Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: moja beba na uzv ima malo "veći trbuh"???

zaklina1

Početno moja beba na uzv ima malo "veći trbuh"???

Hej cure!
    Već vas duže vrijeme čitam i pratim al nisam vidjela da je netko otvorio sličnu temu,sve sam pretražila.Naime jučer sam bila na uzv(u Eljugi su dobili novi 4-D,super je) i moja dr mi je rekla da je sve ok i da moja curica ima malo veći trbuh,al navodno to nije ništa nego samo je malo deblja.Sad me zanima da li je tome kriva moja prehrana ili šta?Pa u čudu sam jer nisam čula da beba beba od 21tj može biti debela :? Eto ako netko ima ili je imao slično iskustvo molim da mi nešto napiše...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

I moj bebač se na UZV pokazao kao "trbušast", a bedrena kost mu je nešto kraća od prosjeka. Dr je objasnio da su to sve normalne vrijednosti, jer postoji prosijek i nekakav raspon odstupanja koji se tolerira. Ne mogu oni to točno izmjeriti, bez obzira na modernu tehnologiju. U mojoj UZV knjižici piše da je sa 22 tj prosječan raspon opsega abdomena između 15 i 21. Mislim da ne može beba biti debela. Ali ja se i dalje brinem da je moj "kratkonogi".

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

zaklina1 i Vivica, dobro nam dosle i cestitam vam na trudnoci.

UZV, bez obzira koliko usavrsen bio, ne moze biti tocan. da li je beba malo 'deblja' (sto je zaista prerano govoriti za plod koji je tek 20 tjedana star) ili ima kracu nogicu, stvarno je nevazno ako je sve ostalo u redu.

zelim vam urednu trudnocu, opustite se i druzite sa nama.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I kod nas je isto zadnjih 10 tjedana (sad sam u 37) bušica malo deblja, a bedrena kost kraća od prosjeka za trudnoću ali je doktorica u Vinogradskoj (gdje kontroliram trudnoću zadnja 4 mjeseca) rekla da je to ok, i da nema brige, da bi bilo gore da je bušica manja.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mojoj prijateljici su rekli da je beba bucmasta, pogotovo oko trbušćića i da ima veliku glavu. Beba se istina rodila malo krupnija, ali bez ikakvih sličnih "odstupanja" u izgledu i potpuno prekrasna...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moja ima veliku glavu , bar se tak čini na ultrazvuku. Nemoj brinuti, to ti oni kažu čim se nešto mrdne van zadanih mjera.

zaklina1

Početno

Ajde super sada mi je već lakše kada vidim da vas ima još "trbušastih" .Hvala

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Momze, hvala na dobrodošlici. Davno je prošao 20. tjedan, danas sam ušla u 40-ti, bebina težina je procijenjena na 3800 i sad jedva čekam dan da vidim svoje trbušasto i kratkonogo čudo. Ja sam uvjerena da će biti ljepotan

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Eh,i ja imam jedno pitanje,bar lici na ovu temu Jel velicina bebine glave moze zavisiti od glave njegovog tate?MM je imao OGROMNU glavu,bar tako kaze sveki pa me sad nesto zanima...a meni niko ne govori kolika je glava ni nista...

evita avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I meni je doc za Saru rekla da ima poveći trbuščić , rodila se mala bucka, sve za 10!

zaklina1

Početno

Super,sada me zanima još nešto,da li netko zna nešto o famoznom stolčiću?Svi bruje i govore o njemu,a ja nemam pojma :?
    Navodno da je porod na stolcu puno lakši jer je to ustvari ženin prirodan položaj za rađanje,sve same pohvale...
    Trudnoću kontroliram i vodim u Vinogradskoj b.i zanima me da li ću moći svoju "trbušastu curicu" roditi na stolčiću,tj. da li uopće oni prakticiraju takav porod???

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno ah ti doktori

Meni je doktorica na zadnjem ultrazvuku rekla da ima veliku glavu, skroz okruglu, meni je to tako grozno zvučalo, pa sam pitala kak okruglu, pa jel to normalno, pa je rekla da bebe obično imaju izduženu, pa sam opet nešto pitala pa sam onda poludila pa sam pitala šta će biti čudovište a ne beba ? . Mogli bi oni pripaziti šta govore. Prvo je imala duge noge, pa me muž pitao čije je to dijete :? , onda je rekla da ima veliki trbuh, pa je muž bio siguran da je njegovo , a sada ima okruglu glavu, pa si je tu sigurnost i potvrdio. Ah ti doktori samo unose nered u brak

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni su u 1. t. stalno govorili da beba ima prevelik trbuh, do tih razmjera da su sumnjali i na neke bolesti. Na kraju se rodio Patrik-živ,zdrav i velik (45oo i 55 dug).
    A u vezi komentara medicinskog osoblja-sestra me pitala ko mi je napravio dijete kada je vidila mm koji je 1,80 i cca 80 kg,dakle skroz prosječan. Komentar nepotreban.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

šta joj nisi rekla...pa tvoj muž...
    mislim komentar za krepat..ko ti je napravio dijete...za poludit

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A cuj pitanja,ko ti je napravio dijete,ovo je bez veze skroz! Sto joj nisi odvalila samarcinu da odleti!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    šta joj nisi rekla...pa tvoj muž...
    :

E da mi je palo na pamet.
    A znate kako je nakon poroda,ne znaš ko ti glavu nosi a kamoli smišljat odgovore na takve gluposti. Tek poslije mi je to zapravo ušlo u glavu ali kasno.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

tak je moja imala "malo manji trbuh" i da moram zato više jesti :/
    Lijepo mi je objasnila da to ništa ne znači, da je sve ok, ali da slobodno mogu više papati! Ali da ju vidite koliku sad ima vejiku bušicu

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj cure, odahnula sam malo dok vas citam. Naime, danas su mi u Vinogradskoj izmjerili sve OK ali bedrena kost manja. Ja sam u 25. tjednu i iako se trudim da se na brigam, ipak me to muci.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Roko_mama prvotno napisa
    I kod nas je isto zadnjih 10 tjedana (sad sam u 37) bušica malo deblja, a bedrena kost kraća od prosjeka za trudnoću
    i moja bebačica ima veći AC (i BPD) nego za svoju gestacijsku dob a FL taman pa me zabrinula malo ta disproporcija (pogotovo zato što smo i ja i MD mršavci dugih udova :/ ) , ali evo smirila sam se malo sad kad sam pročitala ovaj topic..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •