:? EVO MOZDA NA OVAJ TROPK DOBIJEM VISE INFORMACIJA, JAVITE SE CURE KOJI IDU NA POTPOMOGNUTU A IMAJI ILI SU IMALE ENDOMETRIOZU AKO IMA KOJA DA JE I USPJELA S TRUDNOCOM, HVALA
![]()
:? EVO MOZDA NA OVAJ TROPK DOBIJEM VISE INFORMACIJA, JAVITE SE CURE KOJI IDU NA POTPOMOGNUTU A IMAJI ILI SU IMALE ENDOMETRIOZU AKO IMA KOJA DA JE I USPJELA S TRUDNOCOM, HVALA
![]()
Naravno da ima uspjelih. Većina ih uspije, koliko ja znam. Npr. Daniela32 s jakom endometriozom, ali ona više ne gleda na forum, nema vremena, Pčelica Mara prirodno u iščekivanju konzultacija u Mariboru sad će žena rodit svaki čast, evo da ti nabrojim dvije itd. I da, luce_st prirodno isto nakon neuspjeha u Mariboru, 2x na laparaskopiji bila zbog endometrioma na jajniku, ah, da Lidali, ona je imala endometriozu plu reumatski artritis koji isto utječe - uspjela IVF-om. Endometrioza ti nije ništa specijalno, pusti svog MPO-ovca da te vodi. Neki za to daju kortikosteriode (recimo SD, neki uglavnom ne - recimo VV). Najgore ti je kad se razlog neplodnosti ne zna, liječenje onda zna potrajat, budi sretna da znaš razlog neplodnosti i sretno! Je li znaš kojeg ti je endometrioza stupnja, imaš one gradacije od I do mislim IV? No biggie, anyway.
Evo, Ina ti je sve rekla. Moja endometrioza je bila prilično gadna, još je i MM imao asthenozoospermiu i uspjeli smo prirodno i sad svaki dan očekujemo naše malo čudo.
Ne brini, nade uvijek ima. Samo hrabro i nema odustajanja dok ne dobijete svog malog![]()
ohrabile ste me, bas vam hvala, ja sam prestala se nadat prirodnom jer vec pokusavam 5 godina a vidi nikad se netreba prestat nadat, ja vam neznam koji mi je stupanj endometrioze nisu mi nikad rekli a nevjerujem da je neki veliki stupanj jer netrosim nikakve tablete nisu mi cak ni kontracepciju nikad dali, ali mi je ciklus na 25dana jeli to uredu i imali tu ovulacije znal ko mislim jel dovoljno za jajasce
Ako ti nisu davali terapiju, biće to neka mala endometriozica. A kako da ti iko kaže imaš li ovulaiju, a nisi rekla jesi mjerila bazalnu, bila ikad na folikulometriji, gledala LH trakice itd. Ništa ti ne znači ciklus od 25 dana. To će ti sve vidjeti i tvoj MPO-ovac, ali možeš se malo i preko ljeta sama pratiti - vidi dole na prije začeća - ima ti neki fertility friend ako čitaš eng, sve se to može lijepo i sam doma popratiti, jedino malo treba pročituckat prije.
ma ja sad neznam nista ja sam ti s pocetka pratila te plodne dane i s bazalnom i kupila sam onaj aparatic meybi beby aa kako nisam ostajala trudna mislila sam da to nista nepokazuje dobro jer sam jos tad imala jedan zdrav jajnik. Mozda je to malo cudno ali ja mislim da je lase u mom slucaju ostat trudan umjetnom nego prirodnim putem... nekako s godinama gubis nadu da je to moguce.
Meni je moj MPO-ovac rekao da sam čisti kandidat za IVF, ali ovakve priče mi daju nadu da se možda ipak i zalomi prirodnjak.![]()
I ja sad ti imala endometriozu koju sam morala operirati jer se upalila, ali zbog nje su mi se začepila oba jajovoda.
Pošto se endometrioza može vratiti, doktor mi je rekao da je najveći neprijatelj endmetrioze trudnoća, zato smo odmah krenuli u postupak IVF-a.
Zatrudnila sam nakon drugog pokušaja, prvi je bio stimulirani a drugi spontani. Bilo je između još par spontanih ali nikad nije došlo do embriotransfera pa ih i ne računam.
Sad sam ponovo trudna i to potpuno prirodno, samo tako, ko' od šale.![]()
Sretno!!!![]()
KAKO, ENA DA SI OSTALA TRUDNA PRIRODNO S OBZIROM DA SU TI ZASTOPANI JAJOVODI JESI MOZDA ISLA NA HSG DA TI IH PROCISTE MENI SU TO SAVJETOVASLI ALI JA NEBI GUBILA VRIJEME NA TOM
vesna, ajde sad ću se ja malo neovlašteno igrat moderatorice i reć' ti: AJDE NE PIŠI VELIKIM SLOVIMA JER SE TO NA INTERNETU PERCIPIRA KAO VIKANJE, OK? Drugo, sve ti je moguće, od savršeno urednih nalaza pa nikad trudnoća, do ludilo prekrasnih priča tipa zaštopani jajovodi i loš spermiogram pa nakon 14 IVF-ova prirodna trudnoća ili prva trudnoća u 38.-moj, žene koja je odmah odustala od MPO-a zbog rane menopauze i koja je od 30.-te na nadomjesnoj terapiji. God works in mysterious ways
.
Išla sam prije na hsg samo da provjere prohodnost jajovoda.
Pokušali su prilikom laparaskopije kada su odstranjivali cistu, ali nisu uspjeli.
Dr. je rekao da se začepljnje nalazi na takvom mjestu da ne mogu laparaskopski odstraniti, negdje na samom ušću maternice i jajovoda.
Što se desilo nakon trudnoće i poroda ne znam, vjerojatno su se kanalići odštpali zbog širenja maternice (govorim laički).
Potpomognuta oplodnja je zadnji korak u liječenju neplodnosti,
na nju se doktori odlučuju kada više ne znaju kako drugačije pomoći da zatrudniš prirodnim putem. Prije toga učinit će sve da te izliječe.
evo mene, hvala na upozorenju za velika slova, eto hvala i svima drugim za savjete i dijagnoze, od kako sam s vama na ovom forumu nista mi se necini nemogucim...sad jedva cekam svoj termin da pokusam i s IVF
vesna ja sam nakon operirane endometrioze ostala trudna, ali preko IVF-a stimuliranog. Curica stize za mjesec dana :D
Ciklusi su mi takoder bili 25 dana ali to nikad nije bio neki problem, svakom je razlicit.
Saljem ti vibrrrrrrrrrre da napokon ostanes trudna, bilo prirodno bilo preko potpomognute
Drage cure!
Molim Vas ako koja zna da mi napiše (može na forumu a može i na pp) u kojoj klinici mogu brzo odraditi dijagnostičku laparoskopiju. Naime imam endometriozu i hrpu priraslica. No točno stanje možemo znati jedino laparoskopijom. Pozdrav od Tesle
Split, dr. Šparac (ali to je privatno), pretpostavljam da se raspituješ za ZG...
Evo, ja imam neku srednju endometriozu, nakon laparoksopije zatrudnila sam dva puta u razmaku od osam mjeseci (nažalost, završilo je spontanim, prema nekim teorijama može ih izazvati i tzv. minimalna endometrioza, no to je teško dokazati).
Što se doktora tiče, Barišić ili Čorić u Petrovoj, Kašnar u Zajčevoj, Bauman na Sv. Duhu (preporuke moga privatnog ginića, operirao me Kašnar).
![]()
isto...Dodirko prvotno napisa
slažem se....Lidali prvotno napisa
Ja sam sad u postupku prvog IVF-a. Ako uspije javljam.Samo čekam da li će biti M ili vadimo betu i molimo se Bogu.
I ja sam konačno dogurala do 1. stimuliranog, nadam se da će biti uspješan usprkos mojoj endo. cisti na desnom jajniku koja je sad negdje oko 4 cm.
Kad čitam ove vaše priče vrati mi se nada![]()
Cure hvala vam! A svima vam želim isto što i sebi - da budemo mame!
Evo da se javim i ovdje.
Prvi IVF nije uspio. Dva testa i oba negativna. Sad čekam M i opet ispočetka. Obavješatavam Vas.