Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: temperatura 37,2, ŠA DA RADIM????

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno temperatura 37,2, ŠA DA RADIM????

Cure, tako sam zabrinuta, sada sam u 6+5, s bebicom od 5,6 mm i od jučer imam temp 37,2, malo sam se pokušala preznojiti, pa otuširati (uopće ne znam da li se to tako smije??), ali temp. ne popušta....jel to netko od vas imao?? šta da radim??? jel temp. može negativno utjecati na bebicu?? pomozite

wewa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

draga, normalno je da ti je temp. povisena u trudnoci, zbog progesterona.
    ako ne daj Boze dodje do 37,7 nazovi ginekologa i trazi savjet.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala ti, barem sam se malo umirila...ali koliko dugo to može potrajati...a da je sve to "pod normalno", pusa, koja me panika uhvatila

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

upravo tako, to je normalna temp.

opusti se i ne mjeri više temp. :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Helena111 prvotno napisa
    hvala ti, barem sam se malo umirila...ali koliko dugo to može potrajati...a da je sve to "pod normalno", pusa, koja me panika uhvatila
    individualno, može i cijelu trudnoću.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako se temp. popne preko 38 smije se snižavati lupocetom. I ne može štetiti bebici (tek ona oko 39 može biti opasna).
    Ali kako su ti cure rekle, ovo je normalna temp. u T.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

joj stvarno ste me utješile, malo sam u panici, jer sam po prirodi uvijek non stop s hladnim rukama i nogama, pa sada gorim, sva sam si čudna, sutra idem u petrovu vaditi krv s obzirom da smo zdravi ko dren :D

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Potpisujem cure i dodajem da sam ja cijelo 1. tromjesečje imala temp. do 37.5 i sve bilo ok.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni su pak rekli kad sam bila trudna da ako tokom trudnoće više od dva puta imaš povišenu temperaturu da ćeš ranije roditi. Dva puta sam bila prehlađena s temperaturom od 38 i još par puta temperatura od 37-37,5 tako da sam bila sva u strahu, a još kad mi je gin rekla da bi mogla ranije roditi i neka se čuvam i probam "izdržati" do 37.mog tjedna oblio me hladni znoj. Na kraju sam rodila lijepog bebača od 3600g i 50cm sa punih 39 tjedana!

Tako da zbilja nemaš brige - pusti babske priče i gladi bušu...

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Helena111 prvotno napisa
    joj stvarno ste me utješile, malo sam u panici, jer sam po prirodi uvijek non stop s hladnim rukama i nogama, pa sada gorim, sva sam si čudna, sutra idem u petrovu vaditi krv s obzirom da smo zdravi ko dren :D
    a da vidiš kako ćeš goriti kad krene dojenje...ja sam bila polugola cijelu zimu i bez čarapa jer sam kipjela...

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Helena ja sam imala temperaturu do 37,2 kad sam bila trudna kao ti,i trajala je 10-ak dana. Ali nije bilo nikakve upale (vadila sam krv,urin) i onda sam čula da je uobičajena u ranoj trudnoći..

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam drugi put po temperaturi skuzila da je to to.imala sam 37.5...i po bolnim cikama,ali radi temperature sam bila ziher.imam neredovit ciklus,nisam niti znala kada mi treba doci.
    nije to nista strasno.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

To je prava trudnička temperatura, meni je trajala prvih nekoliko tjedana (ne znam točno), a ni sada nije nikad manja od 36.7. Opusti se i uživaj

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Meni je i prije trudnoce normalna temp bila 37.1 Cak sam radila brdo svakakvih pretraga zbog toga a onda, nakon sto su svi nalazi bili uredni, doktorica mi je rekla da prestanem mjerit temp jer mi je to ocito normalna. A sad, u trudnoci, do 6. mjeseca sam imala stalno 37.3 a sad je cak i ispod 37.
    Ma sve se mjenja u trudnoci, zato se i zove drugo stanje.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam imala nekoliko puta u prvoj trudnoći povišenu temperaturu (više od 37,2 - to ni inače ne smatram previsokom temperaturom), rodila sa 40 tjedana + 5 dana.
    Prvi put sam imala prehladu u prvom tromjesječju, dok. preporučio da ništa ne uzimam, samo tuširanje, a ako ne uspijem spustiti dulje vrijeme onda bi tek nešto drugo poduzimali. Slijedeći put sam, kasnije u trudnoći, smjela uzeti paracetamol.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •