S obzirom da smo ranije počeli s dohranom (s 5,5 mj) zanima me kad mu smijem dati krumpir? Prije dva dana smo uveli meso koje je super prihvatio.
S obzirom da smo ranije počeli s dohranom (s 5,5 mj) zanima me kad mu smijem dati krumpir? Prije dva dana smo uveli meso koje je super prihvatio.
i krumpir i bijelo pileće i pureće meso idu od 8. mjeseca života, ne pomiče se nazad jer si ranije počela
tablice se razlikuju, zavisi da li i koju pratiš, različite su preporuke
Ne ravnam se striktno po jednoj tablici, malo pratim Rodinu a malo onu iz knjige "Moja prva godina". Negdje sam pročitala da se djeci koja su ranije počela s dohranom, toliko pomiče i tablica, što po meni i ima smisla. Moj mali ima 10 kg i za dva dana puni 7 mj. Veseli se hranjenju žličicom i sve što sam mu do sad ponudila(osim tikvica) pojede u slast.Mislim da se uvođenjem nove namirnice dva tjedna ranije ili kasnije ne čini nikakvo zlo djetetu ali svejedno pitam iz razloga da mu proširim jelovnik. Do sad smo svo voće i povrće miješali s rižom, prosom i kukuruznom palentom.
po rodinoj tablici krumpir ide od 8. nadalje, a ti vidi kako je u spomenutoj knjizi, pa onda tako daj
I po ovoj knjizi ide od 8.mj. Na stranici coolinarike piše da krumpir može od početka tak da me to malo zbunilo. Hvala ZO![]()
Ja sam krumpir svojim curama počela davat odmah, od 6 mjeseca. Nikad se nisam striktno držala tablice, više sam radila po nekoj svojoj procjeni. No moje cure jedu apsolutno sve i nikad nisu reagirale ni na jednu namirnicu, bez obzira dal je uvedena ranije ili ne.
svatko odlučuje sam na temelju pribavljenih info
ja se držim tablica +/- par dana, sve ćemo stići papati s voljom i na vrijeme![]()
ja sam ovdje napisala podatak za Rodinu tablicu, tablice se razlikuju, pa se svatko ravna po čemu želi i misli da je ok
ako se, prema toj knjizi, dohrana uvodi nakon 4. mjeseca onda vjerujem da je meso na redu sa 6.
Ne, po njihovom se dohrana uvodi od 6 mjeseca.
Umjesto krumpira na početku dohrane mi smo davali batat, krumpir je dosta gnjecav i ljepljiv ako se ide sam miksati, to mu je išlo na živce, zavolio ga je baš kad smo prestali sa miksanjem i sad obožava pire sa maslom i mljekom.
Nisam se držala nikakve tablice, jedino nisam davala crvene plodove do nekih 9-10 mjeseci. Sad sa skoro 13 mj je lagano počeo sa svim, osim s medom i svinjetinom. Ostale stvari jede i voli, u večini slučajeva jede naš ručak jer lagano kuham.
Nije do sada imao nikakvih problem, niti sa probavom niti sa zdravljem.
nama je pedica rekla da se pomice...u biti pitala sam za gluten pa je rekla sa 6 mjeseci ali posto ste vi poceli dohranu s 6 a ne 4 onda pricekajte 8mj
ja sam dala batat al krumpir planiram ovih dana...
vecinom se drzim rodine tablice (iako me zeznula sa zobi pa sam dala i taj gluten)...
Moj mališan će za koji dan napuniti 8 mj, a krumpir je prvi put probao prije nekih mj. dana. Po uputstvu pedijatrice.
Moj bebac je 8 i pol mj.krumpir mu jos nisam dala, ali kako nemam baš neki izbor povrća uskoro ćemo i to. Inače, papamo po Rodinoj tablici. Gledajući druge nekako mi se sve činilo da je prerano, a još k tome je odbijao dohranu pa mi bilo žao sve te hrane koju sam mu u škrinju spremala da ju ja jedem. Unazad 2tj.počeo je dobro papati.
Hvala cure na informacijama! Evo ja sam mu prije dva dana dala malo krumpira i super ga je prihvatio (sa mrkvicom i mesekom). Naime, imamo domaćeg krumpira pa mi je šteta da ga ne iskoristimo.