Izgubila sam se u tim tablicama. Kad može maslinovo ulje?
Izgubila sam se u tim tablicama. Kad može maslinovo ulje?
Nisam od neke koristi jer jos nisam pocela s dohranom, niti s informiranjem oko toga, ali ja sam racunala odmah poceti dodavati maslinovo ulje u tikvice recimo. :?spock prvotno napisa
ja mislim da maslinovo može otpočetka,tj.od šest mjeseci 8)
Može od 6-7 mjeseca. Ja sam isključivo koristila maslinovo ulje.
i ja isto stavljam u tikvice nisam ni pomislila da ne moze? :?
mi ga isto od početka koristimo, kapljicu dvije
Hvala! Danas ručali rižu s maslinovim uljem. Čini mi se da misli da je jeo i boljih stvari.![]()
Nama je na bocici baby maslinovog ulja pisalo od 8. mjeseca.
Uz sve dobrobiti maslinovog, ne vjerujem da ćemo ga koristiti, jer se meni diže želudac na sam mirisMožda sam sebična, ali ne mogu zamisliti na šta bi ličilo hranjenje da joj pružam kašičicu a pravim "fuj" facu :/
i ja sam tako mislila sa klincem kad smo počeli sa dodavanjem ulja u hranu, međutim kad sam otišla raditi a on ostao sa bakom isti dan je dobio ribu, blitvu i maslinovo ulje i jeo je tako da mu je sirota žena nakraju otela tanjur jer se bojala da mu ne bude muka od količine hrane jer inače baš i nije puno jeo...vještičica prvotno napisa
i od onda...samo maslinovo...
e ovo je baš i mene zanimalo. inače na maslinovo ulje ja kažem mljac a mm bljak. baš me zanima kojoj će se strani sunčica prikloniti![]()
da vas pitam još: koja masnoće još mogu od početka? odnosno što smijem staviti u povrće ako joj se m ulje ne svidi?
Mi smo od početka dohrane (6. mjesec) dodavali malo maslinovog u kašice, nismo imali nikakvih problema, kao ni danas.
i mi smo na maslinovom od pocetka dohrane mm i ja ga inace volimo pa ga i bebe hoce
mm i ja koristimo samo malsinovo, pa i F isto sve radim s njim...
nisam ni razmišljala o nečem drugom...
Meni za bebace savjetovali odmah, cim sam pocela s dohranom.spock prvotno napisa
:DLukina mamma prvotno napisa
A jel može bilo koje maslinovo ili neko specijalno? Ja ga inače ne volim, ali polako se privikavam. Kolegica mi dala malo nekog ne znam super hladno prešano, extra, bla bla i super je, jako ga malo stavim, jer dosta jako miriši. Sad mi je to pri kraju, pa sam nabavila drugo, domaće od Talijana, originalno iz Italije ali to mi nekako smrdi, uopće nema miris po maslinovom, nego da prostite ko da se mačka popišala, pa mi se to baš ne daje djetetu. Jel mu može šta škodit ili je to sve više manje isto?
kakvo je to baby maslinovo ulje?
btw, mislim ga dodati u rizine pahuljice ali u kombinaciji s povrcem, nekako mi ne ide uz voce.
sto mislite?
Ja sam od pocetka davala maloj u povrce 1 zlicicu maslinovog ulja i sad mi je dobila alergiju na hranu. Dermatologica mi je rekla da otkud to meni da ja dajem bebi maslinovo ulje, da to nikako nije dobro za bebu vec za mene i bila je jako ljuta![]()
A nama je baš pedijatrica preporučila maslinovo od početka.
Nevenna, nisam skuzila kakve veze ima maslinovo ulje ako je dijete dobilo alergiju na hranu? Sta je sve jela do sada?
Nego, meni se nekako cini puno staviti malu zlicu ulja u kasicu. Ja stavim samo par kapi na tako malu kolicinu hrane.
Kad sam dosla kod dermatologice pitala me sto sam joj sve radila za jesti i ja sam nabrajala: tikvica, korabica, riza, palenta, brokula, mrkva, piletina (Antea ne voli voce uopce a povrce obozava) i to kuhano s tim da katkad stavim zlicicu maslinovog. Mozda i je previse na 150 ml kasice.. Na to mi je rekla, da je sve ovo u redu osim sto me "pospotala" za maslinovo ulje.
I mi od početka dohrane svakodnevno koristimo domaće maslinovo po žličicu u povrtnu kašicu. Kako sam Tina od rođenja često kupala s malo maslinovog ulja pretpostavljam da mu je bilo poznato i okusom i mirisom pa ga je odmah lako prihvatio.
Kad smo razgovarali s pedijatrom o Tinovoj probavi (imao je problema sa vrlo tvrdom stolicom) pitao nas čovjek konzumira li Tin kakve masnoće i na spomen navedenog zadovoljno kimnuo glavom.
Imam jedno pitranje u vezi maslinovog, nije direktno vezano uz dohranu (nemojte mi se smijati jer sam neznalica, pliz).
Volim maslinovo ulje ali nisam baš znalac kod kupovanja. Obično smo nabavljali domaće od prijatelja, ili mi ga je kupovao svekar. Ali sad sam kupila Zvijezdino djevičansko m ulje, piše da je rađeno isključivo mehaničkim postupcima.
Samo, ima mi jako neobičan ukus. Kao kad uberaš zelenu maslinu sa stabla i zagrizeš, onako trpko, malo steže usta, skroz drugačije nego sam navikla. Je li to ok, možda nikada do sada nisam koristila hladno prešano ulje pa mi je zato ovo čudno? Ili nešto ne valja s bocom?
Pa meni ulje baš nema neke veze s bobicama a imamo svoje maslenike. S bobicama mi ima veze upala mišića i hrpetina buba koja ti pada po glavi dok ih bereš. Btw ak želiš biti 100% ziher u kvalitetu, imaš one manje, specijalizriane radnje (jedna je u u Ilici npr, oko broja 200, prije križanja sa Selskom) koje to prodaju samo je cijena - prava sitnica, naravo
![]()
to je ok okus za tako preradjeno uljeklara prvotno napisa
nutricionisticki je najpovoljnije, najpovoljniji omjer korisnih i stetnih kiselna
i meni se osobno takav okus ne svidja iako obozavam maslinovo ulje i sve radim na njemu (na manje kvalitetnom ali ukusnijem)
hvala!
onda će ovo superkvalitetno ulje u maneštre, a za salatu ću kupiti onu drugu vrstu![]()
To je okus kvalitetnog ulja. Meni osobno savrsenklara prvotno napisa
. Hladno presana djevicanska ulja imaju taj lagano trpki okus i dosta su zelena. Preporucam Laguna ulje kojeg ima u Konzumu - jako kvalitetno istarsko ulje (opcenito istarska ulja su kod nas najbolje kvalitete). Koliko se sjecam - ono i Zvjezdino su tu negdje po cijeni
Nevenna prvotno napisa
muž mi je dermatolog,kaže nikad čuo za alergiju na maslinovo ulje...no,sve je moguće,ali htjela sam ti reći da si npr.kod njega došla na pregled on te ne bi "pošpotao" za to što si joj dala nego bi ti rekao da si pametna mama.
i gdje ga kupujete?Lucija Ellen prvotno napisa
negdje sam pročitala da je maslinovo ulje jedna od naj-ne-alergenijih namirnica.princess puffy prvotno napisa
ja isto razmišljam da Yodi polako u povće počnem dodavati kap dvije maslinovog pa i mene zanima kakvo je to baby maslinovo ulje i gdje ga ima za kupiti.
Podižem iz pepela
Koje maslinovo ulje dajete bebi? Ja sam kupila korčulansko (Blato) djevičansko, nadam se da je ok. Nekako mi se čini bolje uzeti kupovno nego domaće, neprovjereno![]()
Ja uzela neku malo pakovanje od Eko Zone. Nisam dosad nigdje naisla na neko deklarirano za bebe.
ja isto imam od Ekozone, malo ga stavljam, pa mi je dosta to malo pakiranje
jedino mi se iskristaliziralo jer mu je bilo prehladno
vratila sam ga u prvotno stanje, no negdje pišu da tako gubi na vrijednosti, a negdje da ne
ima li tko iskusan?
Razumijem vas koji nemate svoje ulje da ste oprezni, ali ja imam srecu da imamo svoje domace, vrhunsko, samo ono sto prvo izadje iz masline i nista drugo, nikakvi dodaci... sretna sam da ne moram barem o tom segmentu razmisljati... ja se zato mucim s kupnjom povrca/voca pa kuzim nedoumicu
Iskreno, nisam dovoljno upucena da bi znala reci dal gubi ulje na vrijednosti... najbolje kad se cuva na najhladnijem mjestu unutar stana
Posljednje uređivanje od smedja : 04.03.2011. at 08:06
I mi smo isto imali svoje, ali kad je nestalo, jer mi trošimo u nenormalnim količinama, kupovala sam blatsko, znam da je meni od kupovnog ono najbolje.
Inaće, mi smo m.ulje od početka i dan danas mu je najdraži začin.
Ej vidim da si iz Zagreba kao i ja pa sam ti htjela preporučiti EKO SEVER, oni imaju svašta domaće i mi puno toga naručujemo. Dva sata nakon dostave još mi stan miriše po svježem i domaćem povrću. A imaju i domaće brašno, ulje.. svašta
E sad ako netko zna gdje nabaviti domaće voće molim preporukehvala