Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 137

Tema: Božićni kolačići - part ll - recepti

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, tek sam sad otvorila ovaj topic i na kolicine i vrste majinih nekih i vec napravljenih kolaca sam ostala paf :shock:

a i ostale cure, svaka cast, idem se baciti na printanje a onda cemo izvalaciti koja 2 cemo napraviti

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zrinka, ljubavi, jucer je pala i madjarica i sad sam spremna za proslavu. barem kolacagledno.
    ivka, pojedi jednu, ja sam samo tri stavila u smjesu.

ivarica

Početno

napravila smjesu za rafaelo, to je nemoguce slatko, gdje sam zezla? (apricotin recept sa 35 deka secera )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam mami sve ove recepte isprintala i ona sve to pravi

Naravno za bozic smo kod mene pa ja pravim sarmu, curku, slatki krompir, kuhanu sunku, salate itd. Ali se ipak najvise radujem kolacima a najvise bajaderama.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ivarice, i ja sam zapela za taj rafaelo, apricot daj brzo reci jel neka greska ili ti stvarno stavljas toliko secera?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hehehe ko zna što je još okrenula

danas mi je dan za sprdanje po forumu

ivarica

Početno

zrinka, skuzila sam, apricot je mijenjala recept i umjesto neslatkog mlijeka u prahu stavila bijelu cokoladu. 30 deka bijele cokolade (jer odmah sam maju poslusala i jednu slistila) bi trebalo onda biti otprilike tih 35 deka secera (dek vise manje). sljedeci put kad ih budem pravila (dogodine ) necu secer uopce staviti, mislim da je to onda to.
    a ovako je previse cak i za mene (koja, procitali ste, mogu jesti cak i bijelu cokoladu).
    ali, ipak sam ponosna na sebe, napokon i ja imam doma kolac koji bi mogao na slavonsku svadbu

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala Bogu da sam pogledala noćas ovdje jer inače bi i moj rafaelo ujutro bio preesladak. Našla sam i "zabranjenu " čoksu, u Velpro-u.
    Ja sam evo upravo sad završila s današnjom turom- 6 vrsta: orasi, čupavci, vanilin kiflice, rolada od kokosa- WILD, I MENI JE ISPALA OPET MEKANA, STAVILA SAM JE NA BALKON DA SE STISNE , nisi jedina, kuglice od smokava, figaro oblatne. Sutra nastavljam.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ivka, sori, zaboravila sam ti rec. ja sam ipak stavila secera, 15 deka i nije mi bilo preslatko, al ja sam ja :D
    probala jucer kod bake medenjake, ne da se nisu zmeksali, nego su jos tvrdji, skroz ko kamen

ivarica

Početno

a ja ne znam zasto uvijek pored svih recepata na forumu odaberem apricotine :D ma pojest ce se, sva sreca, necu ja.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, apricot i kolicine secera su u blagom raskoraku

ivarica

Početno

ma i ulja, brasna, cega sve ne... vec su mi propali jedni cupavci. ali donijela mi je cijeli pleh toga da se isprica pa necu naglas. 8)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj wildflower prvotno napisa
    Citiraj Maja prvotno napisa
    bozicni kolacici od male sirene su takvi da mi po jedan zub ostane u njima. Fini, al zilavi i dost tvrdi.
    koliko ja imam iskustva s medenjacima (a i ovo su u biti medenjaci) oni moraju odstajati nekoliko dana da bi omeksali (Sireno, molim te potvrdi ovo ) i ja sam te kolacice jucer umijesila i danas ih mislim peci...
    Ja sam ih jučer ispekla i isto su tvrdi, a kako sam ih dosad radila tri puta i to strogo se držeći recepta, tvrdim da takvi moraju biti

Kad se premažu čokoladom i odstoje neko vrijeme (mislim da vrijeme barem u danima) valjda malo omekšaju :? (o tome stajanju nemam iskustva jer su bili prvi put pojedeni prije samog Božića - kako mi je ekipa dolazila i ulovila me da ih pečem, svatko je probao malo i na kraju sam na tacnu za BOžić uspjela staviti jedva par komada , a drugi put kad sam ih radila pojedeni su na prigodi za koju su rađeni, dva dana nakon pečenja).

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

E, da... još sam napravila bajadere, ali od lješnjaka i zeznula sam s mljevenim keksima jer nemam doma vagu pa sam lukavo mjerila na menzuru i stavila ih premalo tak da je malo mekanasta, ali je fiiina
    Kokos-roladu sam radila po svom receptu i super je - još mi se nikad nije dogodilo da mi nije uspjela
    Danas se odmaram, a onda sutra radim jajaste kolače - čupavce i neke oblatne...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MalaSirena prvotno napisa
    kaj su tvoji cupavci jajasti? ja radim kockaste

ivka, ljubavi, imam ti ja dobar recept za cupavce, samo moras cekat da dodjem doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo da ne ispadnem piz** koja je napravila 15 vrsta kolača, a ni jedan recept nije podijelila.

ČUPAVCI

45 dkg brašna
    1,5 prašak za pec.
    7,5 dkg margarina
    38 dkg šećera
    3 jaja (ž+b)
    3 dcl mlijeka

Čokoladni preljev:
    4 dcl mlijka
    20 dkg čokolade
    40 dkg šećera
    40 dkg margarina

Treba malo koordinacije tako da tijesto i glazura budu gotovi otprilike u isto vrijeme, pa da se još topli točaju u vruću glazuru, onda su najfiniji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravih napisati i kokos za "počupavljanje"

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ivka, gađat ću te kolačima!

Jučer sam napisala da ja u sve kolače stavim pola mjere šećera, ali javno stavljam originalne rece... Ma, evo ti:

Citiraj apricot prvotno napisa
    Zato što sam prije sve recepte prepravljala u odnosu na original i pisala po upola manje šećera, ali su se ljudi bunili da im je neslatko. Onda sam sada vratila na staro, pa oni koji inače stavljaju manje šećera, stavit će ionako manje, a oni koji vole... neka rade sve "lege artis".
    Budi redovna, prati sve postove i sve će ti biti jasno.
    Pa neću ti ja određivati ukus - 35dag ne stavljam ni u baklavu

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma kako li se Maja dosjetila?!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

daj ne vrijedjaj, pa na cokoladi lijepo pise da ima secera.

ivarica

Početno

e, sad sam ja kriva sto ti napomenu ne stavis ** odmah kraj recepta nego ko zna gdje po forumu, ja hocu vase verzije, inace bi trazila recept po Mili.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A da sam stavila svoju verziju, sutra bi pet njih još svjetlijim plavim slovima pisale da su ih morale umakati u šećer.
    Majo, nisam vrijeđala tebe, već gore spomenutu "čupavicu". Kojoj će moderatorica onemogućiti da čita moje recepte!

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, lude ste!

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    kaj su tvoji cupavci jajasti? ja radim kockaste

Mislila sam na kolače koji sadrže jaja, s obzirom da ovi koje sam do sad radila ne sadrže

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

prijavljujem da je mojoj kokos roladi (po receptu od sunca) bilo dovoljno 24 h u frizideru da poprimi *zadovoljavajucu* tvrdocu (da budem sigurna u to, konzumirala sam par komada )
    sinoc napravila i apricotinu bajaderu (srecom sam prethodno procitala napomenu o kolicini secera i stavila 20dag), okus je stvarno super, ali i ona - mekana - jutros, nakon noci u frizideru, ipak izgleda da je necemo morati jesti zlicom.

da rezimiram:
    cetiri vrste ispecene (od toga cak tri s foruma ) i dosta mi je eksperimentiranja, danas radim svoje provjerene zobene keksice i potom njaminjami srneci hrbat.

Majo, jesu li ti se smeksali Sirenini medenjaci?? Moji su jos k'o kamen (pekla ih preksinoc)

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Majo, jesu li ti se smeksali Sirenini medenjaci?? Moji su jos k'o kamen (pekla ih preksinoc)
    Nakon mojeg zadnjeg posta išla sam prebaciti te moje 'mekane' kolačiće i pritom sam ih, naravno, degustirala (ne bi ja, ali me Tan žicao pa sam mu dala griz i onda sam morala dovrišiti kolačić sama da ne propadne . Btw, ako je Tan to mogao pregristi sa svojih 14 zuba, što se vi žalite ) i ustanovila slijedeće - oni koje sam premazivala glazurom sa šećerom i malo margarina ne lijepe se za podlogu, ne ostaju otisci prstiju u čokoladi jer se fino stvrdnula, ali su tvrđi od onih koje sam samo prelila čokoladom otopljenom s malo vode. Jedino što su ovi drugi bili vizualno ljepši jer je čokolada s vodom bila, naravno, rjeđa pa se ljepše rasporedila po kolačima. Stavim i slike ak vas zanima

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sireno, ja imam zbilja dobre zube, al to je sinoc kod bake bilo tako tvrdo da nisam mogla nikako to pregristi. jos mi ostaje samo nada da ce malo otpustit na sobnoj temperaturi inacen e preostaje drugo nego umakati ih u bozicni caj

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Btw, ako je Tan to mogao pregristi sa svojih 14 zuba, što se vi žalite
    je Sireno, ali imam a razloga pretpostaviti da tvoj tan u zubicima ima 0 plombi... za razliku od nekih koji ovdje postaju a kojima se bas ne ide prije vremena kod zubara
    enivej, kolacici su jako ukusni - a ja zivim u nadi da ce se do bozica smeksati, vidis da u tom smislu hrabrim i ostale

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

sinoc napravila i apricotinu bajaderu (srecom sam prethodno procitala napomenu o kolicini secera i stavila 20dag), okus je stvarno super, ali i ona - mekana - jutros, nakon noci u frizideru, ipak izgleda da je necemo morati jesti zlicom.
    E, ovo mi je fakat čudno - meni ispadne toliko čvrsto da jedva razvučem!
    Jel ti možda u kuhinji deveti krug?

ivarica

Početno

mozda je stvar u razlicitim keksima koje koristite?
    koje je najbolje staviti?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

:? slijedila sam recept... osim kolicine secera.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni isto ispadne masa ful čvrsta....dobro sam se namučila dok sam ju 'razvaljala'.... kekse sam stavila one kao Petit Beure samo turske...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja Kraševe Petit beurre.
    Šećer Tenin, isto 20dag.
    Čokolada Kraševa za kuhanje.
    Orasi s placa.
    Voda iz pipe.
    U kuhinji 21°C.

ivarica

Početno

moze mlijecna cokolada umjesto ove za kuhanje?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Možeš, ali onda manje masnoće. I puno manje šećera.
    Uostalom, ja ne pričam s tobom

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni isto jako cvrsto ispadne.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    Ja Kraševe Petit beurre.
    Šećer Tenin, isto 20dag.
    Čokolada Kraševa za kuhanje.
    Orasi s placa.
    Voda iz pipe.
    U kuhinji 21°C.
    sve isto, cak i temperatura - osim oraha (iz ducana :D )
    no, sjetila sam se...
    mozda mi smjesa nije bila dovoljno ohladjena prije dodavanja maslaca (pa sam je mazala, a ne valjala po tepsiji )
    medjutim (evo upravo degustiram jos jedan komadic ) izgleda da je noc u frizideru koliko - toliko dovela i to u red :D

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da i ja podnesem izvješće;kokos poljupci,zvjezdice(s pekmezom),cassata,pita od naranče,mađarica,Mozartov kuglof(večeras),rum kuglice,bajaderu(ne kužim kaj je krivo,prvi red se uopče nije stisnuo nego je onako sipko okus nije loš).
    Super su mi ispali svi kolači osim bajadere a nisam početnik,ne kužim :?

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hoće li netko raditi neku tortu ili kremasti kolač? Ja sam mislila neku tortu, jer su svi suhi, ali ne znam još koju. Možda neku od voća. Ima netko neki fini recept?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

djevojke, pa koliko vi ljudi hranite oko bozica kad toliko kolaca radite? pravo sitno poduzetnistvo....

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja hranim sebe. treba to nahranit

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ivancica prvotno napisa
    Hoće li netko raditi neku tortu ili kremasti kolač? Ja sam mislila neku tortu, jer su svi suhi, ali ne znam još koju. Možda neku od voća. Ima netko neki fini recept?
    Meni je zakon kolač od jabuka: prvo ide tijesto, pa jabuke iz kompota, puding od vanilije kuhan na tom kompotu i gore šlag, ak hoćeš, dam recept

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sireno, taj mi je preveć jednostavan, trebam neki komplicirani, pa ipak je to Božić, da se mogu hvaliti kako sam se pomučila oko torte!
    Čini se jako fin, ali ja sam mislila nešto tipa Schwarzwald torte, dobošice i sl.

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sireno, taj mi je preveć jednostavan, trebam neki komplicirani, pa ipak je to Božić, da se mogu hvaliti kako sam se pomučila oko torte!
    Čini se jako fin, ali ja sam mislila nešto tipa Schwarzwald torte, dobošice i sl.
    Imaš super recept za Schwarzwald na portalu, ak se ne varam. Isprobano, jednostavno, a možeš se praviti važna

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivancice, imas na Receptima Schwarwaldicu - ja probala - molto fino.

ivarica

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    Super su mi ispali svi kolači osim bajadere a nisam početnik,ne kužim :?
    onda ja pocetnica ovaj put necu riskirati, idem na lavicin recept

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Srce si!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ivarice, meni je bajadera od apricot super ispala.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

brigita, pusti je - ona je odavno nabrijana na moje recepte. Ne uspijeva joj, pa mene optužuje...
    Tc, tc, tc...
    Majoooo, jel tebi uspjela bajadera?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jeeeee.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove