinjone iz konzerve.

  19. #19
    AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Postovi
    9,023

    Početno

    Svježe, da.
    Nisam znala ovo za blanširanje, hvala.

  20. #20
    white_musk avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    2,838

    Početno

    AdioMare,Suzizana,brigita2, tnx

  21. #21

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Suzizana, ja pravim slično kao ti, ali stavim mlaku i posoljenu vodu umjesto mlijeka (netko stavi mineralnu, moram i to probati), jedino mi nije jasno ovo s uljem;
    0,2 dcl ulja, jel to misliš pola dcl ulja ili baš 0,2 dcl ulja (što je za više od pola manje?)
    Evo sad mi se jede pizza...

  22. #22
    Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,194

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    Suzizana, ja pravim slično kao ti, ali stavim mlaku i posoljenu vodu umjesto mlijeka (netko stavi mineralnu, moram i to probati), jedino mi nije jasno ovo s uljem;
    0,2 dcl ulja, jel to misliš pola dcl ulja ili baš 0,2 dcl ulja (što je za više od pola manje?)
    Evo sad mi se jede pizza...

    da baš stavim 0,2dcl (manje od pol deci) na tu količinu brašna. meni je s mlijekom nekek finija, ak mi još fali tekućine dodam mlake vode.
    i ja bi sad pizzu, njam

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •