Pokazuje rezultate 1 do 37 od 37

Tema: Maslinovo ulje

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Maslinovo ulje

Izgubila sam se u tim tablicama. Kad može maslinovo ulje?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno Re: Maslinovo ulje

Citiraj spock prvotno napisa
    Nisam od neke koristi jer jos nisam pocela s dohranom, niti s informiranjem oko toga, ali ja sam racunala odmah poceti dodavati maslinovo ulje u tikvice recimo. :?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja mislim da maslinovo može otpočetka,tj.od šest mjeseci 8)

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Može od 6-7 mjeseca. Ja sam isključivo koristila maslinovo ulje.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i ja isto stavljam u tikvice nisam ni pomislila da ne moze? :?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mi ga isto od početka koristimo, kapljicu dvije

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala! Danas ručali rižu s maslinovim uljem. Čini mi se da misli da je jeo i boljih stvari.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nama je na bocici baby maslinovog ulja pisalo od 8. mjeseca.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Uz sve dobrobiti maslinovog, ne vjerujem da ćemo ga koristiti, jer se meni diže želudac na sam miris Možda sam sebična, ali ne mogu zamisliti na šta bi ličilo hranjenje da joj pružam kašičicu a pravim "fuj" facu :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Uz sve dobrobiti maslinovog, ne vjerujem da ćemo ga koristiti, jer se meni diže želudac na sam miris Možda sam sebična, ali ne mogu zamisliti na šta bi ličilo hranjenje da joj pružam kašičicu a pravim "fuj" facu :/
    i ja sam tako mislila sa klincem kad smo počeli sa dodavanjem ulja u hranu, međutim kad sam otišla raditi a on ostao sa bakom isti dan je dobio ribu, blitvu i maslinovo ulje i jeo je tako da mu je sirota žena nakraju otela tanjur jer se bojala da mu ne bude muka od količine hrane jer inače baš i nije puno jeo...
    i od onda...samo maslinovo...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

e ovo je baš i mene zanimalo. inače na maslinovo ulje ja kažem mljac a mm bljak. baš me zanima kojoj će se strani sunčica prikloniti

da vas pitam još: koja masnoće još mogu od početka? odnosno što smijem staviti u povrće ako joj se m ulje ne svidi?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mi smo od početka dohrane (6. mjesec) dodavali malo maslinovog u kašice, nismo imali nikakvih problema, kao ni danas.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i mi smo na maslinovom od pocetka dohrane mm i ja ga inace volimo pa ga i bebe hoce

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mm i ja koristimo samo malsinovo, pa i F isto sve radim s njim...
    nisam ni razmišljala o nečem drugom...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: Maslinovo ulje

Citiraj spock prvotno napisa
    Meni za bebace savjetovali odmah, cim sam pocela s dohranom.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj Lukina mamma prvotno napisa
    Može od 6-7 mjeseca. Ja sam isključivo koristila maslinovo ulje.
    :D

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

A jel može bilo koje maslinovo ili neko specijalno? Ja ga inače ne volim, ali polako se privikavam. Kolegica mi dala malo nekog ne znam super hladno prešano, extra, bla bla i super je, jako ga malo stavim, jer dosta jako miriši. Sad mi je to pri kraju, pa sam nabavila drugo, domaće od Talijana, originalno iz Italije ali to mi nekako smrdi, uopće nema miris po maslinovom, nego da prostite ko da se mačka popišala, pa mi se to baš ne daje djetetu. Jel mu može šta škodit ili je to sve više manje isto?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

kakvo je to baby maslinovo ulje?
    btw, mislim ga dodati u rizine pahuljice ali u kombinaciji s povrcem, nekako mi ne ide uz voce.
    sto mislite?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam od pocetka davala maloj u povrce 1 zlicicu maslinovog ulja i sad mi je dobila alergiju na hranu. Dermatologica mi je rekla da otkud to meni da ja dajem bebi maslinovo ulje, da to nikako nije dobro za bebu vec za mene i bila je jako ljuta

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A nama je baš pedijatrica preporučila maslinovo od početka.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nevenna, nisam skuzila kakve veze ima maslinovo ulje ako je dijete dobilo alergiju na hranu? Sta je sve jela do sada?
    Nego, meni se nekako cini puno staviti malu zlicu ulja u kasicu. Ja stavim samo par kapi na tako malu kolicinu hrane.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kad sam dosla kod dermatologice pitala me sto sam joj sve radila za jesti i ja sam nabrajala: tikvica, korabica, riza, palenta, brokula, mrkva, piletina (Antea ne voli voce uopce a povrce obozava) i to kuhano s tim da katkad stavim zlicicu maslinovog. Mozda i je previse na 150 ml kasice.. Na to mi je rekla, da je sve ovo u redu osim sto me "pospotala" za maslinovo ulje.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I mi od početka dohrane svakodnevno koristimo domaće maslinovo po žličicu u povrtnu kašicu. Kako sam Tina od rođenja često kupala s malo maslinovog ulja pretpostavljam da mu je bilo poznato i okusom i mirisom pa ga je odmah lako prihvatio.
    Kad smo razgovarali s pedijatrom o Tinovoj probavi (imao je problema sa vrlo tvrdom stolicom) pitao nas čovjek konzumira li Tin kakve masnoće i na spomen navedenog zadovoljno kimnuo glavom.

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Imam jedno pitranje u vezi maslinovog, nije direktno vezano uz dohranu (nemojte mi se smijati jer sam neznalica, pliz).

Volim maslinovo ulje ali nisam baš znalac kod kupovanja. Obično smo nabavljali domaće od prijatelja, ili mi ga je kupovao svekar. Ali sad sam kupila Zvijezdino djevičansko m ulje, piše da je rađeno isključivo mehaničkim postupcima.
    Samo, ima mi jako neobičan ukus. Kao kad uberaš zelenu maslinu sa stabla i zagrizeš, onako trpko, malo steže usta, skroz drugačije nego sam navikla. Je li to ok, možda nikada do sada nisam koristila hladno prešano ulje pa mi je zato ovo čudno? Ili nešto ne valja s bocom?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pa meni ulje baš nema neke veze s bobicama a imamo svoje maslenike. S bobicama mi ima veze upala mišića i hrpetina buba koja ti pada po glavi dok ih bereš . Btw ak želiš biti 100% ziher u kvalitetu, imaš one manje, specijalizriane radnje (jedna je u u Ilici npr, oko broja 200, prije križanja sa Selskom) koje to prodaju samo je cijena - prava sitnica, naravo

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj klara prvotno napisa
    Imam jedno pitranje u vezi maslinovog, nije direktno vezano uz dohranu (nemojte mi se smijati jer sam neznalica, pliz).

Volim maslinovo ulje ali nisam baš znalac kod kupovanja. Obično smo nabavljali domaće od prijatelja, ili mi ga je kupovao svekar. Ali sad sam kupila Zvijezdino djevičansko m ulje, piše da je rađeno isključivo mehaničkim postupcima.
    Samo, ima mi jako neobičan ukus. Kao kad uberaš zelenu maslinu sa stabla i zagrizeš, onako trpko, malo steže usta, skroz drugačije nego sam navikla. Je li to ok, možda nikada do sada nisam koristila hladno prešano ulje pa mi je zato ovo čudno? Ili nešto ne valja s bocom?
    to je ok okus za tako preradjeno ulje
    nutricionisticki je najpovoljnije, najpovoljniji omjer korisnih i stetnih kiselna
    i meni se osobno takav okus ne svidja iako obozavam maslinovo ulje i sve radim na njemu (na manje kvalitetnom ali ukusnijem )

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hvala!
    onda će ovo superkvalitetno ulje u maneštre, a za salatu ću kupiti onu drugu vrstu

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj klara prvotno napisa

To je okus kvalitetnog ulja. Meni osobno savrsen . Hladno presana djevicanska ulja imaju taj lagano trpki okus i dosta su zelena. Preporucam Laguna ulje kojeg ima u Konzumu - jako kvalitetno istarsko ulje (opcenito istarska ulja su kod nas najbolje kvalitete). Koliko se sjecam - ono i Zvjezdino su tu negdje po cijeni

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Nevenna prvotno napisa
    Kad sam dosla kod dermatologice pitala me sto sam joj sve radila za jesti i ja sam nabrajala: tikvica, korabica, riza, palenta, brokula, mrkva, piletina (Antea ne voli voce uopce a povrce obozava) i to kuhano s tim da katkad stavim zlicicu maslinovog. Mozda i je previse na 150 ml kasice.. Na to mi je rekla, da je sve ovo u redu osim sto me "pospotala" za maslinovo ulje.

muž mi je dermatolog,kaže nikad čuo za alergiju na maslinovo ulje...no,sve je moguće,ali htjela sam ti reći da si npr.kod njega došla na pregled on te ne bi "pošpotao" za to što si joj dala nego bi ti rekao da si pametna mama.

Ibili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Lucija Ellen prvotno napisa
    kakvo je to baby maslinovo ulje?
    i gdje ga kupujete?

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa
    muž mi je dermatolog,kaže nikad čuo za alergiju na maslinovo ulje...
    negdje sam pročitala da je maslinovo ulje jedna od naj-ne-alergenijih namirnica.
    ja isto razmišljam da Yodi polako u povće počnem dodavati kap dvije maslinovog pa i mene zanima kakvo je to baby maslinovo ulje i gdje ga ima za kupiti.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Podižem iz pepela
    Koje maslinovo ulje dajete bebi? Ja sam kupila korčulansko (Blato) djevičansko, nadam se da je ok. Nekako mi se čini bolje uzeti kupovno nego domaće, neprovjereno

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja uzela neku malo pakovanje od Eko Zone. Nisam dosad nigdje naisla na neko deklarirano za bebe.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja isto imam od Ekozone, malo ga stavljam, pa mi je dosta to malo pakiranje
    jedino mi se iskristaliziralo jer mu je bilo prehladno
    vratila sam ga u prvotno stanje, no negdje pišu da tako gubi na vrijednosti, a negdje da ne
    ima li tko iskusan?

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Razumijem vas koji nemate svoje ulje da ste oprezni, ali ja imam srecu da imamo svoje domace, vrhunsko, samo ono sto prvo izadje iz masline i nista drugo, nikakvi dodaci... sretna sam da ne moram barem o tom segmentu razmisljati... ja se zato mucim s kupnjom povrca/voca pa kuzim nedoumicu
    Iskreno, nisam dovoljno upucena da bi znala reci dal gubi ulje na vrijednosti... najbolje kad se cuva na najhladnijem mjestu unutar stana
    Posljednje uređivanje od smedja : 04.03.2011. at 08:06

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I mi smo isto imali svoje, ali kad je nestalo, jer mi trošimo u nenormalnim količinama, kupovala sam blatsko, znam da je meni od kupovnog ono najbolje.
    Inaće, mi smo m.ulje od početka i dan danas mu je najdraži začin.

Nikolina_S avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj smedja prvotno napisa Vidi poruku
    Razumijem vas koji nemate svoje ulje da ste oprezni, ali ja imam srecu da imamo svoje domace, vrhunsko, samo ono sto prvo izadje iz masline i nista drugo, nikakvi dodaci... sretna sam da ne moram barem o tom segmentu razmisljati... ja se zato mucim s kupnjom povrca/voca pa kuzim nedoumicu
    Iskreno, nisam dovoljno upucena da bi znala reci dal gubi ulje na vrijednosti... najbolje kad se cuva na najhladnijem mjestu unutar stana
    Ej vidim da si iz Zagreba kao i ja pa sam ti htjela preporučiti EKO SEVER, oni imaju svašta domaće i mi puno toga naručujemo. Dva sata nakon dostave još mi stan miriše po svježem i domaćem povrću. A imaju i domaće brašno, ulje.. svašta

E sad ako netko zna gdje nabaviti domaće voće molim preporuke hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •