M.ima 1 god i 5 mj. Da li je vrijeme za skidanje pelena,da li da pokušam sad kad je ljeto,i toplo? Kakva su vaša iskustva?
M.ima 1 god i 5 mj. Da li je vrijeme za skidanje pelena,da li da pokušam sad kad je ljeto,i toplo? Kakva su vaša iskustva?
Ovako, samo prema dobi djeteta, rekla bi da je prerano. H se odvikla prije 2tj, a starija je godinu dana. Proslo ljeto sam probala 1 dan i odmah odustala, jer sam shvatila da nije bila spremna.
Ima na portalu odlican tekst o tome koji su znakovi da su djeca spremna, pa pogledaj.
Naravno, neka djeca se odviknu i puno prije.
Probaj, ništa te ne košta, samo poloko bez ikakvog forsiranja. Prvo probaj da samo sjede na tutu, u odjeći. Kasnije možeš probati bez pelene ako ti sjedenje uspije i tako dalje. Trebat će ti jako puno vremena i strpljenja i ne očekivanja uspjeha. Naša E. je sjedila na tuti od napunjene godine, pa smo je kasnije i hvatali da odradi "poslove" na tutu, ali je sve postalo ozbiljno tek sa 2,5 godine.
Probaj.
Hrvoje se odviknuo potpuno s 18 mjeseci.
Mi imamo 18 i pol i uspjeli smo za 7 dana postići da sama traži piškiti, još se tu i tamo popiški u gaće ali sve manje, a kakanje još nismo riješili.
Budemo. Vjerujem da se sve može postići uz puno strpljenja i bez forsiranja.
Ja sam na porodiljskom pa se cijeli dan bavim s time, ne znam kako je inače kad te pola dana nema... U početku sam je nosila svakih pola sata na wc, nekad je piškilanekad nije, a sad već eto sama traži. A još ne zna ništa pričati. Zacvili ili zastenje "a-a" i idemo.
U svajom slučaju vrijedi pokušati!
de opiši malo kako ste to srediliAmalthea prvotno napisa
![]()
Evo, mi sad već i kakamo u wc, i svaki put traži piškiti, gaće su nam već 3 dana suhe, a još nema 19 mj.
mene samo interesira koliko često ih stavljate na tutu?
noa je dva dana bez pelena i primijetila sam da svakih 5-6 sati sama traži tutu. da li je to premalo?
Pa ako se između ne popiški u gaće, zašto bi bilo premalo?
evo naša cura lagano sad svaki dan bar jednom-dvaput piški u tutu..ja ju pitam hoćeš piškiti kada kaze DA skinem joj pelenu i lijepo sjedne i stvarno se dijete popiški.za kakanje malo teze ali i to je par putazasada ide sporo ali ima vremena !!! za kakanje kaze "KAKA" ali kad počne
![]()
ako ti piški već u tutu zašto joj vraćaš pelenu ili zašto joj je skidaš tek kad je ideš stavit na tutu.donna prvotno napisa
ako ti se već želi popiškit u tutu, skini joj skroz pelenu. očito je na pravom putu da se odvikne. ovako joj stavi/skini pelenu samo šalješ krive signale. a i sama vidiš da ti zna kazat -da- kad je pitaš hoće li piškit.
sad ti je idealno vrime za maknit joj je skroz, a i njoj će sigurno po ovoj vrućini bit ugodnije.