Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 137

Tema: Božićni kolačići - part ll - recepti

  1. #51
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    cure, tek sam sad otvorila ovaj topic i na kolicine i vrste majinih nekih i vec napravljenih kolaca sam ostala paf :shock:

    a i ostale cure, svaka cast, idem se baciti na printanje a onda cemo izvalaciti koja 2 cemo napraviti

  2. #52
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    zrinka, ljubavi, jucer je pala i madjarica i sad sam spremna za proslavu. barem kolacagledno.
    ivka, pojedi jednu, ja sam samo tri stavila u smjesu.

  3. #53
    ivarica

    Početno

    napravila smjesu za rafaelo, to je nemoguce slatko, gdje sam zezla? (apricotin recept sa 35 deka secera )

  4. #54

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    2,229

    Početno

    Ja sam mami sve ove recepte isprintala i ona sve to pravi

    Naravno za bozic smo kod mene pa ja pravim sarmu, curku, slatki krompir, kuhanu sunku, salate itd. Ali se ipak najvise radujem kolacima a najvise bajaderama.

  5. #55
    zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Split, Lijepa nasa
    Postovi
    4,633

    Početno

    ivarice, i ja sam zapela za taj rafaelo, apricot daj brzo reci jel neka greska ili ti stvarno stavljas toliko secera?

  6. #56
    Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    3,931

    Početno

    hehehe ko zna što je još okrenula


    danas mi je dan za sprdanje po forumu

  7. #57
    ivarica

    Početno

    zrinka, skuzila sam, apricot je mijenjala recept i umjesto neslatkog mlijeka u prahu stavila bijelu cokoladu. 30 deka bijele cokolade (jer odmah sam maju poslusala i jednu slistila) bi trebalo onda biti otprilike tih 35 deka secera (dek vise manje). sljedeci put kad ih budem pravila (dogodine ) necu secer uopce staviti, mislim da je to onda to.
    a ovako je previse cak i za mene (koja, procitali ste, mogu jesti cak i bijelu cokoladu).
    ali, ipak sam ponosna na sebe, napokon i ja imam doma kolac koji bi mogao na slavonsku svadbu

  8. #58
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Hvala Bogu da sam pogledala noćas ovdje jer inače bi i moj rafaelo ujutro bio preesladak. Našla sam i "zabranjenu " čoksu, u Velpro-u.
    Ja sam evo upravo sad završila s današnjom turom- 6 vrsta: orasi, čupavci, vanilin kiflice, rolada od kokosa- WILD, I MENI JE ISPALA OPET MEKANA, STAVILA SAM JE NA BALKON DA SE STISNE , nisi jedina, kuglice od smokava, figaro oblatne. Sutra nastavljam.

  9. #59
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    joj ivka, sori, zaboravila sam ti rec. ja sam ipak stavila secera, 15 deka i nije mi bilo preslatko, al ja sam ja :D
    probala jucer kod bake medenjake, ne da se nisu zmeksali, nego su jos tvrdji, skroz ko kamen

  10. #60
    ivarica

    Početno

    a ja ne znam zasto uvijek pored svih recepata na forumu odaberem apricotine :D ma pojest ce se, sva sreca, necu ja.

  11. #61
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    je, apricot i kolicine secera su u blagom raskoraku

  12. #62
    ivarica

    Početno

    ma i ulja, brasna, cega sve ne... vec su mi propali jedni cupavci. ali donijela mi je cijeli pleh toga da se isprica pa necu naglas. 8)

  13. #63
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj wildflower prvotno napisa
    Citiraj Maja prvotno napisa
    bozicni kolacici od male sirene su takvi da mi po jedan zub ostane u njima. Fini, al zilavi i dost tvrdi.
    koliko ja imam iskustva s medenjacima (a i ovo su u biti medenjaci) oni moraju odstajati nekoliko dana da bi omeksali (Sireno, molim te potvrdi ovo ) i ja sam te kolacice jucer umijesila i danas ih mislim peci...
    Ja sam ih jučer ispekla i isto su tvrdi, a kako sam ih dosad radila tri puta i to strogo se držeći recepta, tvrdim da takvi moraju biti

    Kad se premažu čokoladom i odstoje neko vrijeme (mislim da vrijeme barem u danima) valjda malo omekšaju :? (o tome stajanju nemam iskustva jer su bili prvi put pojedeni prije samog Božića - kako mi je ekipa dolazila i ulovila me da ih pečem, svatko je probao malo i na kraju sam na tacnu za BOžić uspjela staviti jedva par komada , a drugi put kad sam ih radila pojedeni su na prigodi za koju su rađeni, dva dana nakon pečenja).

  14. #64
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    E, da... još sam napravila bajadere, ali od lješnjaka i zeznula sam s mljevenim keksima jer nemam doma vagu pa sam lukavo mjerila na menzuru i stavila ih premalo tak da je malo mekanasta, ali je fiiina
    Kokos-roladu sam radila po svom receptu i super je - još mi se nikad nije dogodilo da mi nije uspjela
    Danas se odmaram, a onda sutra radim jajaste kolače - čupavce i neke oblatne...

  15. #65
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Danas se odmaram, a onda sutra radim jajaste kolače - čupavce i neke oblatne...
    kaj su tvoji cupavci jajasti? ja radim kockaste

    ivka, ljubavi, imam ti ja dobar recept za cupavce, samo moras cekat da dodjem doma.

  16. #66

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Evo da ne ispadnem piz** koja je napravila 15 vrsta kolača, a ni jedan recept nije podijelila.

    ČUPAVCI

    45 dkg brašna
    1,5 prašak za pec.
    7,5 dkg margarina
    38 dkg šećera
    3 jaja (ž+b)
    3 dcl mlijeka

    Čokoladni preljev:
    4 dcl mlijka
    20 dkg čokolade
    40 dkg šećera
    40 dkg margarina

    Treba malo koordinacije tako da tijesto i glazura budu gotovi otprilike u isto vrijeme, pa da se još topli točaju u vruću glazuru, onda su najfiniji.

  17. #67

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    473

    Početno

    Zaboravih napisati i kokos za "počupavljanje"

  18. #68
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ivka, gađat ću te kolačima!

    Jučer sam napisala da ja u sve kolače stavim pola mjere šećera, ali javno stavljam originalne rece... Ma, evo ti:

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Zato što sam prije sve recepte prepravljala u odnosu na original i pisala po upola manje šećera, ali su se ljudi bunili da im je neslatko. Onda sam sada vratila na staro, pa oni koji inače stavljaju manje šećera, stavit će ionako manje, a oni koji vole... neka rade sve "lege artis".
    Budi redovna, prati sve postove i sve će ti biti jasno.
    Pa neću ti ja određivati ukus - 35dag ne stavljam ni u baklavu

  19. #69
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ma kako li se Maja dosjetila?!

  20. #70
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    daj ne vrijedjaj, pa na cokoladi lijepo pise da ima secera.

  21. #71
    ivarica

    Početno

    e, sad sam ja kriva sto ti napomenu ne stavis ** odmah kraj recepta nego ko zna gdje po forumu, ja hocu vase verzije, inace bi trazila recept po Mili.

  22. #72
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    A da sam stavila svoju verziju, sutra bi pet njih još svjetlijim plavim slovima pisale da su ih morale umakati u šećer.
    Majo, nisam vrijeđala tebe, već gore spomenutu "čupavicu". Kojoj će moderatorica onemogućiti da čita moje recepte!

  23. #73
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    joj, lude ste!

  24. #74
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj Maja prvotno napisa
    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Danas se odmaram, a onda sutra radim jajaste kolače - čupavce i neke oblatne...
    kaj su tvoji cupavci jajasti? ja radim kockaste



    Mislila sam na kolače koji sadrže jaja, s obzirom da ovi koje sam do sad radila ne sadrže

  25. #75

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    prijavljujem da je mojoj kokos roladi (po receptu od sunca) bilo dovoljno 24 h u frizideru da poprimi *zadovoljavajucu* tvrdocu (da budem sigurna u to, konzumirala sam par komada )
    sinoc napravila i apricotinu bajaderu (srecom sam prethodno procitala napomenu o kolicini secera i stavila 20dag), okus je stvarno super, ali i ona - mekana - jutros, nakon noci u frizideru, ipak izgleda da je necemo morati jesti zlicom.

    da rezimiram:
    cetiri vrste ispecene (od toga cak tri s foruma ) i dosta mi je eksperimentiranja, danas radim svoje provjerene zobene keksice i potom njaminjami srneci hrbat.

    Majo, jesu li ti se smeksali Sirenini medenjaci?? Moji su jos k'o kamen (pekla ih preksinoc)

  26. #76
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj wildflower prvotno napisa
    Majo, jesu li ti se smeksali Sirenini medenjaci?? Moji su jos k'o kamen (pekla ih preksinoc)
    Nakon mojeg zadnjeg posta išla sam prebaciti te moje 'mekane' kolačiće i pritom sam ih, naravno, degustirala (ne bi ja, ali me Tan žicao pa sam mu dala griz i onda sam morala dovrišiti kolačić sama da ne propadne . Btw, ako je Tan to mogao pregristi sa svojih 14 zuba, što se vi žalite ) i ustanovila slijedeće - oni koje sam premazivala glazurom sa šećerom i malo margarina ne lijepe se za podlogu, ne ostaju otisci prstiju u čokoladi jer se fino stvrdnula, ali su tvrđi od onih koje sam samo prelila čokoladom otopljenom s malo vode. Jedino što su ovi drugi bili vizualno ljepši jer je čokolada s vodom bila, naravno, rjeđa pa se ljepše rasporedila po kolačima. Stavim i slike ak vas zanima

  27. #77
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    Sireno, ja imam zbilja dobre zube, al to je sinoc kod bake bilo tako tvrdo da nisam mogla nikako to pregristi. jos mi ostaje samo nada da ce malo otpustit na sobnoj temperaturi inacen e preostaje drugo nego umakati ih u bozicni caj

  28. #78

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    Btw, ako je Tan to mogao pregristi sa svojih 14 zuba, što se vi žalite
    je Sireno, ali imam a razloga pretpostaviti da tvoj tan u zubicima ima 0 plombi... za razliku od nekih koji ovdje postaju a kojima se bas ne ide prije vremena kod zubara
    enivej, kolacici su jako ukusni - a ja zivim u nadi da ce se do bozica smeksati, vidis da u tom smislu hrabrim i ostale

  29. #79
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Citiraj wildflower prvotno napisa
    sinoc napravila i apricotinu bajaderu (srecom sam prethodno procitala napomenu o kolicini secera i stavila 20dag), okus je stvarno super, ali i ona - mekana - jutros, nakon noci u frizideru, ipak izgleda da je necemo morati jesti zlicom.
    E, ovo mi je fakat čudno - meni ispadne toliko čvrsto da jedva razvučem!
    Jel ti možda u kuhinji deveti krug?

  30. #80
    ivarica

    Početno

    mozda je stvar u razlicitim keksima koje koristite?
    koje je najbolje staviti?

  31. #81

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    :? slijedila sam recept... osim kolicine secera.

  32. #82

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Lokacija
    Rijeka
    Postovi
    885

    Početno

    Meni isto ispadne masa ful čvrsta....dobro sam se namučila dok sam ju 'razvaljala'.... kekse sam stavila one kao Petit Beure samo turske...

  33. #83
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Ja Kraševe Petit beurre.
    Šećer Tenin, isto 20dag.
    Čokolada Kraševa za kuhanje.
    Orasi s placa.
    Voda iz pipe.
    U kuhinji 21°C.

  34. #84
    ivarica

    Početno

    moze mlijecna cokolada umjesto ove za kuhanje?

  35. #85
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    Možeš, ali onda manje masnoće. I puno manje šećera.
    Uostalom, ja ne pričam s tobom

  36. #86
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    meni isto jako cvrsto ispadne.

  37. #87

    Datum pristupanja
    Jul 2004
    Postovi
    489

    Početno

    Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja Kraševe Petit beurre.
    Šećer Tenin, isto 20dag.
    Čokolada Kraševa za kuhanje.
    Orasi s placa.
    Voda iz pipe.
    U kuhinji 21°C.
    sve isto, cak i temperatura - osim oraha (iz ducana :D )
    no, sjetila sam se...
    mozda mi smjesa nije bila dovoljno ohladjena prije dodavanja maslaca (pa sam je mazala, a ne valjala po tepsiji )
    medjutim (evo upravo degustiram jos jedan komadic ) izgleda da je noc u frizideru koliko - toliko dovela i to u red :D

  38. #88
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Da i ja podnesem izvješće;kokos poljupci,zvjezdice(s pekmezom),cassata,pita od naranče,mađarica,Mozartov kuglof(večeras),rum kuglice,bajaderu(ne kužim kaj je krivo,prvi red se uopče nije stisnuo nego je onako sipko okus nije loš).
    Super su mi ispali svi kolači osim bajadere a nisam početnik,ne kužim :?

  39. #89
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Hoće li netko raditi neku tortu ili kremasti kolač? Ja sam mislila neku tortu, jer su svi suhi, ali ne znam još koju. Možda neku od voća. Ima netko neki fini recept?

  40. #90

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    djevojke, pa koliko vi ljudi hranite oko bozica kad toliko kolaca radite? pravo sitno poduzetnistvo....

  41. #91
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    ja hranim sebe. treba to nahranit

  42. #92
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Hoće li netko raditi neku tortu ili kremasti kolač? Ja sam mislila neku tortu, jer su svi suhi, ali ne znam još koju. Možda neku od voća. Ima netko neki fini recept?
    Meni je zakon kolač od jabuka: prvo ide tijesto, pa jabuke iz kompota, puding od vanilije kuhan na tom kompotu i gore šlag, ak hoćeš, dam recept

  43. #93
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Sireno, taj mi je preveć jednostavan, trebam neki komplicirani, pa ipak je to Božić, da se mogu hvaliti kako sam se pomučila oko torte!
    Čini se jako fin, ali ja sam mislila nešto tipa Schwarzwald torte, dobošice i sl.

  44. #94
    MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Maksimir, Zagreb
    Postovi
    2,715

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Sireno, taj mi je preveć jednostavan, trebam neki komplicirani, pa ipak je to Božić, da se mogu hvaliti kako sam se pomučila oko torte!
    Čini se jako fin, ali ja sam mislila nešto tipa Schwarzwald torte, dobošice i sl.
    Imaš super recept za Schwarzwald na portalu, ak se ne varam. Isprobano, jednostavno, a možeš se praviti važna

  45. #95

    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    1,535

    Početno

    Citiraj ivancica prvotno napisa
    Sireno, taj mi je preveć jednostavan, trebam neki komplicirani, pa ipak je to Božić, da se mogu hvaliti kako sam se pomučila oko torte!
    Čini se jako fin, ali ja sam mislila nešto tipa Schwarzwald torte, dobošice i sl.
    ivancice, imas na Receptima Schwarwaldicu - ja probala - molto fino.

  46. #96
    ivarica

    Početno

    Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Super su mi ispali svi kolači osim bajadere a nisam početnik,ne kužim :?
    onda ja pocetnica ovaj put necu riskirati, idem na lavicin recept

  47. #97
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Srce si!

  48. #98

    Datum pristupanja
    May 2004
    Lokacija
    varaždin
    Postovi
    1,226

    Početno

    Ivarice, meni je bajadera od apricot super ispala.

  49. #99
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Lokacija
    zagreb, istočno od... svega
    Postovi
    32,414

    Početno

    brigita, pusti je - ona je odavno nabrijana na moje recepte. Ne uspijeva joj, pa mene optužuje...
    Tc, tc, tc...
    Majoooo, jel tebi uspjela bajadera?

  50. #100
    Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    iznad oblaka
    Postovi
    4,745

    Početno

    jeeeee.

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •