Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Pomoč-neće doručak!

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Pomoč-neće doručak!

Ja stvarno više ne znam što bih joj ujutro ponudila za jesti. Ima 10 mj i ujutro hoće samo kruha (pecivo) i čaj.
    Čokolino,frutolino,jogurte i bilo kakve mliječne proizvode pljuje (osim adaptiranog mlijeka navečer). Pa ne može svako jutro samo kruha i vodu? Što joj ponuditi? Usput imate kakve dobre recepte za 10-to mjesečne bebe (za bilo koje doba dana)?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

A voćni obrok?

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo,možda tu nađeš neke ideje
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=44163

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Re: Pomoč-neće doručak!

Citiraj evita prvotno napisa
    Ja stvarno više ne znam što bih joj ujutro ponudila za jesti. Ima 10 mj i ujutro hoće samo kruha (pecivo) i čaj.
    Čokolino,frutolino,jogurte i bilo kakve mliječne proizvode pljuje (osim adaptiranog mlijeka navečer). Pa ne može svako jutro samo kruha i vodu? Što joj ponuditi? Usput imate kakve dobre recepte za 10-to mjesečne bebe (za bilo koje doba dana)?
    Mi smo od vas veći, ali volimo za doručak jesti griz i palentu. Palentu mu radim na mlijeku, dodam malo putra (pretpostavljam da ste premali za to ). Probajte to.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a moja opet neće ni čuti za kruh i pecivo ! da joj ne izmiksam za ručak kruh u jelo nikada ne bi ni jela kruha :shock:
    ujtro voli bioaktiv i corn flakes ili čokolino ili keksolino a ponekad i hrenovkica i ABC sira...kako kad !

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    a moja opet neće ni čuti za kruh i pecivo ! da joj ne izmiksam za ručak kruh u jelo nikada ne bi ni jela kruha :shock:
    ujtro voli bioaktiv i corn flakes ili čokolino ili keksolino a ponekad i hrenovkica i ABC sira...kako kad !
    Nemoj se sekirati zbog kruha. Nije kruh neka visoko vrijedna namirnica. Zasitan je zbog škroba i to je to. Zdravije je da jede corn flakes, palentu ili sl.
    Moj je Luka počeo jesti kruh s 1.5god. Niti sad ga ne jede puno. Kroz cijeli dan pojede pola šnite kruha.

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok,hvala cure. Onda će papati voćne obroke.
    A kako ih pripremate (samo pomješate i izmiksate razno voće (banana,sir) (naranča,banana,keks).... i sl. ili nešto posebno?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Probaj izmješati voće (banana, jabuka ili tak nešto) sa svježim kravljim sirom. To je Tea voljela jesti dok je bila te dobi.
    Ili voće, sir i neki baby keksi.
    Ili skuhaš palentu s malo maslaca ili poliješ s jogurtom.
    Ja sad znam Tei davati i ona kuglice od žitarica s mlijekom iako mi se to baš ne sviđa previše jer su užasno zaslađene. Bolji bi bili muesli, ali Tea ih neće, nema šanse. Probala sam milion puta pa ih na kraju ja pojedem.
    Pa onda gris.... to mi se čini da svi klinci obožavaju.
    Ili riža s mlijekom. Corn flakes, pa prosena kaša....
    Ili ABC sir s integralnim kruhom. Tea npr. jako voli raženi kruh.
    Ona je inače obožavatelj špeka, onog kuhanog, ne dimljenog i često ga sama prosi pa joj popustim. Ne znam kolko je zdravo da djeca jedu špek al ona bi ga jela svaki dan da joj damo. U kombinaciji s abc sirom na kruhu. To je od tate pokupila. Salame, paštete i hrenovke ne dajem, ali bez špeka se ne može preživjeti.

Barbara1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

probaj uzeti milupine rizine pahuljice ili edam zitarica,pa ubaciš koju zlčicu u voće da bude malo hranjivije.nama je to u tom razdoblju bio omiljen doručak

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

sve moguce pahuljice (one bez secera, sa polica zdrave hrane: rizine, zobene, jecmene, kukuruzne), kus-kus....sa raznim svjezim ili suhim vocem. pa kad je doslo vrijeme to isto pomjesano sa mladim sirom ili jogurtom.
    gris na rizinom mlijeku, ono je slatkasto pa je fino. kasnije bi u to dodala kakao (u prahu)....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj Roko je obožavao jesti ujutro zgnječenu bananu pomiješanu sa mljevenim cornflakesom i s malo mlijeka(ja stavljala zobeno)

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ok,probat ćemo
    hvala

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nas omiljeni dorucak je breskva sa amaranthom
    a isto kao i cure, jedemo gris na rizinom mlijeku, vocne kasice sa zitaricama ili samo voce, kako kada

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

podižem...
    moj malisa ima 17 mj, do pred mjesec dana je super sve jeo - za doručak i večeru žitarice s rižinim mlijekom...
    ali zadnja 3-4 tjedna niti pokušati...
    viče am, am, mljacka da je gladan, ali ništa kašasto neće
    griz ne voli, palentu isto tako
    ne smije ništa mliječno - znači jogurti, sirevi i sirni namazi - 0 bodova
    pekmez niti išta slatko na kruh niti bez kruha neće...
    ponekad mu uspijem uz puno animacije uvaliti malo griza, ali 10ak žličica, i onda završimo na kruhu s malo margarina...
    salame, paštete i hrenovke mu ne dajem...
    jaje mu znam smutiti i speći, kao i šmarn - ali to max 2x tjedno i samo za doručak, za večeru ne jer mu preteško padne...

inače, obožava voće, i to jede super, za ručak pojede jako puno raznog povrća, krumpira/riže/tjestenine, mesa i juhice
    ali doručak i večera me ubijaju

kad bih mu ponudila meso i povrće - mislim da bi bio najsretniji...

ima li tko kakvu ideju?

Ivke avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Magriz, pa ponudi mu povrće, žitarice za doručak i večeru.
    Možeš npr. narezano na štapiće mrkvu, korabu, tikvicu, ciklu kratko kuhano ili nešto od prethodnog obroka ako nema krumpira.
    Meni je ujutro najdraža juha.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •