Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Sami doma prvi put- cure su zaspale!

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Sami doma prvi put- cure su zaspale!

Danas mm radi do kasno. Mija je laka pjesma, a Janči nam se tek rodila. Prvi put smo ostale same doma na spavanju. Noćnom. I tako će biti cijeli tjedan. Ono što želim reći jest da sam uspješno stavila dvije cure u krevet i obje su zaspale u razmaku od 10 minuta. Miji čitam priču s Janči u naručju, koju nešto kasnije hranim, dok Mija u to vrijeme tone u san, uz zvuk moga glasa.

Pitam se kako će to izgledati sutra. Janči zaspe kasnije od Mije pa moram izmišljati kako da je zabavim dok čitam priču. No ponosna sam na sebe i svoje anđele koji spavaju.

:D
    A sad odmaram dok ne padnem u nesvjest od umora.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sutra će ti biti još lakše. A s vremenom ti postane vrlo lako. Mi smo sami od Ledina dva tjedna, MM je doma samo za vikend.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

cestitam!
    I ja sam na sebe uvijek bila ponosna kad sam to uspjela.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

, mene baš takve situacije muče kad razmišljam o drugoj bebi.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

a jel frka što ste same il što je mrak?

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

frka je sto je leaB jedna a curke dvije. S razlicitim vremenima i ritualima uspavljivanja.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

A evo i mene s maramom i Janom. Jučer sam se patila umjesto da je zavežem. Spašava me kiša jer joj neće biti vruće.
    Danas je još jedan izazov.
    Dok se mi uhodamo kako Paulita kaže, postat će lako. :D

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi se isto solo uspavljujemo (prvo Nikola pa onda Lucija). Njega uspavljujem dojenjem u mraku (inače se nacica pa se hoće igrati) a nju čitanjem uz obavezno svjetlo. Kad njega stavljam spavati ona gleda crtić, a ako se boji biti sama u sobi smije tiho uz mene leći u mraku dok njega dojim. I funkcionira. Nadam se u budućnosti zajedničkom uspavljivanju.
    Dakle može se, samo treba isfurati sistem koji svima paše.
    I da ne zaboravim LeaB čestitam!

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Joj i ja se toga bojim. Kako ćemo s dvoje male djece koji imaju različiti ritam spavanja.
    Da ne pričam o tome kako se puno s Anom mazimo prije spavanja. Inače ju uglavnom tata uspavljuje, a u zadnje vrijeme moram i ja biti prisutna, a ja to i želim jer imam već unaprijed grižnju savjesti da kad dođe nova beba da joj neću moći pružiti toliko ljubavi i pažnje.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super LeaB, baš mi je drago da ide :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

klinci odlično surađuju kad treba
    ako sam navečer sama doma (a znam često biti), cure su presjajne što se tiče kupanja i uspavljivanja. to mi je zapravo najlakši dio dana.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    klinci odlično surađuju kad treba
    ako sam navečer sama doma (a znam često biti), cure su presjajne što se tiče kupanja i uspavljivanja. to mi je zapravo najlakši dio dana.
    Baš sam te čekala da te pitam... A kako se Zara nosi s ljubomorom?
    Jel je ima?

Mia je jako žestoka po tom pitanju. Ljuta je na cijeli svijet osim na Janči. Vidi se is avatara.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ljuta je na cijeli svijet osim na Janči
    ovako je kod nas bilo samo prva 2 tjedna.

onda smo MM i ja zaradili milost, ali je bila ljuta na sve ostale (pogotovo bake i dede) još jedno mjesec dana.

sada je već dugo sve ok. ona jest malo glasnija...

ne mogu sad dalje, upravo mi je došla sa smješkom reći "mama, meni treba malo tvoje pažnje" [/quote]

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ne mogu sad dalje, upravo mi je došla sa smješkom reći "mama, meni treba malo tvoje pažnje"
    To mi je super!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo me, cure spavaju

ma da, mi smo jako jako puno vježbale kako prepoznati svoje osjećaje i potrebe, i kako ih verbalno izraziti. i prije margite, ali pojačano otkad se margita rodila.
    mislim da smo tako rješile dosta nezadovoljstva, ljutnje i agresije.
    npr. ovo gore što sam napisala, kad treba pažnju, da dođe do mene, primi me za bradu, pogleda me u oči i to mi kaže (to je naučila prije margite, otkad ja visim na netu pa je često ne čujem )
    ili recimo, jutros kad sam ju dovela u vrtić mi je rekla : "mama, molim te, popodne ostavi marge tati, a samo ti dođi po mene. da budemo malo samo nas dvije." i to nije nešto što stalno govori, ovo joj je bilo drugi put otkad se marge rodila da je to zatražila. danas je očito osjetila da joj falim, da joj fali da smo same, to je prepoznala i znala mi reći. jako sam bila na nju ponosna naravno da sam tako i napravila, a njoj je bilo dovoljno tih 20 minuta od vrtića do kuće da smo nas dvije solo.

mislim, naravno da ima katastrofa dana, dovoljno je da je jedna od nas zbog nečeg namrdana i sve tri ćemo šiziti. ali to opet nema veze s ljubomorom, takvih dana je bilo i prije margite, takvih dana je bilo i prije zare .

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Joj kod nas je luda kuća. Previše je promjena u zadnjih 2,5 mjeseci. Sestra se doselila od dečka k nama, jer se nije slagala s budućom svekrvom, tata mi je privremeno kod nas jer je bez stana i posla, mi živimo s mojom mamom koja se od tate rastala... To je ludnica. Pa me recimo današnji Mijin ispad uopće nije čudio. Urlala je 15 minuta, zbog gluposti.
    Jadno dijete. Pa zato pitam...
    Nekad ni iz kože pobjegla, al ostanem... I nadam se da će sve uskoro sjesti na svoje mjesto.

Ovi večernji rituali su mi pjesma kako dan zna biti. Puna kuća...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ajoj LeaB, pa stvarno ti situacija nije bajna .
    Puno vibrica od mene da izdržiš!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •