Zanima me da li imam pravo na produljenje porodiljnoga dopusta i ako da, kako ostvariti to pravo? Alergija je potvrđena kod specijaliste.
Zanima me da li imam pravo na produljenje porodiljnoga dopusta i ako da, kako ostvariti to pravo? Alergija je potvrđena kod specijaliste.
Jedna moja rođaka je dobila produženje od 6 mjeseci i to je ostvarila na socijalnom sa preporukom pedijatra i alergologa. M je isto alergičan, no kažu da on ima dojenaču alergiju koja prolazi sa godinu dana.
sumnjam, mislim da ti na osnovi alergije na kravlje mlijeko neće produžiti. Ali svejedno vrijedi probati, pogotovo ako nisu u Zagrebu gdje su rigorozni na komisijama!
Svakako probaj.
A kako do njege, evo pročitaj ovu temu, tu ima svakojakih slučajeva, no princip je uglavnom isti:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=34601
Filip je bio alergičan na kravlje mlijeko, ali dobila sam samo opsežne upute o prehrani.
Mislim da na to nećeš dobiti produženi porodiljni. Ja sam se raspitivala i pokušavala ali ništa. A imali smo puno više alergija i alergijsku astmu.
No moja kolegica je dobila produženi rodiljni dopust do polaska djeteta u školu jer dijete ima celijakiju - pa mislim da vrijedi pokušati.
Vjerojatno nećeš dobiti produljenje. Po definiciji bi morala biti teža smetnja u razvoju, a to je:
Ipak, možeš probati.Težim smetnjama u razvoju smatraju se teža tjelesna ili mentalna oštećenja ili teže psihičke bolesti zbog kojih dijete ne može samostalno izvoditi aktivnosti primjerene njegovoj kronološkoj dobi, već je ovisno o pomoći druge osobe kod:
- oblačenja i svlačenja,
obavljanja osnovnih životnih potreba (hranjenje, kontrola mokrenja i stolice),
pokretanja tijela jer to nije moguće ni uz pomoć ortopedskih pomagala,
hranjenja putem sonde ili gastrosome,
samostalnog korištenja lijekova o kojima ovisi održavanje života,
samostalnog korištenja specijalne dijete koju, s obzirom na dob i na pokretljivost, moraju pripremati i davati roditelji,
obavljanja svakodnevnih životnih aktivnosti, zbog promjene osobnosti u ponašanju i u reakcijama s progresivnim oštećenjem u intelektualnom, emocionalnom i socijalnom funkcioniranju
celijakija je teška bolest, a alergija...ne znam. Probati ne košta ništa, ali sumnjam.
Ja mislim da bi to trebalo biti isto. I moje je dijete trebalo posebno pripremljenu hranu i posebnu skrb jer je stalno trebalo paziti da ne bi nešto pojela što ne smije, ili da joj ne bi naglo počelo asmatični napad.filipova mama prvotno napisa
Probaj, mislim da ćeš dobiti.
Ja sam mislila da je produljeni porodiljni samo za teško bolesnu djecu, ali može ga se dobiti ako specjalista da preporuko da bi za djete bilo dobro da je uz majku.
Moj slučaj je ovakav : djete mi je zdravo da zdravije ne može biti, jedino mala anemija. Jedini problem je što neče da jede nikakvu drugu hranu osim mog mlijeka. Zato su mi pedijatar i specjalista dali preporuku za produženje. Moj soc. radnik je rekao da će to 100% proći na komisiji jer da oni uvijek uvažavaju preporuko specjaliste, a da je komisija pro forme radi.
Na komisiju izlazim u sridu popodne. Javit ću vam kako je bilo.
Svakako javi. Koliko god ovisilo od komisije do komisije, dobro je znati za ubudućeTABITA prvotno napisa
![]()
YYyyuuuuuuuuupppppppppiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
Dobila sam produženje porodiljnog još godinu dana.
Kad sam došla na komisiju bilo je krcato drugih roditelja sa djecom i svi su dobili i to niti jedno djete nije imalo neke teške zdravstvene poteškoće.
Tako da isplati se pokušati. Ja sam bila uvjerena da neču uspjeti, a eto ipak...(':D') :D
Čestitam. Znači ipak treba probati. :D