Stranica 3 od 4 PrviPrvi 1234 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 173

Tema: Pričajmo o platnenim pelenama, 5. dio

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Olivija prvotno napisa
    Imsse Vimse AIO - još bolja - malo kabastija
    :? Što znači "kabasta"?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure kupila sam čajevac koji mislim stavljati u vodu u koju odlažem iskorištene pelene.

Koliko kapi da stavim jer mi ništa ne piše :/ ?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    Citiraj Olivija prvotno napisa
    Imsse Vimse AIO - još bolja - malo kabastija
    :? Što znači "kabasta"?
    I ja pitam.

BTW, uložak od konoplje - gdje se može kupiti, može link (ima li Babyshop ili Pahuljica možda)?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mogla sam odmah i potražiti umjesto da pitam. Jesu li ovi za preporučiti:

http://minishop.t-com.hr/babyshop/Pr...rrpid=7&cid=18

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ima na Cottontail Baby, ne znam za domaće shopove.

Wonder-Fulls

Happy Heiny's

Swaddlebees

Mommy's Touch

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Mogla sam odmah i potražiti umjesto da pitam. Jesu li ovi za preporučiti:

http://minishop.t-com.hr/babyshop/Pr...rrpid=7&cid=18
    Imaju dobre ocjene na Diaper Pinu.

http://www.diaperpin.com/diapers/ItemDetail.asp?ID=742

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

kabasto=glomazno=veliko (nadam se da su me bar slavonke razumjele) tj. ne očekujte malu guzu kao u pocketicama!

Ana - 5-6 kapi stavim u sprej bočicu od cca 2 dcl. Čajevac je dosta jak, pa ne treba pretjerivati (lavande npr. možeš i malo više od toga)

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Olivija, nisam sto posto sigurna, ali mislim da se treba i manje od toga stavljati. Citala sam negdje (gdje je bilo govora o pelenama u kanti s vodom) da se na cijelu kantu s pelenama stavi samo nekoliko kapi), radi jakosti cajevca... :? Ajde prosvijetlite me, molim vas.
    Ja ga pomalo ispustam iz upotrebe...prije sam stavljala i u kantu, i u sprej bocicu, po malo cajevca i lavande, a sad samo stavim kap lavande da mi voda u bocici "zamirise"

Btw...smijesi mi se potencijalna prilika za otici u Austriju, ili/i da mi netko otamo dodje...moze li i meni adresa drage tete?

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo onda za sve vas, koje zanima....
    http://www.stoffwindelcompany.at
    ima ona dosta dobar izbor pelenica i ja sam uvijek bila jaaako zadovoljna!
    a teta se zove: erika

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moram vam se požaliti da nikak nisam zadovoljna s Popolini bravo wrap. Preuske oko nogu, imaju taj nekakav kao dodatni komad materijala iznad gumice za nogu kojem ne vidim svrhu, "čuju" se kad se Jana kreće. Mislim, šta je tu je (Ivana, LE ), ali čini mi se da ste ih dosta hvalili pa ne znam jel to ja nešto krivo radim. :/ smib rules!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jelka, ja sam ih hvalila na osnovu preporuka iz druge ruke, znas da jos nemam vlastitog iskustva...

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su Popolini Popowrap i MEAFC najbolji coveri, nikad mi nisu propustili, i ne stezu mu nogice. A mi fakat imamo najbuckastije nogice na ovom pdf-u, skoro pa sam sto posto sigurna u to.

9mj i 12300g - mjereno jucer 8)

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

jelka, bas mi je zao!
    ali to je i meni bio razlog da ih prodam, jer su mi vec ovi coveri velicine S bili uski oko nogica - a moj maleni ce se izgleda pretvoriti u pravog bucu!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Cure, koje covere biste preporučili za novorođenče, s prvim djetetom smo počeli s platnenima s 3 mj., Kamaris, pa nemam iskustva s ovima malenima?!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je Kamariov cover na čičak bio super, pa druge nismo ni tražili. Po noći je imao ME cover na drukere, ali smo tek s nekih 2 mjeseca počeli po noći s platnenina, pa ne znam kakav bi bio za nopvorođenče.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A vuna?

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja danas malo pretjerala sa čajevcem i sada mi sve po njemu miriši u praoni :/

A di kupite te male sprejeve i koliko puta onda pošpricate?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ana :-) prvotno napisa
    Ja danas malo pretjerala sa čajevcem i sada mi sve po njemu miriši u praoni :/

A di kupite te male sprejeve i koliko puta onda pošpricate?
    ja sam stavljala puno vode i par kapi cajevca u onu spricalicu od nekakvih sredstava za ciscenje, prat prozore ili tak nesto. to je moja mama izumila

ovco, meni je bio super mibov, imala sam i kamarisov.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja bi jos preporucila bummis super snap, nisam imala S, ali mi je M super.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Vune sam već napravila za čitavu vojsku (dobro nije baš, ali imam dva jednostruka, dva pojačana, tri rastezljiva ljubičasta, jedan rastezljiv sivi, zeleni Stacinator i upravo šivam pripadajuće sive longies i imam u planu još sašiti vunenu vreću a la Disana, lanolizirati je i kao takvu koristiti kao longies ili ako ove vunene budu nedovoljne, kao pojačanje i grijanje). Mislila sam uzeti dva komada PUL-a za slučaj da mi dođe vune do grla, zbog puštanja, zakenjanosti, neodgovarajućeg kroja i sl. Da se razumijemo, cijena materijala je /izuzev kupovnog Stacinatora) bila sve skupa do 200 kn za sve nabrojeno (vreća će još biti nešto sitno). Da pedijatar ne pomisli da sam zvanjem pastirica.

Kakve su Tots Bots, Imse Vimse s onim pamukom preko te Kushies?!

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Da pedijatar ne pomisli da sam zvanjem pastirica.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Imse vimse ima mrak kroj, samo meni je onaj s pamukom vani bezveze jer samo navuče vlagu na sebe. Soft je isti, samo bez pamuka, pa se spremam uzeti taj.
    Meni je super ME AF i Bumkins cover za uske pelenice tipa SB i SMIB.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Isto kao Momtobe - onaj s pamukom vani mi je vecinom promocio, a IV Soft mi je super - eno ga spava u njemu. Nikad nije promocio.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni je imsevimse soft isto super (BEZ pamuka), a coveri od totsbots su mi isto super (imam onaj bieli) - samo sto su malo veceg kroja, ali to kod dubokih pelena svakako odgovara!
    i jos mi je super totsbots fleece wrap

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je kod imse vimse soft onaj cicak jako pretvrd, inace su gace jako zgodne

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    meni je kod imse vimse soft onaj cicak jako pretvrd, inace su gace jako zgodne
    Onaj mekani dio čička? Nije isti kao na ostalim IV coverima?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne, onaj tvrdi

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Fala curke, vidim da ste i u noći aktivne.
    Dakle, još jedno pitanje, ima li smisla odmah uzimati M veličine ili ipak S?! Prvi potomak je imao 5,2 kg s mjesec dana, a S obično ide do 4,5 kg, pa ne znam koliko ima smisla.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam počela s platnenim p. kad je H. imala 6 mjeseci pa se neću previše praviti pametna, ali mislim da treba imati cover S, a u njega utrpati što god, tetru, M pelenu, onesize pelenu...

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ček, jesmo se skužile, "hook" strana čička ti je tvrda?

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ovco, mib cover velicine 0 je ok po mojoj procjeni do nekih 5-6 kg. a sigurno neces pogrijesiti ni s ME airflow coverom, on je odlican i prilicno komotan i u S velicini, a deklariran je za 3-6 kg.
    oba smo koristili od pocetka.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

i mislim, ako za novorodjence uzmes odmah M velicinu covera, takav cover ce biti predubok tako maloj bebi, bez obzira na kilazu...

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Ja bih samo dodala da je totsbots cover meni jako mekan i lijep, ima fine mekane gumice po rubovima pa se ne urezuje u bebinu kozu, stvarno mi se svida. Jedino sto ima savove od materijala koji upija vlagu, pa ga ne mogu koristiti po noci, jer kad je pelena natopljena ti savovi povuku vlagu i onda je i cover izvana mokar po savovima, a odmah i bodi ili sto vec beba ima na sebi.
    Za velicinu S ne znam, imas velicina S koje idu i do 7 kg (kao Kissaluvs size 1, 4.5 do 11.5 kg), pa onda da mozda kupis takve pelene, a ne one koje idu do 5 kg.
    Doduse, da pretpostavljam da cu imati tako malo vecu bebu, ne bih uopce kupovala pelene koje imaju 3 velicine, nego two size pelene kao sto su bamboozles, sandy's i sl. Te pelene imaju samo dvije velicine, obicno od rodenja do 9kg i od 9 do 15 kg.
    Leona ima 4 kg i te two size pelene su joj sasvim OK.

