Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Klomifen i trudnoća

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Klomifen i trudnoća

Ja već godinu dana pokušavam ostat trudna, a ovulacija nemam i nakon mnogih priča članaka i svega o tome sad pitam vas, dal postoje kakve šanse da napokon ostanem trudna jer moja gin želi da zapoćnem piti klomifen a ja se užasno bojim da mi ni to neće pomoći,a toliko si želimo ja i suprug bebicu. DAL POSTOJE ŠANSE DA NAPOKON USPIJEMO?? Sutra još moramo napravit spermiogram i to me užasno uznemiruje što ako i kod supruga nešto ne valja. Već sam pomalo očajna dajte mi neki savjet! :cry:

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, postoji. Daj se skuliraj, pliz. Biće imaš PCOS? Klomifen ti se daje za stimulaciju ovulacije. Napiši malo više o sebi - godine, dijagnoze - da bi ti netko mogao reć' koju pametniju. Ko ti daje klomifen - soc. ginićka ili privatnica? Nisi otišla kod nekog ko se baš bavi potpomognutom? Šta si od pretraga radila - prohodnost jajovoda, hormone itd. Ajde, sretno i stay cool!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

O, vidim da suprug nije ni radio spermiogram. Neka početna obrada bi ti bila - za ženu prohodnost jajovoda (HSG), izvađeni hormoni 3. i 21. dc (ako imaš uredan 28-dnevni ciklus, ako ti je dulji onda ovaj drugi set hormona radiš 24 dc), za muškarca spermiogram - inače ti je malo to pucanje u prazno. Pretpostavljam da će ti pratit folikulometriju UZV-ovima? Nemoj samo pit klomifen bez toga, a ako je ta dr. taj "đir" razmišljaj da otiđeš profesionalcu. Jedna od mojih najboljih prija je zatrudnila uz klomifen, ali na VV-u.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Re: Klomifen i trudnoća

ma ne brigaj, lijepo se opustite, sve bu došlo na svoje
    ako ne ide prirodno, može i potpomognuta
    ja sam bila na Klomifenima jer sam imala anovulacijske cikluse, prirodnjakom nije uspjelo, ali inseminacijom, pogledaj moj potpis
    sretno i dobrodošla na potpomognutu i što prije jedan plusić na testu
    pa pogledaj koliko ima cura na ovom forumu kojima je uspjelo, to ti valjda daje nadu, zar ne

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, dobro, ipak mu ga je dalo radit. Nemoraš se ništa ubediravat, za sve ti ima lijeka - malo lošiji spermiogrami nisu nikakav bad, pogledaj samo što će na dnu spermiograma pisati. Ako ga radi u Petrovoj pisat će mu ili normozospermia (to ti je OK), ili neka dijagnoza i onda uputa za koji je postupak spermiogram inidicran (AIH - to ti je inseminacija) ili IVF (to ti je tzv. "umjetna").

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

da ima pcos,praćenje folikumetrije radit će mi UZV-om, a inače napravila sam sve pretrage koje ste navele, ni ne sjećam se svega što nisam radila, jedino namsamo još nedostaje spermigram, a gin mi je i na socijalnom i privatnik, jedino nisam išla da mi rade inseminacijom jer najprije bi željela gin da probam klomifenom, spermiogram će raditi u petrovoj. toliko se bojim neuspjeha i hvala vam na potpori to mi mnogo znači jer stvarno smo nesretni što nemamo svog malog anđela.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A koliko vam je godina, ako mogu bit indiskretna? Ako ste oko 25-te onda možete tako kod privatnika itd., ali ako vam je oko 30.-te, dajte otiđite kod nekog ko se baš bavi MPO-om. Znači, tebi je HSG onda u redu? Ako je HSG u redu, možete pokušavati ciljane, ali ne pretjerujte - max 2-3 i onda inseminacija i ako to ne upali onda pravac MPO-ovac, pogotovo jer ako ti daje klomifen, a bez folikulometrije, možeš završit u hiperstimulaciji i imat belaja - cure s PCOS-om su specijalne za stimulaciju i ne može se s time bavit svaki ginić koji se toga sjeti. Imamo forumašicu koja je završila na bolničnkom liječenju od blage doze klomifena, isto PCOS. Znači, obavezno te mora pratit ultrazvučno. Ajde, nemoj bit tako neutješna, ima nas koji se borimo 5.-tu i 10.-tu godinu, ali u pravilu ako dođeš u ruke stručnjaka MPO-ovca, računa se da bi jedno 60% parova u roku od 2 godine trebalo riješit svoj problem .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pa kad TM napravi spermiogram i kad dobijete nalaz, znati češ što dalje, jer ovako bez tog nalaza bilo bi raditi nešto napamet, jer za oplodnju je ipak potrebno dvoje
    ako je spermiogram ok, vjerojatno ćete prvo probat sa ciljanim odnosima pa tek onda idu druge opcije, ako je loš, onda vjerojatno ivf
    pričekajte nalaze

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Plus klomifen se može max tri ciklusa zaredom i onda pauza. Zna stanjit endometrij itd. Zbog toga svega budi ti kod toga svoga ginića, ali razmišljaj već sad o stručnjaku jer su ti liste po bolnicama duge i znaju nekima godine otić dok ne dođu do pravog majstora.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

I ako mu nešto bude lošiji spermiogram nemoj se sad ukomirat, ima ti puno parova di nešto malo šteka na obje strane, ali je sve rješivo, uz zericu sreće i pravoga doka.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: Klomifen i trudnoća

Citiraj neutješna prvotno napisa
    a ja se užasno bojim da mi ni to neće pomoći
    ne razmisljati negativno..
    sve se da rijesiti cure su ti sve vec rekle

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

slažem se s gejshom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj curke nemate pojma koliko ste me sad utješile pa evo nadam se da bude uspjelo ovog puta pa da vam napokon mogu poslati plusić svoga testa! Dršte fige da bude spermigram dobar :D javit ću se sutra kad ću imat nalaze spermiograma, nadam se najboljem! Velika pusa svima

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno, i nemoj mislit da si ili ste sami. Po mom iskustvu ima čitava jedna tiha "vojska neplodnih", ja već sad skoro u svakom gradu imam nekoga s Roda . Ima nas, na žalost, ima, ali i protočno je - neke otpadnu, a neke se pridruže našoj "vojsci". To što prolaziš prolaze tisuće ljudi - vidi koliko samo ima članova ovog pdf-a. Većina dočeka sretan kraj !

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

neutješna za sve ima načina, dobro ti je pisala ina33, još jednom pročitaj što ti je pisala. Moraš imati volju za ići naprijed i strpljenja da dočekaš svoj trenutak ostani s nama tu i puno toga ćeš naučiti i pronaći utjehu kakve vani, izvan ovog kompića nema ja sam tu s curama dobila takvu snagu da mislim da nema toga što bi me sada napravilo neutješnom, zato draga ostani tu s nama

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    I ako mu nešto bude lošiji spermiogram nemoj se sad ukomirat, ima ti puno parova di nešto malo šteka na obje strane, ali je sve rješivo, uz zericu sreće i pravoga doka.
    potpisujem i mi smo takvi a puno malih problema(baš se meni tako čine)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

laky ti ćeš ubrzo biti T osjećam ja to, samo ti lijepo napravi sve te nalaze i punom parom u postupak

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

neutješna, pogledaj moj potpis
    Klomifen "radi" čuda !!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

curke moje spermiogram je dobar diag. je normozoospermia, vitality je 74%

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto vidiš :D ! Da nije kontra pravila, odma bi ti naredila da promijeniš nick ! Koja neutješna - vidiš da si super utješena!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ina nemaš pojma koliko m je laknulo kad sam vidjela nalaz, diglo mi se samopouzdanje i vjera da bih ipak i napokon svima vama mogla napisati da ću i ja dobit bebicu :D

nadda avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Naravno da ćeš dobiti svoju bebicu.Kada dođeš među ovoliko forumašica sa brdom različitih problema i kad one uspiju to ti daje vjeru i nadu.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Neutješna, hitno mijenjaj nick! Kakav je to način, doći na potpomognutu s takvim imenom?!
    Mi smo ti ovdje najveći optimisti na svijetu; sve se može i mora riješiti! Svaka od nas očekuje svoju bebu (ili dvije, tri... ) i znamo da ti nije lako. Zato, ko što reče ina 33, skuliraj se, mužić ti ima spermiogram za naslovnicu, bit će sv ok. Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da mi pravila dopuštaju mjenjala bi nick ali eto, vi već znadete da više nisam neutješna nego lucky. od sad pa na dalje me možete tako zvati ipak bolje zvuči

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    neutješna, pogledaj moj potpis
    Klomifen "radi" čuda !!
    potpisujem
    i opet sam na "njemu"

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

neutješna jos imas mali broj postova pa nebi trebalo biti problema oko promjene korisnickog imena ako zelis
    javi se anchie 76
    imas ovdje
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...=35345&start=0

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

neutješna, imamo već lucky i sretnu. ali imaš varijacija ne temu mali milijun koje nisu iskorištene - srećica, sretnica, srećkica, srećkovićka, felicissima itd. Ako želiš mijenjat nick, mislim, nije to mus, ali di ćeš bit neutješna na takav spermiogram i na minimini problemčiće koje imate .

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ej, pa ti si jedna prava pravcata SREĆKOVIĆKA :D

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

evo curke zatražila promjenu nick pa se nadam da me više nećete morati zvati neutješnom jer nitko tko je ovdje s vama nije neutješan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •