cure, tek sam sad otvorila ovaj topic i na kolicine i vrste majinih nekih i vec napravljenih kolaca sam ostala paf :shock:
a i ostale cure, svaka cast, idem se baciti na printanje a onda cemo izvalaciti koja 2 cemo napraviti![]()
cure, tek sam sad otvorila ovaj topic i na kolicine i vrste majinih nekih i vec napravljenih kolaca sam ostala paf :shock:
a i ostale cure, svaka cast, idem se baciti na printanje a onda cemo izvalaciti koja 2 cemo napraviti![]()
zrinka, ljubavi, jucer je pala i madjarica i sad sam spremna za proslavu. barem kolacagledno.
ivka, pojedi jednu, ja sam samo tri stavila u smjesu.
napravila smjesu za rafaelo, to je nemoguce slatko, gdje sam zezla? (apricotin recept sa 35 deka secera)
Ja sam mami sve ove recepte isprintala i ona sve to pravi![]()
![]()
![]()
Naravno za bozic smo kod mene pa ja pravim sarmu, curku, slatki krompir, kuhanu sunku, salate itd. Ali se ipak najvise radujem kolacima a najvise bajaderama.![]()
![]()
ivarice, i ja sam zapela za taj rafaelo, apricot daj brzo reci jel neka greska ili ti stvarno stavljas toliko secera?
hehehe ko zna što je još okrenula![]()
![]()
![]()
danas mi je dan za sprdanje po forumu![]()
![]()
![]()
zrinka, skuzila sam, apricot je mijenjala recept i umjesto neslatkog mlijeka u prahu stavila bijelu cokoladu. 30 deka bijele cokolade (jer odmah sam maju poslusala i jednu slistila) bi trebalo onda biti otprilike tih 35 deka secera (dek vise manje). sljedeci put kad ih budem pravila (dogodine) necu secer uopce staviti, mislim da je to onda to.
a ovako je previse cak i za mene (koja, procitali ste, mogu jesti cak i bijelu cokoladu).
ali, ipak sam ponosna na sebe, napokon i ja imam doma kolac koji bi mogao na slavonsku svadbu![]()
Hvala Bogu da sam pogledala noćas ovdje jer inače bi i moj rafaelo ujutro bio preesladak. Našla sam i "zabranjenu " čoksu, u Velpro-u.
Ja sam evo upravo sad završila s današnjom turom- 6 vrsta: orasi, čupavci, vanilin kiflice, rolada od kokosa- WILD, I MENI JE ISPALA OPET MEKANA, STAVILA SAM JE NA BALKON DA SE STISNE, nisi jedina, kuglice od smokava, figaro oblatne. Sutra nastavljam.
joj ivka, sori, zaboravila sam ti rec. ja sam ipak stavila secera, 15 deka i nije mi bilo preslatko, al ja sam ja :D
probala jucer kod bake medenjake, ne da se nisu zmeksali, nego su jos tvrdji, skroz ko kamen![]()
a ja ne znam zasto uvijek pored svih recepata na forumu odaberem apricotine:D ma pojest ce se, sva sreca, necu ja.
je, apricot i kolicine secera su u blagom raskoraku![]()
ma i ulja, brasna, cega sve ne... vec su mi propali jedni cupavci.ali donijela mi je cijeli pleh toga da se isprica pa necu naglas. 8)
Ja sam ih jučer ispekla i isto su tvrdi, a kako sam ih dosad radila tri puta i to strogo se držeći recepta, tvrdim da takvi moraju bitiwildflower prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
Kad se premažu čokoladom i odstoje neko vrijeme (mislim da vrijeme barem u danima) valjda malo omekšaju :? (o tome stajanju nemam iskustva jer su bili prvi put pojedeni prije samog Božića - kako mi je ekipa dolazila i ulovila me da ih pečem, svatko je probao malo i na kraju sam na tacnu za BOžić uspjela staviti jedva par komada, a drugi put kad sam ih radila pojedeni su na prigodi za koju su rađeni, dva dana nakon pečenja).
E, da... još sam napravila bajadere, ali od lješnjaka i zeznula sam s mljevenim keksima jer nemam doma vagu pa sam lukavo mjerila na menzuru i stavila ih premalo tak da je malo mekanasta, ali je fiiina![]()
Kokos-roladu sam radila po svom receptu i super je - još mi se nikad nije dogodilo da mi nije uspjela![]()
Danas se odmaram, a onda sutra radim jajaste kolače - čupavce i neke oblatne...
kaj su tvoji cupavci jajasti? ja radim kockasteMalaSirena prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ivka, ljubavi, imam ti ja dobar recept za cupavce, samo moras cekat da dodjem doma.
Evo da ne ispadnem piz** koja je napravila 15 vrsta kolača, a ni jedan recept nije podijelila.
ČUPAVCI
45 dkg brašna
1,5 prašak za pec.
7,5 dkg margarina
38 dkg šećera
3 jaja (ž+b)
3 dcl mlijeka
Čokoladni preljev:
4 dcl mlijka
20 dkg čokolade
40 dkg šećera
40 dkg margarina
Treba malo koordinacije tako da tijesto i glazura budu gotovi otprilike u isto vrijeme, pa da se još topli točaju u vruću glazuru, onda su najfiniji.
Zaboravih napisati i kokos za "počupavljanje"![]()
Ivka, gađat ću te kolačima!
Jučer sam napisala da ja u sve kolače stavim pola mjere šećera, ali javno stavljam originalne rece... Ma, evo ti:
Budi redovna, prati sve postove i sve će ti biti jasno.apricot prvotno napisa
Pa neću ti ja određivati ukus - 35dag ne stavljam ni u baklavu![]()
Ma kako li se Maja dosjetila?!![]()
daj ne vrijedjaj, pa na cokoladi lijepo pise da ima secera.![]()
e, sad sam ja krivasto ti napomenu ne stavis ** odmah kraj recepta nego ko zna gdje po forumu, ja hocu vase verzije, inace bi trazila recept po Mili.
A da sam stavila svoju verziju, sutra bi pet njih još svjetlijim plavim slovima pisale da su ih morale umakati u šećer.
Majo, nisam vrijeđala tebe, već gore spomenutu "čupavicu". Kojoj će moderatorica onemogućiti da čita moje recepte!
Maja prvotno napisa
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislila sam na kolače koji sadrže jaja, s obzirom da ovi koje sam do sad radila ne sadrže![]()
![]()
prijavljujem da je mojoj kokos roladi (po receptu od sunca) bilo dovoljno 24 h u frizideru da poprimi *zadovoljavajucu* tvrdocu (da budem sigurna u to, konzumirala sam par komada)
sinoc napravila i apricotinu bajaderu (srecom sam prethodno procitala napomenu o kolicini secera i stavila 20dag), okus je stvarno super, ali i ona - mekana- jutros, nakon noci u frizideru, ipak izgleda da je necemo morati jesti zlicom.
da rezimiram:
cetiri vrste ispecene (od toga cak tri s foruma) i dosta mi je eksperimentiranja, danas radim svoje provjerene zobene keksice i potom njaminjami srneci hrbat.
Majo, jesu li ti se smeksali Sirenini medenjaci?? Moji su jos k'o kamen (pekla ih preksinoc)![]()
Nakon mojeg zadnjeg posta išla sam prebaciti te moje 'mekane' kolačiće i pritom sam ih, naravno, degustirala (ne bi ja, ali me Tan žicao pa sam mu dala griz i onda sam morala dovrišiti kolačić sama da ne propadnewildflower prvotno napisa
. Btw, ako je Tan to mogao pregristi sa svojih 14 zuba, što se vi žalite
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
) i ustanovila slijedeće - oni koje sam premazivala glazurom sa šećerom i malo margarina ne lijepe se za podlogu, ne ostaju otisci prstiju u čokoladi jer se fino stvrdnula, ali su tvrđi od onih koje sam samo prelila čokoladom otopljenom s malo vode. Jedino što su ovi drugi bili vizualno ljepši jer je čokolada s vodom bila, naravno, rjeđa pa se ljepše rasporedila po kolačima. Stavim i slike ak vas zanima
![]()
Sireno, ja imam zbilja dobre zube, al to je sinoc kod bake bilo tako tvrdo da nisam mogla nikako to pregristi. jos mi ostaje samo nada da ce malo otpustit na sobnoj temperaturi inacen e preostaje drugo nego umakati ih u bozicni caj![]()
MalaSirena prvotno napisa
je Sireno, ali imam a razloga pretpostaviti da tvoj tan u zubicima ima 0 plombi...
![]()
za razliku od nekih koji ovdje postaju
a kojima se bas ne ide prije vremena kod zubara
![]()
enivej, kolacici su jako ukusni - a ja zivim u nadi da ce se do bozica smeksati, vidis da u tom smislu hrabrim i ostale![]()
E, ovo mi je fakat čudno - meni ispadne toliko čvrsto da jedva razvučem!wildflower prvotno napisa
Jel ti možda u kuhinji deveti krug?
mozda je stvar u razlicitim keksima koje koristite?
koje je najbolje staviti?
:? slijedila sam recept... osim kolicine secera.
Meni isto ispadne masa ful čvrsta....dobro sam se namučila dok sam ju 'razvaljala'.... kekse sam stavila one kao Petit Beure samo turske...
Ja Kraševe Petit beurre.
Šećer Tenin, isto 20dag.
Čokolada Kraševa za kuhanje.
Orasi s placa.
Voda iz pipe.
U kuhinji 21°C.
moze mlijecna cokolada umjesto ove za kuhanje?
Možeš, ali onda manje masnoće. I puno manje šećera.
Uostalom, ja ne pričam s tobom![]()
sve isto, cak i temperatura - osim oraha (iz ducana :D )apricot prvotno napisa
no, sjetila sam se...
mozda mi smjesa nije bila dovoljno ohladjena prije dodavanja maslaca (pa sam je mazala, a ne valjala po tepsiji)
medjutim (evo upravo degustiram jos jedan komadic) izgleda da je noc u frizideru koliko - toliko dovela i to u red :D
Da i ja podnesem izvješće;kokos poljupci,zvjezdice(s pekmezom),cassata,pita od naranče,mađarica,Mozartov kuglof(večeras),rum kuglice,bajaderu(ne kužim kaj je krivo,prvi red se uopče nije stisnuo nego je onako sipko okus nije loš).
Super su mi ispali svi kolači osim bajaderea nisam početnik,ne kužim :?
Hoće li netko raditi neku tortu ili kremasti kolač? Ja sam mislila neku tortu, jer su svi suhi, ali ne znam još koju. Možda neku od voća. Ima netko neki fini recept?
djevojke, pa koliko vi ljudi hranite oko bozica kad toliko kolaca radite? pravo sitno poduzetnistvo....![]()
![]()
![]()
![]()
Meni je zakon kolač od jabuka: prvo ide tijesto, pa jabuke iz kompota, puding od vanilije kuhan na tom kompotu i gore šlag, ak hoćeš, dam receptivancica prvotno napisa
![]()
Sireno, taj mi je preveć jednostavan, trebam neki komplicirani, pa ipak je to Božić, da se mogu hvaliti kako sam se pomučila oko torte!![]()
![]()
Čini se jako fin, ali ja sam mislila nešto tipa Schwarzwald torte, dobošice i sl.
Imaš super recept za Schwarzwald na portalu, ak se ne varam. Isprobano, jednostavno, a možeš se praviti važnaivancica prvotno napisa
![]()
![]()
ivancice, imas na Receptima Schwarwaldicu - ja probala - molto fino.ivancica prvotno napisa
onda ja pocetnica ovaj put necu riskirati, idem na lavicin receptMIJA 32 prvotno napisa
Ivarice, meni je bajadera od apricot super ispala.
brigita, pusti je - ona je odavno nabrijana na moje recepte. Ne uspijeva joj, pa mene optužuje...
Tc, tc, tc...
Majoooo, jel tebi uspjela bajadera?