A ako vec zelis i neke M kupovati, swaddlebees pelene su jako male i mi smo koristiti njihovu pelenu M od rodenja, a rodena je s 2750.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Zaboravih napisati, cure dobro kazu, cover S ti ipak treba bez obzira na velicinu pelene. Za totsbots i Me covere znam da stanu u njih i one size pelene bez problema, samo nemoj uzeti sb cover S od flisa. Mi imamo taj cover od flisa i nista nam ne stane u njega. Koristili smo ga za novorodence kad smo ispod stavljali samo slozenu tetru. Cak i sb pelenice koje su najmanje ne stanu komotno u njega, pa ga skoro uopce nismo ni koristili.
    Eto, imam i ja pitanje. Za taj sb cover od flisa pise da ide do 7kg. Mislim, tako je mali da kad Leona bude imala 7kg ni njena guza sama nece moci stati u njega. Sto uopce stane u taj cover, koja pelena?
    Dajte mi molim vas odgovorite na to da nam ne bude bas skroz propala investicija. Lijep je i malen, ali cak i sb ocv pocketica jedva stane u nj iako nam je to najmanja pelena koju imamo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam 2 covera od flisa, i u njih uopce ne stavljam pelenu, nego samo tetru ili po 2 malo veca i upijajuca uloska. a i u tome zna biti dosta nestabilan koliko ispadne glomazno.

momtobe, da onaj dio koji kad zakopcas dode gore. znao je izgrepsti trbuh.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nemam ni jedan cover S, sve M... Popovi i ME. Sve nade polazem da ce SMIB proradit pa da kupim i koji S. Ili imate preporuku neke druge marke?

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

E da! Zaboravih dopisati da su mi jucer stigli Racmani: zuti i zeleni! Odusevljena sam! I jos pise da se smiju prati na 95 stupnjeva. Uz to sam narucila i 2 nocna uloska Racman, nek se nadje. Toliko mi se Racman svidja da mi se sve cini da cu njime jos nadopunjavati svoju kolekciju. Jos cekam TB komada 2 i nekoliko HM pelena i cim sve prikupim stavim fotke. Nije neka ogromnaaa, ali ipak je kakva takva kolekcija :D

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Moram vam se požaliti da nikak nisam zadovoljna s Popolini bravo wrap. Preuske oko nogu, imaju taj nekakav kao dodatni komad materijala iznad gumice za nogu kojem ne vidim svrhu, "čuju" se kad se Jana kreće. Mislim, šta je tu je (Ivana, LE ), ali čini mi se da ste ih dosta hvalili pa ne znam jel to ja nešto krivo radim. :/ smib rules!
    imas popo wrap i bravo wrap. popo wrap je dobar, bravo nisam cula da neko hvali. vjerojatno je u tome problem.

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

popo i bravo wrap su u kroju jednaki, ali po materijalu nisu...barem sam tako svuda citala,a i sama se uvjerila kad sam ih imala u rukama.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mozda zato Jelka kaze da se cuje "suskanje" kad joj se beba krece. Meni se nista ne cuje kad Tyler ima Popowrap.

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jelka, meni je promaklo da ti imas bravo, a ne popo. :/ Pohvale sam cula za popo (koji sam i preporucila) a za bravo sam cula da je jeftinija verzija popoa, ali nista vise, ni pohvale ni pokude. Mislim da sam ti i rekla da nije los, jer ne slovi kao los, ali ga nisam ni preporucila, za razliku od POPOa, jer sam za njega cula bas dosta pohvala. Ali ajde ti sad znaj... Zao mi je sto je ispalo tak.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ma daj, Lucija, kaj se sad bediraš što si preporučila taj cover. Uzela bih ja njega tak i onak, a zahvalna sam ti kaj se trudiš pomoći mi.

Olivija, znaš li možda mogu li koristiti jabučni ocat za pranje pelena (a i pranje perilice)? I da li je 1dcl sode isto što 100g sode?

Uspjela sam od Webmame iskamčiti jedan cover!!! :D Joj, kak sam sretna!

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nisam Olivija , ali sam sinoc oprala punu masinu pelena s jabucnim octom, i onda opet oprala bez icega. Bile su mi nekako opet pocele smrduckati, i sad su ok. Bas sam se pitala odakle sad taj smrad, kad mi mama kaze da je stavila u onu rupicu predvidjenu za deterdzent Persila S. do vrha! :shock:
    Ma malo su joj vonjale, kaze, pa onda da se bolje operu...

A sad kad svi navale na Webmamu...

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Dolisa prvotno napisa
    A sad kad svi navale na Webmamu...
    Ajoj, možda nisam trebala to napisati. :/

I hvala za info!

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ma daj, Lucija, kaj se sad bediraš što si preporučila taj cover. Uzela bih ja njega tak i onak, a zahvalna sam ti kaj se trudiš pomoći mi.
    Ali ja ti ga nisam preporucila
    Onaj drugi jesam, samo ti M velicina nije odgovarala. Nadam se da ce Janina guza vrlo skoro biti zadovoljna.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sad cu ja Marino sa nepunih 9 kg nosi smib cover 1 kopcan na srednje drukere i ME AF small kopcan na najvecu velicinu (poceo nas je napokon zuljati oko nogica
    imamo popowrap M na cicak za noc i super pase na ME pelenu (ne smanjenu) ovi na drukere nam ponoci nisu bas ok jer kak spava na boku zna procuriti, takoder nam suska i tvrdi je recimo od popo venta na drukere, taj je ful mekan
    kamaris smo koristili u pocetku i bas sam ga neki dan pipnula, ful je tanak za razliku od ostalih, mozda cak najtanji, bila sam jako zadovoljna sa njime, al mene nekako kod tih na cicak nervira sto oko trbuscica oni nemaju gumicu i onak strse u zrak, dok ovi na drukere lijepo sjednu oko cijelog struka
    bummis ima jaku gumicu oko nogica i mislim da bas nije za debeljuskaste nogice
    imse vimse sa pamukom i nama nazalost navuku vlagu, al je super sto je traka gdje se lijepi cicak dosta siroka pa se da zaljepiti nize da cicak ne grebe po trbuhu, popowrap zna grepsti

lucija ellen meni su stvarno racmanice the best pelene, ful sam zadovoljna i sa zutim i sa zelenim, a i nocni ulosci su mrak recimo za punit pocketice, nosimo fb sa njim i po 2 sata bez da promoci
    popolini coveri M su dosta veliki

e da, smib i Me su mi super jer su siroko sastrane pa ne viri pelenica van, to je valjda zato sto imaju drukere u dva reda, dok cicak ima tzv. bicini cut, ak me kuzite kaj hocu reci, bumkins je recimo ful uzak na boku i ne pokrije mi pelenu (osim recimo sb koje su tanke na boku)

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da li netko zna sto je ovo:
    http://www.gabi.gr/store/Product/Pro...id=227&cid=107

Da li se to reze na komadice i stavlja na guzu preko pelene kao liner?

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Jelka - bilo koji ocat osim valjda prave kvasine, da 1 dcl=100 g (uzemš si one bočice od tekućeg praška pa u jednu uliješ ocat, a u drugu usipaš sodu)
    Dolisa :shock: koje dimenzije! Gab je prešao 1,5 godinu i još nema 11 kg

Lucija Ellen avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dia, jos nisam Racmanice probala u praksi, ali onak na opip i po kroju i opci dojam mi je za 10! Mislim, nisu ni bas jeftine, ali vjerujem da se isplati potrositi i vise ako se moze, dakako, jer po onome sto od vas citam/cujem i sama pipam - stvarno su odlicne.

Morat cu jedino pribaviti jos koji S cover a to ce biti ili smib ili ME AF.

FB bas isto namjeravam koristiti, ali kasnije, tako da ti bas hvala za ideju da u njih stavim nocni ulozak Racman. Djeluje mi velik ful, valjda bude stao

Danas ocekujem paketic HM pelenica i jedva cekam da mi i one stignu :D

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Inga - koliko kužim taj se vuneni flis stavlja kada se guza zacrveni - i to samo na oštećenu kožu, valjda da kakica opet ne dođe na crvenilo :/
    Ne znam. Čekamo nekog pametnijeg!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •