Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: molim pomoć

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno molim pomoć

Moj malecki je prije par dana napunio 3 mjeseca i za poklon su mu narasla dva zubica...dvije donje jedinice....
    Prvih sat vremena sam bila jako sretna, ali kad je doslo vrijeme hranjenja brzo sam pozalila.....tako me izgrizao i ja i on mo zavrsili u suzama.
    Danas je opet ajako nervozan (inace je super beba) i vec se cijeli izgrizao. Kupila sam mu one razne grickalice, ali on jos to ne zna sam drzati u ustima pa su mu prstici drazi. Kupila sam i onaj gel koji se namaze po desnima, ali on to pojede.
    Danas je jako slabo jeo, probudio se u 6 (inace spava do 8 ) i tek je sad zaspao....nije htio sisati nego sam se ja uspjela malo izdojiti i to je pojeo iz flasice i od iscrpljenosti zaspao.
    Ne znam sta cu ako ne bude htio sisati jer se ja mogu izdojiti samo kad on vuce iz druge sise.....
    Ne zelim prestati dojiti i do danas nam je super islo...... ima 7kg, super napreduje, a iskljucivo dojim..
    A vise ne znam sta da radim.....

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prvo malo podrške
    i moja mala je jela taj gel , no nema veze, ipak nešto i djeluje na bol (smirila bi se svaki put)
    nije mi jasno kako te izgrize dok sisa ,kad bi mu preko zubića trebao biti jezik ... jel te gricka zato što ga bole desni ili ....
    a da mu s gelom malkoo premažeš desni prije podoja, možda onda ne bude grizao sisu
    a ima i za kupiti igračka za grizenje koja se stavi u friđ da malo ohladi desne (isto prije podoja neka grize)
    ili u krajnjem slučaju imaš one šeširiće za bradavice, pa da njih uzmeš dok se mali ne navikne na zubiće

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nije neobično da su bebice nervozne kad im niču zubići, ponekad čak štrajkaju. nešto novo im je u ustima i moraju se priviknuti. no to će proći, .

pokušaj izbjegavati bočicu, zato što je način sisanja bočice i cice drugačiji i može pokvariti tehniku dojenja. ako mu daješ izdojeno mlijeko, pokušaj sa žličicom ili šalicom, bebe to brzo skuže. bitno je da potrebu za sisanjem zadovolji na dojci, jer ako mu daš nešto drugo (bočicu ili dudu), imat će manje potrebe sisati dojku.

ponudi mu cicu prije nego što zaplače. pokušaj u polusnu. neka vas nitko ne smeta. pokušaj dok ga nosiš ili njišeš. kontakt koža na kožu ga može smiriti.

uvijek pazi da je položaj dobar. njegov jezik mora biti između dojke i njegove usne, tako da su donji zubići prekriveni. ako osjećaš zubiće dok doji znači da nije dobro uhvatio. malim prstom prekini podtlak, skini ga sa cice i pokušajte ponovo (zato je bitno da nije jako gladan kad ga stavljaš na cicu, jer ako je, a ionako je nervozan zbog zubića, neće imati strpljenja za ponovne pokušaje).
    i nemojte odustati, proći će to, iako je sad teško..

grickalice ožeš ohladiti u frižideru, to može malo smiriti nadražene desni. ili mu prstom masiraj.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

¸Hvala na podrsci....
    Izgrize me prije nego pocne vuci jer ga to sve valjda jeko smeta, boli, svrbi pa kad mu ja dam bradavicu prvo je par puta zagrize i vrti glavom kao da je zeli istrgnuti, onda malo jede...pa ga opet nesto zasmeta pa vrisne i zagrize i tako.
    Kupila sam i te grickalice sto se hlade, ali ih bas ne prihvaca...drazi su mu prstici....i nije mi jasno zasto sad radije pije moje izdojeno mljieko iz flasice a ne iz dojke....

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

leptiriću Roko,

mi smo malo stariji, a nas tek čekaju zubi

probala sam za vježbu davati mu grickalicu pa mu isto ispada, a stalno siše prstiće i žulja se po desnima

držite se!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi isto kao dambo,neda prste iz usta za boga miloga i to cijeli dan,jedino kad ne spava ali kad se probudi,prstići već unutra a po bradici potoci sline ( ko sluzavi pužić)

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mi se jucer nekako uspjeli najesti i onda si je opet poceo gurati prste u usta da bi na kraju izbacio pola od onog sto je pojeo i zaspao placuci iscrpljen i gladan......

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pokusaj ga hraniti u polusnu, tada je smireniji i nece toliko nastetiti dojci a ne bi trebao ni povracati.
    Drzi se jer ce proci

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj leptirić Roko prvotno napisa
    Evo mi se jucer nekako uspjeli najesti i onda si je opet poceo gurati prste u usta da bi na kraju izbacio pola od onog sto je pojeo i zaspao placuci iscrpljen i gladan......
    Te kolicine kad se povrate izgledaju vece nego sto stvarno jesu (imala sam bebu povracalicu, pa znam).

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Jučer sam vagala koliko je ispovraćala - 20 grama u jednom šutu. A takvih je bilo 10-tak. Meni se čini puno, ali ona je dobre volje, rasze i deblja se, pa će valjda biti sve OK. Sreća da je ljeto jer je non-stop presvlačim koliko je mokra.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo samo da prijavim da je moja srecica naucila papati sa zubicima..jedino me jos gricne kad je malo nervozniji.....
    Sad me jedino malo strah jer u petak imamo cijepljenje...kako cu ga tjesiti sa cicom...ako me bude grizao.....mika moja mala.......
    evo vise i ne povraca......

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a da možda odgodiš cijepljene na tjedan-dva, dok se skroz ne uskladi sa svojim zubićima

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jupiii
    :D :D :D

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zvati cu pedicu pa cu je pitati za cijepljenje......ne znam kojom brzinom izlaze zubi i kad da sad ocekujem slijedece jer on i dalje grize svoje prste, a doljnje dvije jedinice su probile i izasle znaci one ga vise ne muce....

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nakada ih rast zna vise muciti nego samo probijanje.
    moze se desiti da sada imate pauzu od nekoliko mjeseci a mogu vam pocet izlaziti svi zubi, jedni za drugim pa narednih 6. mj. prolaziti nervozno razdoblje. a mozda necete ni osjetiti. sve je individualno.

daj mu neku grickalicu, ohladi je u frizideru. ili mu ti sama protrljaj desne sa svojim prsticem.

blis, kako si izvagala da je bljucnuo 20g?
    vagala si gazu/pelenu prije i poslje bljuckanja?

i ja sam imala extremnu bljuckasicu i stvarno je izgledalo kao da povraca, a zapravo je sastojak iz zeluca pomijesan sa zrakom pa to izgleda wow, puno.
    spricni se jednim mlazom pa ces vidjeti koliko se robica smoci. a sta u tom mlazicu ima, nista.
    ako beba dobro napreduje, dovoljno dobiva i nije gladna.
    treba razlikovati bljuckanje i povracanje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

U toj fazi izbijanja zubića i grickanja pedijatar nam je savjetovao hladne grickalice i mazanje Dentinox kapima a u slučaju jako velike boli i nervoze 15-20 minuta prije dojenja malo prstom mazanje preko desni sa par kapljica Panadol sirupa, to malo ublaži bol i beba može lakše podojiti cicu. Nama je pomagalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •