Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: strah od prematanja-pomoć!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno strah od prematanja-pomoć!!!

Moj bebo je star 2 tjedna i zadnjih nekoliko dana užasno vrišti kad mu mijenjam pelenu. Je li to normalno?? Ne stavljam ga na hladan stolić, lijepo, smireno mu pričam, mazim ga, pazim da ne radim neke nagle pokrete, čak sam mu par puta i ubacila dudu u usta... a on vrišti iz petnih žila, tako da me to pomalo plaši. Pomoć molim!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

odite pedijatru neka pogleda kukice ili vas uputi ortopedu
    ili prvo ti probaj odgonetnuti koje tocno tvoj pokret izaziva vrisak, da li kad mu savines nogice vristi jace?

zelim vam da nije nista i da brzo prodje

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Držim fige...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

I meni je Rio vrištao dok bi ga presvlačila. Ali on je plakao stalno, kod njega nije bilo šanse da budan mirno leži ako ga netko ne zabavlja. I buđenja su bila takva da bi otvorio oči i počeo urlati jer je htio cicu sad, odmah, istog trena.
    Možda i ti samo imaš zahtjevnu bebu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno Re: strah od prematanja-pomoć!!!

Citiraj rusalka prvotno napisa
    Moj bebo je star 2 tjedna i zadnjih nekoliko dana užasno vrišti kad mu mijenjam pelenu. Je li to normalno?? Ne stavljam ga na hladan stolić, lijepo, smireno mu pričam, mazim ga, pazim da ne radim neke nagle pokrete, čak sam mu par puta i ubacila dudu u usta... a on vrišti iz petnih žila, tako da me to pomalo plaši. Pomoć molim!
    Evo moje dijete vrišti svih svojim 11 i pol mjeseci, i ne odustaje . Prematanje nam je najgori dio roditeljstva. Kad je bio mali, znao je skroz poljubičastiti od plača, s vremenom se ograničio na "normalno" vikanje, ali sad kad je veći otpuže gole guze pa se lovimo po krevetu.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moj A vrišti kod presvlačenja, ali samo ako prije presvlačenja nije dobio cicu.
    ako prvo dobije cicu, onda zadovoljno guče dok ga presvlačim.

tako da se ne uplašiš da su neki bolovi ili da djetetu nešto ne valja s kukovima-moj A ima potpuno normalne i pokretljive kukove, a dreči ko sumanut ako je gladan, jelte /a znam na koga je-ja sam issto takva )

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Tak je i moj vrištio, a ja sam mislila da mu je ne znam šta. Uspostavilo se da on samo hoće cicu! ODMAAAAAAAH!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj spock prvotno napisa
    Tak je i moj vrištio, a ja sam mislila da mu je ne znam šta. Uspostavilo se da on samo hoće cicu! ODMAAAAAAAH!
    Kod nas ni to nije palilo - jedino da je cica u ustima, a tata za to vrijeme premota

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Citiraj spock prvotno napisa
    Kod nas ni to nije palilo - jedino da je cica u ustima, a tata za to vrijeme premota
    ovo mi je tako poznato.
    samo što je meni trebalo x mjeseci da mi padne na pamet da se možemo presvlačiti i sa cicom u ustima. A do tada je Rio od susjede dobio nadimak mali Caruso

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

E cure, nasmijale ste me do suza s ovim presvlačenjem s cicom - mogla bi probati
    Skužila sam da je smireniji kad je sit i kad je još netko pokraj tko mu priča blizu glavice, pa za sad koristimo tatu i svu trenutno dostupnu rodbinu

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Probaj bebu presvlačiti u krilu - sjedni, nogice nasloni na svoj trbuh, glavica je negdje prema koljenima, stvari za presvlačenje staviš oko sebe. Pričaj, možeš malo i plesati s koljenima, ljubiti nožice. Nije isto kao prematalica jer je beba baš na tebi. I pusti malo guzu golu da uživa.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

E, da. Ima ona da se malene bebe presvlače prije svakog hranjenja. Školski. To je nama bio totalni promašaj. Dijete hoće sisu jer se probudilo, a ti mu serviraš natezanje, navlačenje i ostalo.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

tak je i nama bilo.
    ni sad nije bolje, ali sam se ja njemu prilagodila pa nema dreke previse. sad mu opreme guzu pod tekucom vodom, i pelenu zakopcavam u hodu, bolje reci puzanju

al urla on i kad mu hlace i majicu oblacim, da nadoknadi

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    tak je i nama bilo.
    ni sad nije bolje, ali sam se ja njemu prilagodila pa nema dreke previse. sad mu opreme guzu pod tekucom vodom, i pelenu zakopcavam u hodu, bolje reci puzanju

al urla on i kad mu hlace i majicu oblacim, da nadoknadi
    potpisujem!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Aha, bude toga još - mi s dvije godine urlamo i kad se stave gaćice, samo gaćice za ići van (doma nema šanse da nema golu guzicu). Takva djeca. Neka gologuze, zdravo je.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sad me još i patronažna zbunjuje s vježbama za kukuće - kao, treba vježbati prije hranjenja na prazan želudac, prilikom prematanja :? majko mila, pa kako ću to??? On čim oči otvori ima cicu u ustima, drukčije ne ide! Tek onda ide sve ostalo. Kaj sad???

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Prijavljujem još jednog divljaka kod presvlačenja! Koliko smo se samo vriske naslušali, meni su nekad suze od očaja išle koliko se derao, onda je s 10 tak mjeseci počeo bježat, sjedit, ustajat itd. Al zato smo se sad sa 17 mj. odvikli od pelena, nosimo sam noćnu (platnenu). Po danu gaćice i to jedva imam 3 sekunde da mu ih obučem, ako ne uspijem, ode on...
    Koliko sam ja volila platnene toliko ih je on mrzio!

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj rusalka prvotno napisa
    Sad me još i patronažna zbunjuje s vježbama za kukuće - kao, treba vježbati prije hranjenja na prazan želudac, prilikom prematanja :? majko mila, pa kako ću to??? On čim oči otvori ima cicu u ustima, drukčije ne ide! Tek onda ide sve ostalo. Kaj sad???
    Ja sam Maju vjezbala kad je bila dobre volje (to je ukljucivalo nasmijavanje, brojanje, pjevanje i ostalo glupiranje koje sam mogala izmisliti) to je bila jedina garancija da bih uopce mogla vjezbati s njom. Nemoj vjezbati bas odmah nakon hranjenja i sve ce biti oke (mozda ce koji put bljucnuti ).

Inace bas zbog placa pri presvlacenju pelenica sam i pocela razmisljati o bezpelenastvu. Pokazalo se laksim nego sto sam ocekivala.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi smo skinuli pelene sa, mislim, 21 mjesecom, nakon što se Neva prilikom jednog presvlačenja skoro ispovraćala od grčenja i plača. Kad sam vidjela to ljubičasto lice - skinula i više nikada ne stavila.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •