Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 101 to 137 of 137

Thread: Božićni kolačići - part ll - recepti

  1. #101
    ivarica

    Default

    ali vidis da maja razmislja svojom glavom kad pravi kolace.

  2. #102
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Pa dovoljno ste si dobre da i ti malo razmisliš. Njezinom!
    Ili da praviš kolače koje je ona isprobala!
    Ili da ti ih ona napravi!
    Whatever!

  3. #103
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default


  4. #104
    Mamita's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    3,931

    Default

    ne, nego ćemo se svi mi prikrpati tebi marelice a ti pravi sve kolačiće

  5. #105
    HELI

    Default

    ivancice, jogurt torta ti je božanstvena i voćna je. Nećeš požaliti ako je napraviš, a ne možeš falit u izradi.Nije teška ni komplicirana, meni je obavezna za svaku veću fešticu [

  6. #106
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    [quote="apricot"]brigita, pusti je - ona je odavno nabrijana na moje recepte. Ne uspijeva joj, pa mene optužuje...
    Tc, tc, tc...

    Apricot,ja nemam ništa protiv tvojih recepata a bajadera se rasipa ZAŠTO :? :? :?
    Znaš kakav je to udarac na moj ego jer u našem društvu nosim titulu najbolje pekačice kolača (društvo ima visoke kriterije)
    Razmišljam da uopće ne priznam ovaj fijasko samo ne znam kako ušutkati MM :/
    Mislim da ću morati posegnuti za ucjenom (tipa nema sex do slijedeće godine)

  7. #107
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Ako još uvijek imaš tu smjesu, dodaj još malo čokolade (ne za kuhanje, već mliječne - ona je masnija) i napravi kuglice - imat ćeš svijetle i tamne. U svijetle dodaj kokosa i uvaljasj ih u kokos, a tamne u orah ili čokoldane mrvice.
    Okus je bajaderski.
    (To sam ja ove godine morala napraviti jer sam smjesu stavila na oblatnu koja se razmrvila one sekunde kad sam pokušala razvaljati. Nisam mogla zamisliti bajaderu pznu mrvica, a kuglice su ispale fantastične. Svejedno, novu bajaderu sam napravila sutradan - bez podloge od oblatne).

    Sinoć sam napravila bijele plivadone i time je moja cifra stala na 13. Mama će napraviti 7 i onda ćemo razmijeniti.

  8. #108
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Ja mislim da bi najpametnije bilo da ti lijepo napraviš par tih finih bajadera i pošalješ nama kojima nije uspjelo
    Sigurna sam da će ova ideja naići na sveopće odobravanje

  9. #109

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    1,535

    Default

    ma, gurnut cu se malo medju vas bozice bozicnih kolacica i svecano objaviti da sam napravila dvije vrste kolaca i danas jos moram crnu tortu.

    za moju malu slatku familiju - sasvim dovoljno .

    nego, predlazem prikladniji naziv za ovaj topic - Zasto bajadera ne uspijeva svakome?

  10. #110
    malinica

    Default

    Evo Sandraf i ja cu malo da se uguram, ja tek danas krecem sa pravljenjem, i to maximalno tri - cetri vrste (ako u mejduvremenu ne zakunjam) jer sam sa stomakom do zuba i nista mi se ne radi, a nema ko da mi pomogne.
    Nego recite vi meni kako sad da ja izaberem u ovom moru recepata sta cu da pravim????
    Hocu neki novi recept, neki stari, sape (pracne) obavezno jer ih imam za Bozic i N.G odkad znam za sebe.

  11. #111
    Mukica's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Bestovje
    Posts
    6,890

    Default

    Ja radila rafaelo, brun i bajaderu po apricotinim receptima i svi su super ispali i hama njama izgledaju... zvjezdice one sto se ljepe s pekmezom napravila jos prije 3 tjedna i dobro sakrila 8)

    fala bogu da sam, jer nemrem smislit kolace od kojih ti zubi otpadaju, stavljala pol kolicine secera od onog kolko pise jer su mi i onak svi preslatki (ocu red da sam tek sad skuzila da je apricot napisala da ona stavlja pol manje...)

    ja ne kuzim zakaj u recepte pisete TOOOLKO secera kad svi i onak stavljaju POLA kolicine

    napisite onak kako VI radite taj kolac i sve super... ja ga radim TOCNO OVAK i onda recept:

    xzy dkg secera
    yxz dkg oraha
    itd...

  12. #112
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Quote Originally Posted by malinica
    Hocu neki novi recept, neki stari, sape (pracne) obavezno jer ih imam za Bozic i N.G odkad znam za sebe.
    i nesto posudjeno i nesto plavo?

  13. #113
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by sandraf
    za moju malu slatku familiju - sasvim dovoljno .
    Za nas pedesetak - sasvim nedovoljno!

  14. #114
    ivancica's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    3,356

    Default

    Objavljujem završetak pečenja kolača!Jučer i prekjučer sam ispekla 10 vrsta, mama je još 8 pa ćemo isto razmijeniti. Previše od svake vrste imamo. Ispekla sam i biskvit za jogurt tortu, ali ću ga sutra završiti da bude svjež.

    Apricot, slučajno sam izmislila novi recept za rafaelo. Otvorila ja ovu N. crispy čoksu, kad ona tamna :shock: i šta ću sad? A ja onda napravila s njom i dobila tamni rafaelo, i mogu vam reći da je baš fora, i hrskaju kao pravi.Hmmmmm .

  15. #115

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    489

    Default

    i ja zavrsila s pecenjem kolaca. 6 vrsta ove godine - jos nikad nisam dosla do te brojke :shock: a vi ste krive

    sto se tice mekane bajadere - vise nije PREmekana, a kako je dobra... a i 'mekani' medenjaci svaki dan polako ali sigurno postaju sve meksi (svaki dan 'provjeravamo' tvrdocu, ja ujutro, mm kad dodje s posla - bojim se samo da nece nijedan ostati citav dok sasvim omeksaju )

  16. #116
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    Quote Originally Posted by wildflower
    i 'mekani' medenjaci svaki dan polako ali sigurno postaju sve meksi (svaki dan 'provjeravamo' tvrdocu, ja ujutro, mm kad dodje s posla - bojim se samo da nece nijedan ostati citav dok sasvim omeksaju )
    ja sam jucer kod bake "provjeravala". ucinilo mi se da je mrvicu mekse,ali nisam bila sigurna pa sam provjerila triput. moram priznat da sam jos uvijek malo nesigurna

  17. #117

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    489

    Default

    pitala sam jucer mamu i ona kaze da je za njezine medenjake otprilike tjedan dana vrijeme za koje postizu optimalnu mekocu (po tome, moji za bozic jos nece biti idealni jer su ispeceni u ponedjeljak :/ )

  18. #118
    Maja's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    iznad oblaka
    Posts
    4,745

    Default

    jupi! moji su peceni u subotu!

  19. #119

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Amsterdam
    Posts
    546

    Default

    Meni je juce bio dan pecenja i popravljanja.

    Prvo sam zamjesila veliko tjesto, masno, sa oko kilu brasna pa podjelila na cetiri ali poslije zavrsila na tri dijela.

    U prvi dio tijesta dodala kokos i vadila srca kalupom i par zvona ali nisu bas izgledala kao zvona pa sam ostavila samo par.

    Kad se ispeklo vidim nista nisu narasli, dobro, slatka mala srdasca ali ne bas narocito lijepa pa sam im sinoc do kasno stavljala crvenu glazuru. Sad su pre pre cute.

    Od drugog dijela tijesta napravim kao kiflice sa ljesnjacima koje sam u krpi malo izmlatila cekicem (nisam htjela mljevene a mrsko mi bilo reckati).

    Ti isto nisu ni malo narasli nego se kao malo poravnali. pa ih odmah ubacim u cokoladnu glazuru i poslazem na izrezani badem.

    I zadnji dio od kojeg sam najvise ocekivala mi se skroz slijepio. Umjesto kosarica sa visnjom unutra i nekom smjesom od oraha i cokolade gore ja dobijem frizbije sa visnjom u sredini i smedom bezlicnom masom odozgo. Posto su ipak jako ukusni ostavila sam ih kako jesu.


    RAFAELO! Manje od pola secera stavila ali ona cokolada me razocarala. Breskva, dodaj u uputstvo da se cokolada isjeckana ubaci u vruc kokos pa je puno manje posla jer se lijepo sama istopi. Ja biser pratila recept i pustila da se kokos prohladi pa dodala puter pa tek onda pocela dodavati cokoladu. Dobro, mogla sam je naribati, ali malo mi se istupilo rende. Pa sam sjeckala malim nozicem. Komotno sam mogla ubaciti coksu u vruci kokos. No dobro, na kraju sam skontala i da mi je malo premasno (no margarin ovde pa stavila puter) ter sam samljela keksa i skuzila da mi je puno ukusnije tako. Elem, rafaelo je uspio uz prigodne izmjene ali nisam imala dovoljno ljesnjaka pa moram ici po jos danas.

    I jos od ostataka onih badema na koje sam polozila ljesnjak cokoladne kiflice, mljevenih oraha, ljesnjaka, keksa i ruma zamjesila druge kuglice. Tim se bas radujem. Njih danas moram izvaljati posto sam juce primjetila da mi kuglice postaju sve vece sto ih duze valjam pa mi bilo steta, bolje su manje. Te sam prestala i otisla spavati na kaucu uz neki film.

  20. #120
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by Lilly
    RAFAELO! Manje od pola secera stavila ali ona cokolada me razocarala. Breskva, dodaj u uputstvo da se cokolada isjeckana ubaci u vruc kokos pa je puno manje posla jer se lijepo sama istopi.
    Pa čokolada se stavlja već otopljena (u mikrovalnoj, na radijatoru, na pari...).
    To je ionako moja umotvorina - u originalnom receptu ide mlijeko u prahu. Pa nisi valjda ubacila cijelu čokoladu i čekala da se otopi na sobnoj temperaturi?!

  21. #121

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    5,467

    Default

    Ja sam je stavila samo iskomadanu na kockice i ok je ispalo. Jedino mi se cini da sam mogla stavit malo manje margarina, ali i ovako nije lose.

  22. #122
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Belaj je s tim margarinima - ja stavim onaj Zvijezdin, na kojemu piše da je za kreme. Taj se uopće ne osjeti. Fakat nema miris!

  23. #123

    Join Date
    May 2004
    Location
    varaždin
    Posts
    1,226

    Default

    Ja još ništa nisam ispekla, a Božić je pred vratima.

  24. #124
    klmama's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    zgb, dubrava
    Posts
    769

    Default

    e pa nisi jedina ja ću noćas i sutra 8) s tri pomagača 8)

  25. #125
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Ja sam skoro pa pri kraju. Konačna bilanca:
    - 'mekani' čok. kolačići
    - čupavci
    - kokos-rolada
    - lješnjak bajadere
    - čokoladne pločice (malo kasnije napišem recept)
    - kolač od kestena (taj je u izradi)

    Mislim da je to i puno previše, planiram čupavce i bajadere dijelom staviti u škrinju pa da budu za NG.

  26. #126
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Evo moje bilance, a moderator, ako mora, neka briše.


  27. #127

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    489

    Default

    wow :shock:, svaka cast! :D

  28. #128

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    14

    Default

    Daj nam ih nabroji.

    koje su ti ove iznad vanil kiflica i ove sarene okrugle kao rolat, na vrhu.

    ma daj mi nabrojoi please sve po redu, krug po krug.

    ma stvarno si majstor.
    nema sta

  29. #129
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Tamna kuglica, vanili-kiflice, kekcići s pekmezom 1, keksići s pekmezom 2, non+ultra, smeđe-žuta salamica, plivadoni svijetli, plivadoni tamni, brun, svijetle kuglice, tamne kuglice, puslice, kokos-rolada, žute štangice, bajadera, tamna salama sa želeom, napolitanke bake Anke, sedmo nebo, svijetla salama sa želeom, salama od oraha.

  30. #130
    MIJA 32's Avatar
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    ZAGREB
    Posts
    3,516

    Default

    Njami , njami....
    Dođe mi da počnem ponovo peći

  31. #131
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Moji nisu niti do koljena apricotinim, pogotovo po broju, al eto - da se pokazem


  32. #132

    Join Date
    Jul 2004
    Posts
    489

    Default

    hehe Sireno imala si tri iste vrste kao i ja :D (medenjake, bajaderu i kokos-roladu), a kod mene su bili jos: zobeni keksi, vanilin kiflici i srneci hrbat. sad mi je bas zao sto nisam i ja ovjekovjecila taj za mene rekordni broj vrsta kolaca na okupu :/

  33. #133
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by wildflower
    hehe Sireno imala si tri iste vrste kao i ja :D (medenjake, bajaderu i kokos-roladu), a kod mene su bili jos: zobeni keksi, vanilin kiflici i srneci hrbat. sad mi je bas zao sto nisam i ja ovjekovjecila taj za mene rekordni broj vrsta kolaca na okupu :/
    Imala sam ja i tortu od kestena, ali je nisam fotkala

  34. #134
    ivarica

    Default

    sirena bajadera ti treba ici - tamna - svijetla - tamna

  35. #135
    MalaSirena's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Maksimir, Zagreb
    Posts
    2,715

    Default

    Quote Originally Posted by ivarica
    sirena bajadera ti treba ici - tamna - svijetla - tamna
    Ma, znam ja to, ali nije mi se dalo mazati još jednu posudu pa sam prvo namazala svjetliji dio i onda u onaj ostatak uvaljala čokoladu.

    Ali sam zato ponovila recept za Novu godinu pa sam napravila kak spada, ali nisam stigla slikati

  36. #136
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    Quote Originally Posted by wildflower
    sad mi je bas zao sto nisam i ja ovjekovjecila taj za mene rekordni broj vrsta kolaca na okupu :/
    Meni se čini da smo sve jedna drugoj bile poticaj.
    To mi je najsuper na Forumu!

  37. #137
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    podižem, zaključavam i otvaram novi sa istim naslovom!

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •