Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: iritacija bradavice

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno iritacija bradavice

Nisam dojilja još (tek sam u četvrtom mjesecu trudnoće) ali imam problema s bradavicama pa su me uputili ovdje
    Inače su jako osjetljive pa ih mažem s mama babylove dm mašću za bradavice ali ne pomaže baš... :/

Na lijevoj (.) mi se jedna ona ne-znam-kako-se-to-zove skroz izdvojila kao da će ispast (ali nije požutila kao krastica, krastice se bezbolno odgule i otpadnu) nego je još pocrvenila, kao da se nakupila krvi
    Pošto strši, tare se od majicu (a to je teško izbjeći jer bih trebala hodati gola bez ičega na (.)(.) cijeli dan) zapecka/zaboli me..ne znam kako da objasnim taj osjećaj.

Molim vas mišljenje i po mogućnosti savjet šta da radim. Hvala

Kristina1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ne razumijem točno što se izdvojilo i pocrvenilo - možeš li možda malo bolje opisati? Nešto na bradavici?

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ajme neugodno mi je jer ne znam kako se to zove
    Googlala sam ne bi li pronašla kako se zove koji dio bradavice ali nisam našla, pa ću probati ovako svojim riječima..
    U onom središnjem dijelu (mislim da od tu beba poteže mlijeko) koje je neke malo čudne strukture izdvojila se jedna "nit" (ne znam kako da se izrazim..)

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

na samom vrhu bradavice, oih kao par "zrna", e pa jedno od toga. jel je?

inače odgovor ne znam

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    na samom vrhu bradavice, oih kao par "zrna", e pa jedno od toga. jel je?

inače odgovor ne znam
    JE! ta mala čuda, e pa jedno od njih..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Od cega ti se to dogodilo, mislim to odvajanje cegavec? Sto ti znaci "osjetljive bradavice"? Od kada su osjetljive?

Inace, ako te iritira odjeca, mozes ispod grudnjaka staviti cjedilo za caj da stiti bradavicu.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    Od cega ti se to dogodilo, mislim to odvajanje cegavec? Sto ti znaci "osjetljive bradavice"? Od kada su osjetljive?
    Ne znam odcega. I prije sam imala osjetljive bradavice, a od kad sam T pogotovo..
    osjetljive u smislu da se ona "zrnca" tako ponekad malo izdvoje, ali sad se ovo izdvojilo malo više pa me smeta jer se tare od grudnjak.
    A grudnjak nosim obični - pamučni top-grudnjak, nije da je to neki umjetni materijal pa da iritira :/

Inace, ako te iritira odjeca, mozes ispod grudnjaka staviti cjedilo za caj da stiti bradavicu.
    cjedilo za caj :?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma, ono metalno ili plasticno, oblika polukugle, kad kuhas caj u listicima, pa ga zelis procijediti - cijedis ga kroz to.

Jesi li sklona alergijama?
    Sto ti dr. kaze na to?

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ma, ono metalno ili plasticno, oblika polukugle, kad kuhas caj u listicima, pa ga zelis procijediti - cijedis ga kroz to.

Jesi li sklona alergijama?
    Sto ti dr. kaze na to?
    ti misliš na cjedilo :? Ne znam kako bi to izgledalo...ko kad cure guraju čarape u grudnjak da im (.)(.) izgledaju veće...bilo bi me sram da to tko pomisli a i malo je nepraktično..

Kod doca još nisam bila jer sam jako slabo i mirujem tj ne izlazim iz kuće

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Koza na bradavicama je kao svaka druga koza. Znaci, mozes dobiti npr. bubuljicu, herpes, gljivice, alergijsku reakciju na nesto, ... Zato bi bilo dobro da to pogleda netko strucan.

Ono sto u medjuvremenu mozes napraviti je da ne ispires bradavice nikakvim agresivnim sredstvima (dovoljna je mlaka voda) i da ih ne trljas pri susenju.

Ako ti je neugodno staviti cjedilo, mozes staviti one sesirice sto ih ponekad koriste mame dojilje, oni nisu toliko upadljivi. Ili nemoj stavljati nista ako mozes podnijeti bolove.

Svakako, posjeti lijecnika (mozes i svog opce prakse, dat ce ti uputnicu za dalje ako treba).

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Koza na bradavicama je kao svaka druga koza. Znaci, mozes dobiti npr. bubuljicu, herpes, gljivice, alergijsku reakciju na nesto, ... Zato bi bilo dobro da to pogleda netko strucan.

Ono sto u medjuvremenu mozes napraviti je da ne ispires bradavice nikakvim agresivnim sredstvima (dovoljna je mlaka voda) i da ih ne trljas pri susenju.
    to ni inace ne radim

Ako ti je neugodno staviti cjedilo, mozes staviti one sesirice sto ih ponekad koriste mame dojilje, oni nisu toliko upadljivi. Ili nemoj stavljati nista ako mozes podnijeti bolove.

Svakako, posjeti lijecnika (mozes i svog opce prakse, dat ce ti uputnicu za dalje ako treba).
    otić ću čim budem mogla, ali su me moje zimnice uputile ovdje po savjet
    u svakom slučaju, hvala

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nina ja mislim da je tebe iziritirala ta mast koju si mazala. Mislim da treba da prestanes da je koristis i za pocetak sto vise da luftiras bradavice. Povremeno posle kupanja malo izvlaci bradavice ili kada si pod tusem uz pomoc sapuna, kada ti se ta iritacija povuce. Neterba da panicis zato sto je jos rano za dojenje imas jos citavih 5 meseci do dojenja . Samo polako i opusteno. Inace ako ti nije prosla ta iritacija , da sam na tvom mestu ja bi otisla kod doktora da za svaki slucaj pogleda o cemu se radi.
    Ajde drz se i javi je li ti bolje

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ma nije se povukla, dapače - suprotno
    ali ne mogu do doktora jer 1. bih trebala do doc opće prakse da me uputi gdje treba a onda dalje..a ja baš nemam snage za landrati okolo. Pogotovo po ovim vrućinama (imam jako nizak tlak i svako malo gubim svijest zato ni ne izlazim...)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Neznam sta misle ostale devojke, hajde javljajte se! Ali ja mislim da treba da prestanes da koristis tu mast, a na sledecem pregledu kod gin obavezno pokazi sta ti se desava, mada ako ti se to ne pvuce u skorije vreme za 2,3 dana onda ces morati kod dr.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne znam sto se masti tice, pitanje je je li joj od te masti bolje ili gore. Ako je bolje, OK. Ako je isto ili gore, ja bih je izbacila iz upotrebe.

taceki

Početno

Ja sam bila na ultrazvuku (radi redovne kontrole) za vrijeme trudnoće i doktor je rekel da je to normalno (žlijezde i sl.). No, uvijek je pametno posavjetovati se s doktorom.

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala vam na savjetima

Mast sam prestala koristiti jer ipak to niti nije iz ljekarne nego ipak kupovna iz dućana pa... :/ nisam htjela kemijat.

Do doktora još nisam otišla, a redoviti ginekološki mi je tek 1.8. (nisam mogla zakazati za prije jer je izgleda gin na godišnjem...)

Sada je stanje ovakvo:
    Ono čudno "zrno" je u roku od 2-3 dana skroz potamnilo (kao da je pocrnilo) i više nije "živo tkivo" pa me ne boli onako kad se tare od majicu...skoro pa je skroz otpalo ali se još malo drži. Ne želim ništa sama čeprkati nego čekam, valjda će skroz otpasti :/

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da nije u pitanju obican madez?

Nina2007 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

NatasaM , nije madez jer je u centru centra bradavice...ne može bit madež nikako :/

U tom centru bradavice ima puno onih "zrnaca" koji se ne vide uvijek (nekad izgledaju dosta homogeno) ali pošto imam osjetljive bradavice kod mene se nerijetko "razdvoje" ta zrnca pa vidim strukturu bradavice...hm ne znam kako da bolje objasnim :?

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nina ta zrnca ima svaka zena. Sada ti se bradavice samo pripremaju za dojenje. Kod nekih zena su ta zrnca veca a kod nekih manja. I bice veca kada beba pocne da siki, a posle ce se vratiti kao sto je bilo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •