-
problem s isplatom rada na pola radnog vremena
zanima me dio plače koji se odnosi na bolovanje za njegu člana oobitelji mlađeg od 3 godine, radi se o šifri F1 na doznakama za bolovanje koje sam ja donjela na vrijeme.
taj dio novca/sati znam da isplačuje na račun radnika poslodavac te naknadno traži refundaciju za to.
međutim moj poslodavac to navodi na obrascu plače kao BOLOVANJE NA TERET F.Z. te mi taj dio ne plača.
I isti iznos ne navodi na obrascu 3 koji se prilaže czss pri obračunu razlike plače za puno radno vrijeme koju nadoknađuje czss.
znaći naveli su (poslodavac) na tom obrascu redovni rad 56 sati, bolovanje 28 sati te iznos brutto i netto plače umanjen za dane bolovanja. s tim automatski ispada da mi je razlika do pune plače (za rad 8 sati) manja za taj iznos, odnosno czss mi onda te dane ne plača.
pa tko ih onda plača????
i da li je to uopće bolovanje na teret f.z????
i da li poslodavac ima pravo obračunati manju plaču od onog brutto iznosa navedenog kao osnovna plača za redovan rad na ugovoru o radu???
Hvala unaprid, jako mi je hitno.
-
koristim pravo na rad s pola radnog vremena na osnovu njege djeteta s težim smetnjama u razvoju.
-
Ne žalost, nisam se susrela u praksi kako to funkcionira: bolovanje za vrijeme rada na pola radnog vremena uz CZSS koji pokriva drugu polovicu.
Inače, bolovanje za njegu djeteta je na teret HZZO-a, ali je isplatitelj poslodavac.
Bruto plaća se može smanjivati za vrijeme bolovanja, sve ovisi o tome što sve gradi bruto plaću, koji dodaci: topli obrok ili prijevoz u brutu, teški uvjeti rada, rad u smjenama... Sve su to stavke koje se mogu micati iz bruta za vrijeme bolovanja, jer tada nema ni prijevoznih troškova, ni toplog obroka, ni rada u smjenama...
Vezano za način obračuna i isplate tvog bolovanja, ako ti se ne javi netko tko pouzdano zna kako to izgleda u praksi nazovi ujutro i HZZO i CZSS, traži pravnu službu.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma