-
Moj prvi IV ali ne i F
Drage moje evo mene kući :D :D
Kao što rekoh bili zajedno moja jajašca i spermići ali nisu se oplodili, no idemo naprijed u rujan opet ispočetka :D
Da ja ispričam svoju priču, MAJOLINA...kao što sam obećala.
Dakle, subota 30.6. stigla na VV, odmah na UZV pet predivnih folikula, velikih taman zrelih za štopericu, ali endometrij tanak 5 mm. Dobila Estrofem za debljanje endometrija, radila LH test i dr. A rekao da punkcija mora biti u ponedjeljak. Dakle, 30.6. navečer u 23,00 sati dobila štopericu (Choragon) i u ponedjeljak ujutro punkcija. :shock:
Dan prije nisam ni govorila od straha, no na dan punkcije bila sam malo bolje. Popila odmah Normabel od 2 mg. Ili to ili sam se stvarno smirila. Sestra kasnila dati Tramal (injekcija protiv bolova), jer nije znala da u prirodnom imam pet folikula, tako da je ta injekcija počela djelovati kad sam došla kući. Ispiranje prije punkcije, toplo....mmmm da je duže trajalo
Sama punkcija mi nije bila toliko strašna kako sam ja to zamišljala, da se izdržat kad je manje folikula, preko 15 je već :shock: ali brzo ide. Dr. A zaista to super radi. Za prva dva uboda nisam išla zatim da je to to, poslije sam skužila. Kako injekcija Tramala nije djelovala poslije sam malo više čutila, ali bila kao lav, nisam se ni pomakla. Poslije me bolilo. Čujem dr. A. kako viče da imamo jednu js, ajde dobro bar nije uzaludno. Nakon mene ulazi cura, a ja ostala ležati u predsobi za punkciju, izlazi ta cura i govori mi "imaš još jednu js". Dvije, to je bilo super s obzirom na moju terapiju 1 tbl. Klomifena od 3-7 DC. Pao mi je strašno tlak nakon punkcije pa mi je trebalo sat vremena da se uspijem ustati.
Poslije punkcije javila se dr. A, ah da zaboravih reći važno, endometrij na dan punkcije bio 10 mm, znači super tako da je dr. A bio zadovoljan i nadasve optimitičan. Rekao on meni da dođem u srijedu na transfer i ponesem pidžamu.
Taj dan preležala, ipak su me bolili jajnici.
U utorak ujutro zvala biologiju i pitala da li se što oplodilo kad ona meni kaže "ne žao mi je ni jedna" :? očekivala sam svašta ali to mi baš nije palo na pamet, znala sam da beta može biti O ali da se ne oplode :?
Uglavnom, već ja sebe vidjela u ST, nisam baš sklona čudima u zadnji čas. Pa tako u srijedu nisam ni nosila pidžamu jer sam bila sigurna da se nisu oplodile. Sjela i čekala, a meni dr. A govori da ćemo poslije u salu, kao na transfer. Kad je izašla jedna cura ušla ja u njegovu sobu i pitala ga da na koji transfer to idemo? A on u čudu mene gleda i ja mu govorim da jučer nije bila oplođena niti jedna. Kaže on meni da ne čaram i otrči vidjeti. Vratio se razočaran, još sam ja njega tješila.
Da ne duljim, js bile super, na moje čudo, ni sad ne mogu vjerovati MM spermogram super, skoro pa normalan, blaga, blaga, blaga astenozoospermija, nisam mogla doći sebi dok sam gledala nalaz. Pitala sam dva puta jesu li sigurni da je to od MM. Rekla je da jesu. Pitanje zašto se js nisu oplodile :? ostaje i dalje...
U rujnu ja opet s istom terapijom Klomifen 1 tbl. od 3 do 7 DC i 10 DC u VV. Ponovo će pustiti da se pokušaju same oploditi. Dr. A kaže da sam premlada da bi odmah išli na nešto više. Ako se drugi put ne oplode idući put ICSI, ako se oplode ovo sada je :? Uglavnom ne bi me još stimulirao jer kaže da sam ja potencijalni kandidat za jaku hiperstimulaciju i da ne bi riskirao kad nije potriba, a i da sam mlada da bi odmah krenuli sa stimulacijom tipa Gonali itd...o toj stimulaciji ja mislim. Ja se složila s njim u potpunosti.
Tako cure moje opet u rujnu i već sada ne očekujem ništa, jer to bi bio još jedan pokušaj da se nešto više sazna ili nauči. Bez obzira na predivne i brze spermiće MM možda su brzi ali nemaju snagu probiti u js. To treba vidjeti je li tako, a ne odmah....
Nisam tužna, sretna sam što sam vidjela kako to izgleda, punkcija i ostalo. Ovo je bio kao jedan mali izlet u ZG. Sad sam za idući put spremna bez straha od punkcije ili od neuspjeha.
Shvatila sam nešto, nema neuspjeha, ima samo novih pokušaja da se još više nauči.
Sad idem na ljetni odmor i guštanje, svima vama koji ste još u postupcima ili krećete, čekate bete ili FET želim T od sveg
Voli vas vaša Pepita
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma