-
Molim pomoć: Torticollis
Molim vas ako netko nešto zna o tortikollisu. Kćer mi je još kao beba imala zakrivljeni vrat (blagi tortikollis jedva primjetan), odlazili smo na vježbe kod fizijatra i to se dosta popravilo. Nešto kasnije dobila je i očale, imala je problema sa sluhom...
Sada ima 8 godina i na nedavnoj kontroli vida, dr je primjetila da joj se vid dosta pokvario u samo 4 mjeseca (toliko je prošlo od zadnje kontrole) te da krivi glavu na jednu stranu.
Sada idemo na dodatne pretrage vida kako bi dr isključila strabizam. Zna li netko je li tortikollis izlječiv i kako se liječi u ovoj dobi (8. godina)? Užasno sam zabrinuta.
Hvala i puno pozdrava!
Luciana
-
Morate vježbatii dalje jer se stvar vrača makar je dosta vremena prošlo. Strabizam je također posljedica asimetrije pogotovo u fazi rasta kao i problem sa zubima.
Nemoj se previše brinuti nego krenite odmah sa vježbanjem. Vježbaj tako da ojačaš suprotnu stranu koja je nepokretnija.
Ako znaš njemački mogu ti poslati par stranica o tome, engleske ne čitam pa ne znam.
-
SAmaritanka, hvala ti! Nažalost, njemački znam samo površno.
Kčer mi je sada dobila tzv. prizmatske naočale a ako joj to ne pomogne, morati će na magnetsku rezonancu.
Kod ortopeda je uskoro vodim.
Hvala!
-
Ortoped ti neće pretjerano pomoći jer mnogi od njih to ne povezuju niti priznaju povezanost, ali nikada se ne zna možda ti naletiš na nekog dobrog.
Upravo se selim, ali kad uhvatim vremena objasnim ti malo detaljnije anatomske povezanosti. Možda ne bi bilo na odmet da odeš nekom osteopatu. Pazi to nije kiropraktičar. Čula sam za jednog dobrog u Zaprešiću od jedne žene iz Njemačke.
-
Ja ti o torticollisu znam toliko da su mi ga operirali s 10 mjeseci(prije 32 godine)nakon isto toliko vježbi i nikada nisam kasnije osjećala nikakve tegobe vezano uz njega.Eto toliko da znaš ako bude moralo doći do operacije ali ja držim palčeve da vi to ipak riješite bezbolnije,vježbicama.
-
Hvala na vašim iskustvima. Bili smo kod ortopeda i on kaže da je tortikollis uzrokovan lošim vidom. Tako da smo sada kod okulista na pretragama.
pozdrav svima
-
Ja bi prije rekla obrnuto da je los vid uzrokovan tortikolisom.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma