Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Hranjenje blizanaca, zajedno ili odvojeno?

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Hranjenje blizanaca, zajedno ili odvojeno?

Kao što piše u naslovu, hranite li svoje bliziće u isto vrijeme ili odvojeno?
    Naša jedna curica jako lijepo jede, a s drugom imamo drame... Znam da su to tek početci i da one tek trebaju shvatiti da je to hrana, ali nemogu "gubiti" na jedan obrok sat, sat i pol.
    Kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

moja kuma je svoje blizance hranila zajedno, iz istog tanjura

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nisam mama blizanaca ali mislim da bi bilo lakse zajedno jer ujedno zabavljaju jedno drugo,..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja gubim više od sata da nahranim samo jednog

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja ih od starta hranim zajedno, svatko sjedi u hranilici, jedan tanjur, jedna žlica i naizmjence svaki papa
    ali stvarno do sad nisam imala nikakvih problema, jedu fino i puno
    sad je malo problem jer su zaigrani svaki moment
    teškoće nastaju kad im nešto nije baš po volji, pa prćkaju s jelom, kad je okej onda samo zijevaju
    stvarno nemam šta za reći, papica nam je užitak ( puj, puj da se ne ureknem, pa da počnu pljuckat )

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

he he, nama svaki obrok traje sat vremena minimalno a da ne govorim o čišćenju poslije, bacanju hrane svuda uokolo, zidovi nam izgledaju kao da u štali živimo
    al ipak ide na bolje, da te ohrabrim čak se i u hotel za koji mjesec spremamo! mislim da će nakon toga zabraniti pristup djeci do daljnjega)))
    samo hrabro i strpljivo (bez brige, i ja dobivam slomove živaca..), bit će bolje! naši su počeli malo bolje papati kad smo počeli davati vitamine i malo se manje uzrujavali oko (ne)jela uvijek ih hranimo zajedno jer bi ih inače cijeli dan samo hranila..

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam blizance, ali bez obzira na kombinaciju zajedno/odvojeno, stavila bih u dvije zasebne zdjelice i svakome njegovu čistu žlicu.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

to je vladalo kod nas dok je moglo, jasno mi je zašto si to napisala
    ali više ne ide, teško je tako manipulirati sa žlicama, tanjurima i djecom koja mašu posvuda
    jedan drugome redovito kradu dude, slinave iste igračke, slinjaju jedan drugoga, guraju prste jedan drugome u usta itd. ovo s hranom mi je postalo jednako svemu ostalome

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    to je vladalo kod nas dok je moglo, jasno mi je zašto si to napisala
    ali više ne ide, teško je tako manipulirati sa žlicama, tanjurima i djecom koja mašu posvuda
    jedan drugome redovito kradu dude, slinave iste igračke, slinjaju jedan drugoga, guraju prste jedan drugome u usta itd. ovo s hranom mi je postalo jednako svemu ostalome
    Ma znam. Ponavljam, nemam blizance, ali imam bratovo dijete koje je velik dio dana kod mene, a i baka ih je čuvala zajedno od malena (3 tjedna su razlike). Naravno da su zaslinavili sve po redu i jeli zajedničke igračke, i kihali jedan na drugog,..., ali tanjur i žlica mi je nekako "zadnja linija obrane".
    Ne znam objasniti, ne ide mi to u isti red.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kada sam pročitala post koji si napisala prva misao mi je bila da ne bi ni ja dala svojem i bratovom djetetu istu žlicu, eto ne znam zašto i kako to objasniti
    volim ih isto kao da su moja djeca, ali evo iskreno sam napisala, ne mogu si odgovoriti na to uopće

kad gledam svoja dva nekako se neke stvari ne mogu objasnit - oni dijele apsolutno sve u isto vrijeme i na isti način - mamu, tatu, robu, igračke, krevet, kompletan životni prostor, sve rade zajedno, svaku igru i aktivnost radimo opet zajedno, istovrsno, i nekako ta žlica i tanjur ne znače isto kao u nekom drugom slučaju
    ne mogu bolje objasnit, a nemam pojma da li će me itko shvatiti, možda koja mama blizanaca ili više njih

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dajte pogledajte ovu temu http://forum.roda.hr/threads/25920-Baby-led-weaning

ZO, nemoj se gristi zbog istog tanjura , prije su cijele obitelji jele iz iste zdjele pa su ostali živi i zdravi. Sa mikrobiološkog gledišta klinci su sigurno izmjenili više manje sve mikroorganizme. Ono što se meni čini kao loša ideja u odvojenom hranjenu je cijelodnevno hranjenje, i iscrpljivanje majke koja to čini. Zato mi se čini puno bilje staviti ih u stolce, dati im na pladanj (bilje nego na tanjur, da ne bi odletio), komadiće hrane koju sami mogu prinostiti ustima, a u isto vrijeme im povremeno uvaliti koju žlicu u usta. Vjerojatno će sa vremenom unositi sami sve veće i veće količine hrane.

jele blond avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ma ja se slažen sa ZO. Ako dijele istu cicu, ne vidim zašto nebi i žlicu! Ja zbilja ne stignem ispirati cice poslije svakog podoja!

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ako smo imali pojačanje (baku,tatu...nekog)
    sjedili su svaki u svojoj stolici i svakog je jedan hranio
    ako smo bili 1 na 2
    sjedili su svaki u svojoj stolici,ja nasuprot njih sa jednom zdjelicom i jednom žlicom i hranila sam ih naizmjence i hranjenje je trajalo i po sat vremena

nikada se nisam osjećala "krivom" zbog jedne žlice,to je bio jedini način da ih nahranim sama i u zadanom roku inače bi vrištali u duetu

kad su počeli sami brljati žlicom imali su svaki svoj tanjur i žlicu,a ja sam uskakala kad je kome zapelo
    moraš si uzeti vremena za njihov obrok,i nemoj se opterećivati ako traje i sat i pol
    u igri je dvoje djece iste dobi,svaki od njih ima svoj tempo "žvakanja" i ti to ne možeš promijeniti

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nama hranjenje ne traje dugo, brzo smažu ono što vole
    jedino malo zapinjemo kad im nešto manje paše, no sve skupa ne traje dulje od nekih pola sata
    jedu oni i sami naravno - banane, mrvice kruha, cvjetić brokule, cvjetače, palentu....ali ne mogu uvijek ni to jer ako sam sama nevjerojatno je na što mogu djeca ličit poslije jela, doslovno bi ih trebala kupati poslije, a to opet sama ne mogu izvoditi
    ručak najčešće jedemo da ih ja hranim jer obično poslije idemo na zrak, a ovako se ne bi spremili do 5 popodne
    sve zavisi od toga kakvo je stanje, da li sam sama, kad je muž doma onda je lako

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Zo, probaj im dati one male vilice u ruke da bodu sami hranu na pladnju. Pokaži im kako se to radi pa ćeš vidjeti da im ućenje ide super brzo. E. je u dobi oko 11 mj. potpuno samostalno jela vilicom, u dobi od 13 mj. to joj je već bilo dosadno pa smo joj i žlicu dali.
    Posljednje uređivanje od sirius : 08.03.2011. at 12:47

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

probat ću, ali i ono što lijepo uhvate sa dva prstića umjesto da prinesu ustima prvo dobro izgnječe, obrišu po svuda i onda prazna šaka tek stigne na mjesto
    mislim da će ovo s vilice letit samo tako okolo naokolo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •