-
roditi pa kući?
Bok!
Jel se može odmah poslije poroda ići kući, da se potpiše neki papir pa da te puste?
Mislim, ako je s bebom sve u redu , zašto se patiti u bolnici 5 dana...uz tako neljubazne sestre i doktore.....
Hvala
-
-
Možeš. Nitko te ne može zadržat protiv tvoje volje, ali budi spremna na moguće neugodne razgovore, odgovaranja od svog nauma i sl. Pogotovo ako si to planirala napravit par sati nakon poroda, ili odmah drugi dan
-
Meni je to jako lijepa ideja i drugi puta bih svakako tako. No, recimo moja djevojčica je negdje dan i pol nakon rođenja počela žutiti i to prilično jako. ostale smo 5 dana u rodilištu, a žutica je bila vidljiva još oko 6 tjedana. E, sad, kako mi je to bilo prvo dijete mislim da bih sigurno otišla nazad u rodilište na pregled jer ne bih mogla mirno gledati potpuno žute oči i tjelešce.
-
Joj, daj si radije izaberi neku bolju bolnicu, nego da forsaš van (sorry što sugeriram.).
Sretno!
-
A ovisi i kako se mama osjeća nakon poroda. Ja sam se puno puno lošije osjećala nakon poroda nego što sam očekivala.
-
Ja sam jedva hodala nakon poroda, teško sam mokrila. Ne znam kak bi još skakala oko male bebe. Ta tri dana su mi bila taman da dođem k sebi.
-
frendica mi u Njemačkoj radi u ordinaciji ginekologa i kod njih možeš rodit u ambulanti i nakon 4 sata ideš doma ako je sve u redu...
ja bi tako...ona je drugo rodila doma jer nije stigla u bolnicu i kaže da je to najljepše iskustvo...ujutro je jela doručak a bebonja blaženo spavao u koljevci....imala je tad 23 godine...
-
Ja sam rodila u NL i kod njih se ide kuci poslije par sati ako je sve uredu. Fala bogu. S Annabel sam isla poslije nekih 10ak sati jer sam je rodila navece i vec ujutro sam bila kuci a i sa Noah tako.
Meni je taj odlazak kuci bio super. Ma nemozes se ti nigdje bolje opustiti i odmoriti i uzivati kao u sopstvenoj kuci. Nikakvih problema nisam imala a imala sam srecu da niti sam pukla niti su me rezali.
-
Moja rodica u SAD-u isto kaze da se kod njih ide kuci 4 sata nakon poroda, a one koje rode na carski ostaju tri dana. Uffff
-
I u NL se ostaje tri dana u bolnici ako je carski.
-
i ja bih otišla kući
nisam bila nešto živahna poslije poroda i pomoć oko male (a i dojenja) bila mi je potrebna, no med. sestara je malo, puno rodilja, sve meni jasno, no ja bih u svojoj kući imala 24h pomoć (MM. moja mama) i normalnu laganu hranu a ne one "cigle"
-
Nikad se ne bih odlucila na vlastitu odgovornost izaci odmah poslije poroda kuci. U rodilistu se ipak osjecam sigurnije ako nesto (nedaj Boze) krene po zlu. Tu je svo medicinsko osoblje koje puno pomaze i poslije poroda i kod dojenja i prve njege djeteta, odnosno koje te uputi u sve detalje oko njege mojeg najmilijeg u njegovim prvim danima zivota. Barem je tako u Puli.
Od samog rodenja je dijete 24 sata samnom, dojim ga kad hocu, odnosno kad malisa pita, sestre su uvijek spremne i ljubazne pomoci ti oko dojenja ako nesto zapne. Presvlacis ga sama, a sestre ti pomazu oko pupka, a ako ti stvarno treba malo odmora, one je odnesu u djecju sobu na neko vrijeme. Meni ovo zadnje nije bilo potrebno, ali nekim mamama mozda dobo dode. Imas dorucak, rucak i veceru i ne brines jel ti kupatilo cisto jer sve to radi bolnicko osoblje.
Uz sve to imas neku psihicku sigurnost da su svi doktori tu ako ti nesto zatreba. Muz ti moze doci u sobu u kojoj su samo dvije rodilje a druge osobe ne pustaju u sobe (sto je meni jaaako odgovaralo, a sto kuci ne bi uspjela postici).
Prije nego sto se odlucis za odlazak iz rodilista odmah posliije poroda, mozda da rade razmislis o nekom drugom rodilistu u kojem bi mogla roditi.
-
izgleda da sam ja jedna od onih u manjini kojima je bilo sasvim udobno u bolnici
-
Meni je bilo u rodilištu super (iako sam jedva čekala da odem doma). Sa sestrama nisam uopče kontaktirala, beba je bila cijelo vrijeme samnom, samo su je nosile na presvlačenje i to mi je taman bilo da se otuširam. Jedan tuš i WC na nas 3 cimerice nije tak strašno. Nekako mi se čini da je to doista jedino vrijeme koje možeš posvetiti samo bebi. A i stvarno ne znam kako bi došla doma dan ili dva od poroda, jedva sam došla do wc-a i tuša. A i ta sigurnost koju ostale cure spominju mi je važan faktor.
-
U NL je to super rijeseno. Ides kuci i onda ti dolazi teta prvih osam dana(kod mene po osam sati, zavisi od osiguranja) koja se brine o tebi i bebi i svemu ostalom u kuci.
kad je bila samo Annabel ona je kupala prvih par dana, prala njen ves, pomagala oko dojenja, isla u apoteku(ako mi je nesto trebalo), pravila meni za jesti jer covjek u tim trenutcima zaboravi jesti a ona je stvarno forsirala da se mora, malo pospremala po kuci, vagala Annabel svaki dan, suncala je na prozoru jer je bila malo zuta, meni pregledala dole svaki dan, popipala da vidi jel se maternica vraca na mjesto. Onda dodje jedna druga teta koja te malo bolje pregleda i izvadi bebi krv iz pete.
Kad sam rodila Noah sve to i vodila je Annabel u vrtic i isla po nju.
Tete su skolovane za medicinske sestre a ona su jos nesto zavrsile za taj dio s bebama.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma