Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: kako objasniti 3,5 godišnjaku ?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno kako objasniti 3,5 godišnjaku ?

kako smo pokrenuli razvod i suprug bi mi se trebao odseliti ovih dana zanima me kako ste vi to saopćili i objasnili vašoj djeci?
    kako su mi suprug i sin strašno vezani bojim se kako će mi to Jaković prihvatiti .
    Za sada djeluje da će sve proči civilizirano ( znam ,da se nikada ne zna ) pa me zanima da li je bolje u startu uvesti neka pravila ,u stilu "tata je tu i tu i možeš ga vidjeti tada i tada" ili je bolje da kada mi dijete primi kriza nabrzinu organiziram neki sastanak.
    Sada ga tata obavezno kupa i stavlja na spavanje, svako popodne zajedno voze bic ili se loptaju i šta napraviti ako Jakov inzistira da se to i nastavi.Ukratko ,bojim se da ako pokušam održati rutinu da će moj gujdić teže shvatiti konačnost situacije.
    A opet s druge strane ,ne želim ga ,ni u kojem slučaju ,udaljavati od oca niti mu nekim svojim pravilima otežavati i ovako tešku situaciju. :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

isto pitanje je mene mučilo. Josip je nešto mlađi, ali sada smo mjesec dana sami, i navikli smo se.
    Josipu je strašno nedostajao tata prvih dana, jer ga isto on kupao i stavljao spavati, a na svako njegovo "di je tata?" ja sam odgovarala istim odgovorom "kod bake marice"
    nakon tjedan dana više nije pitao ništa. sam bi rekao da je tata kod bake. dogovore oko viđanja radimo po potrebi, a mogu samo reći da je prvih par dana svaki dan tata dolazio, a sad, evo punih mjesec dana poslije, više nisu posjeti tako česti...
    ja sam pristupila tome tako da sam josipu sve rekla - tata će sad biti tamo i tamo, neće više spavati s josipom, ali ćete se igrati i bla bla.
    josip recimo tatu nazove i razgovara s njim kada si ga poželi. ja se isto ne želim petljati među njih, neka se viđaju kada požele - ja nećiuizmeđu stajati.
    a dječica se nažalost na sve jako brzo naviknu...

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa kako su se u međuvremenu stvari počele razvijati i moja djeca se privikavaju
    zapravo imam osjećaj da Jakov još pravo ne kuži što se dešava
    tata dolazi svakodnevno i to za sada funkcionira
    po datumima rođenja tvojih klinaca vidim da smo u sličnoj situaciji
    osim Jakova ( 3,5 ) imam i malu curičku od 6 mj.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pikula je relativno lako prihvatio novonastalu situaciju razdvajanja, obzirom da mm i inače nije bio svaku večer doma nego ''s dečkima'', a popodnevne posjete su i dalje česte i redovite.
    objasnila sam mu da tata više neće kod nas spavati, da će se i dalje brinuti za njega, igrati s njim, da će se vidjeti kada se dogovore, da ga tata i mama vole najviše na svijetu,....
    kada se nađemo svi zajedno najsretniji je na svijetu, a kada smo sami pa ga uhvati kriza ja mu kažem da tata sada ne može doći jer radi, ali da ga može nazvati, dogovoriti da se vide,...
    meni su savjetovali da ako vidim da je tužan jer mu fali tata, trebam mu reći da je normalno da osjeća tugu, isto tako da će tata doći, da ga tata i mama vole i da će biti uz njega iako ne žive zajedno, potaknuti ga da kaže (koliko može u ovoj dobi) što ga muči i nikada mu ne lagati o vlastitim osjećajima.
    bilo je kriza većih i manjih, bilo je suza, guranja mene od sebe nebi li tata došao,... no polako smo pregurali to sve i sada je ok. još povremeno samo konstatira: tata će mi doći kada će moći, jelda?

Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure jako mi je žao što tek 6 mjesci od poroda(ili bo pikula više) to morate prolaziti....puna podrska i držte se!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj bo pikula prvotno napisa
    ... bilo je suza, guranja mene od sebe ne bi li tata došao...
    ajme, srce će mi puknut dođe li ikada do ovoga ...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj miha prvotno napisa
    Citiraj bo pikula prvotno napisa
    ... bilo je suza, guranja mene od sebe ne bi li tata došao...
    ajme, srce će mi puknut dođe li ikada do ovoga ...
    neće. jer nemaš dva srca, i ovo ćeš stegnuti - dok bol ne prođe. i ići ćeš dalje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •