ali vidis da maja razmislja svojom glavom kad pravi kolace.
ali vidis da maja razmislja svojom glavom kad pravi kolace.
Pa dovoljno ste si dobre da i ti malo razmisliš. Njezinom!
Ili da praviš kolače koje je ona isprobala!
Ili da ti ih ona napravi!
Whatever!
ne, nego ćemo se svi mi prikrpati tebi marelice a ti pravi sve kolačiće![]()
![]()
ivancice, jogurt torta ti je božanstvena i voćna je. Nećeš požaliti ako je napraviš, a ne možeš falit u izradi.Nije teška ni komplicirana, meni je obavezna za svaku veću fešticu[
[quote="apricot"]brigita, pusti je - ona je odavno nabrijana na moje recepte. Ne uspijeva joj, pa mene optužuje...
Tc, tc, tc...
Apricot,ja nemam ništa protiv tvojih recepataa bajadera se rasipa ZAŠTO :? :? :?
Znaš kakav je to udarac na moj ego jer u našem društvu nosim titulu najbolje pekačice kolača (društvo ima visoke kriterije)![]()
Razmišljam da uopće ne priznam ovaj fijaskosamo ne znam kako ušutkati MM :/
Mislim da ću morati posegnuti za ucjenom (tipa nema sex do slijedeće godine)![]()
![]()
![]()
Ako još uvijek imaš tu smjesu, dodaj još malo čokolade (ne za kuhanje, već mliječne - ona je masnija) i napravi kuglice - imat ćeš svijetle i tamne. U svijetle dodaj kokosa i uvaljasj ih u kokos, a tamne u orah ili čokoldane mrvice.
Okus je bajaderski.
(To sam ja ove godine morala napraviti jer sam smjesu stavila na oblatnu koja se razmrvila one sekunde kad sam pokušala razvaljati. Nisam mogla zamisliti bajaderu pznu mrvica, a kuglice su ispale fantastične. Svejedno, novu bajaderu sam napravila sutradan - bez podloge od oblatne).
Sinoć sam napravila bijele plivadone i time je moja cifra stala na 13. Mama će napraviti 7 i onda ćemo razmijeniti.
Ja mislim da bi najpametnije bilo da ti lijepo napraviš par tih finih bajadera i pošalješ nama kojima nije uspjelo![]()
Sigurna sam da će ova ideja naići na sveopće odobravanje![]()
ma, gurnut cu se malo medju vas bozice bozicnih kolacica i svecano objaviti da sam napravila dvije vrste kolaca i danas jos moram crnu tortu.
za moju malu slatku familiju - sasvim dovoljno.
nego, predlazem prikladniji naziv za ovaj topic - Zasto bajadera ne uspijeva svakome?![]()
![]()
Evo Sandraf i ja cu malo da se uguram, ja tek danas krecem sa pravljenjem, i to maximalno tri - cetri vrste (ako u mejduvremenu ne zakunjam)jer sam sa stomakom do zuba i nista mi se ne radi, a nema ko da mi pomogne.
Nego recite vi meni kako sad da ja izaberem u ovom moru recepata sta cu da pravim????
Hocu neki novi recept, neki stari, sape (pracne) obavezno jer ih imam za Bozic i N.G odkad znam za sebe.
Ja radila rafaelo, brun i bajaderu po apricotinim receptima i svi su super ispali i hama njama izgledaju... zvjezdice one sto se ljepe s pekmezom napravila jos prije 3 tjedna i dobro sakrila 8)
fala bogu da sam, jer nemrem smislit kolace od kojih ti zubi otpadaju, stavljala pol kolicine secera od onog kolko pise jer su mi i onak svi preslatki (ocu red da sam tek sad skuzila da je apricot napisala da ona stavlja pol manje...)
ja ne kuzim zakaj u recepte pisete TOOOLKO secera kad svi i onak stavljaju POLA kolicine
napisite onak kako VI radite taj kolac i sve super... ja ga radim TOCNO OVAK i onda recept:
xzy dkg secera
yxz dkg oraha
itd...
i nesto posudjeno i nesto plavo?malinica prvotno napisa
![]()
![]()
Za nas pedesetak - sasvim nedovoljno!sandraf prvotno napisa
Objavljujem završetak pečenja kolača!Jučer i prekjučer sam ispekla 10 vrsta, mama je još 8 pa ćemo isto razmijeniti. Previše od svake vrste imamo. Ispekla sam i biskvit za jogurt tortu, ali ću ga sutra završiti da bude svjež.
Apricot, slučajno sam izmislila novi recept za rafaelo. Otvorila ja ovu N. crispy čoksu, kad ona tamna :shock: i šta ću sad? A ja onda napravila s njom i dobila tamni rafaelo, i mogu vam reći da je baš fora, i hrskaju kao pravi.Hmmmmm.
i ja zavrsila s pecenjem kolaca. 6 vrsta ove godine - jos nikad nisam dosla do te brojke :shock: a vi ste krive
sto se tice mekane bajadere - vise nije PREmekana, a kako je dobra... a i 'mekani' medenjaci svaki dan polako ali sigurno postaju sve meksi (svaki dan 'provjeravamo' tvrdocu, ja ujutro, mm kad dodje s posla- bojim se samo da nece nijedan ostati citav dok sasvim omeksaju
)
ja sam jucer kod bake "provjeravala". ucinilo mi se da je mrvicu mekse,ali nisam bila sigurna pa sam provjerila triput. moram priznat da sam jos uvijek malo nesigurnawildflower prvotno napisa
![]()
pitala sam jucer mamu i ona kaze da je za njezine medenjake otprilike tjedan dana vrijeme za koje postizu optimalnu mekocu (po tome, moji za bozic jos nece biti idealni jer su ispeceni u ponedjeljak :/ )
Meni je juce bio dan pecenja i popravljanja.![]()
Prvo sam zamjesila veliko tjesto, masno, sa oko kilu brasna pa podjelila na cetiri ali poslije zavrsila na tri dijela.
U prvi dio tijesta dodala kokos i vadila srca kalupom i par zvona ali nisu bas izgledala kao zvona pa sam ostavila samo par.
Kad se ispeklo vidim nista nisu narasli, dobro, slatka mala srdasca ali ne bas narocito lijepa pa sam im sinoc do kasno stavljala crvenu glazuru. Sad su pre pre cute.![]()
Od drugog dijela tijesta napravim kao kiflice sa ljesnjacima koje sam u krpi malo izmlatila cekicem (nisam htjela mljevene a mrsko mi bilo reckati).![]()
Ti isto nisu ni malo narasli nego se kao malo poravnali.pa ih odmah ubacim u cokoladnu glazuru i poslazem na izrezani badem.
I zadnji dio od kojeg sam najvise ocekivala mi se skroz slijepio. Umjesto kosarica sa visnjom unutra i nekom smjesom od oraha i cokolade gore ja dobijem frizbije sa visnjom u sredini i smedom bezlicnom masom odozgo. Posto su ipak jako ukusni ostavila sam ih kako jesu.
RAFAELO! Manje od pola secera stavila ali ona cokolada me razocarala. Breskva, dodaj u uputstvo da se cokolada isjeckana ubaci u vruc kokos pa je puno manje posla jer se lijepo sama istopi. Ja biser pratila recept i pustila da se kokos prohladi pa dodala puter pa tek onda pocela dodavati cokoladu. Dobro, mogla sam je naribati, ali malo mi se istupilo rende.Pa sam sjeckala malim nozicem. Komotno sam mogla ubaciti coksu u vruci kokos. No dobro, na kraju sam skontala i da mi je malo premasno (no margarin ovde pa stavila puter) ter sam samljela keksa i skuzila da mi je puno ukusnije tako. Elem, rafaelo je uspio uz prigodne izmjene ali nisam imala dovoljno ljesnjaka pa moram ici po jos danas.
I jos od ostataka onih badema na koje sam polozila ljesnjak cokoladne kiflice, mljevenih oraha, ljesnjaka, keksa i ruma zamjesila druge kuglice. Tim se bas radujem. Njih danas moram izvaljati posto sam juce primjetila da mi kuglice postaju sve vece sto ih duze valjam pa mi bilo steta, bolje su manje. Te sam prestala i otisla spavati na kaucu uz neki film.![]()
Pa čokolada se stavlja već otopljena (u mikrovalnoj, na radijatoru, na pari...).Lilly prvotno napisa
To je ionako moja umotvorina - u originalnom receptu ide mlijeko u prahu. Pa nisi valjda ubacila cijelu čokoladu i čekala da se otopi na sobnoj temperaturi?!![]()
Ja sam je stavila samo iskomadanu na kockice i ok je ispalo. Jedino mi se cini da sam mogla stavit malo manje margarina, ali i ovako nije lose.
Belaj je s tim margarinima - ja stavim onaj Zvijezdin, na kojemu piše da je za kreme. Taj se uopće ne osjeti. Fakat nema miris!
Ja još ništa nisam ispekla, a Božić je pred vratima.
e pa nisi jedinaja ću noćas i sutra 8) s tri pomagača 8)
![]()
Ja sam skoro pa pri kraju. Konačna bilanca:
- 'mekani' čok. kolačići
- čupavci
- kokos-rolada
- lješnjak bajadere
- čokoladne pločice (malo kasnije napišem recept)
- kolač od kestena (taj je u izradi)
Mislim da je to i puno previše, planiram čupavce i bajadere dijelom staviti u škrinju pa da budu za NG.
Evo moje bilance, a moderator, ako mora, neka briše.
![]()
wow :shock:, svaka cast! :D
Daj nam ih nabroji.
koje su ti ove iznad vanil kiflica i ove sarene okrugle kao rolat, na vrhu.
ma daj mi nabrojoi please sve po redu, krug po krug.
ma stvarno si majstor.
nema sta
Tamna kuglica, vanili-kiflice, kekcići s pekmezom 1, keksići s pekmezom 2, non+ultra, smeđe-žuta salamica, plivadoni svijetli, plivadoni tamni, brun, svijetle kuglice, tamne kuglice, puslice, kokos-rolada, žute štangice, bajadera, tamna salama sa želeom, napolitanke bake Anke, sedmo nebo, svijetla salama sa želeom, salama od oraha.
Njami , njami....
Dođe mi da počnem ponovo peći![]()
Moji nisu niti do koljena apricotinim, pogotovo po broju, al eto - da se pokazem![]()
![]()
hehe Sireno imala si tri iste vrste kao i ja :D (medenjake, bajaderu i kokos-roladu), a kod mene su bili jos: zobeni keksi, vanilin kiflici i srneci hrbat. sad mi je bas zao sto nisam i ja ovjekovjecila taj za mene rekordni broj vrsta kolaca na okupu :/
Imala sam ja i tortu od kestena, ali je nisam fotkalawildflower prvotno napisa
![]()
sirenabajadera ti treba ici - tamna - svijetla - tamna
![]()
Ma, znam ja to, ali nije mi se dalo mazati još jednu posudu pa sam prvo namazala svjetliji dio i onda u onaj ostatak uvaljala čokoladu.ivarica prvotno napisa
Ali sam zato ponovila recept za Novu godinu pa sam napravila kak spada, ali nisam stigla slikati![]()
![]()
![]()
Meni se čini da smo sve jedna drugoj bile poticaj.wildflower prvotno napisa
To mi je najsuper na Forumu!
podižem, zaključavam i otvaram novi sa istim naslovom!