Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Tzv. BUSTER????

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Tzv. BUSTER????

Ne znam jesam li dobro napisala ime "toga" pomagala...to je valjda nekakav podest umjesto AS....danas mi čovjek predlagao u trgovini a susjed policajac kaže da je "to" u rangu sa AS.....zna li netko nešto o "tome" :/ ...kupili bi nećaku za naš auto...ako je netko pisao o tome molim da me usmjeri a moderatorice ovo da brisnu!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Booster je za veću djecu, od min. 15 kg, preporučljivo od 18.
    Koliko godina ima nećak?

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Mislim da je (koliko se sjećam) tvoj nećak premali za booster. Za njega je potrebna sjedalica od 9-18 kg. Ako sam pogriješila što se tiče kilaže...mislim (znajući ponudu :/ ) da ti je u trgovini čovjek nudio samo booster bez naslona. Pripazi i na to...bolje je rješenje ako booster ima naslon (neki imaju i naslon koji se može skinuti - prema uputama proizvođača i dobi, težini i visini djeteta).

I za tvog susjeda policajca ... "to" nije u rangu AS već jest AS, ali primjerena za određenu dobnu skupinu. Vrlo je žalosno što naši policajci ne znaju ispravno uputiti i savjetovati o nečem što je u djelokrugu njihova rada (sigurnost u prometu).

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala cure...Luka ima 21 mjesec, i ima ga dosta...tako da bi mogao u buster :D :D ...i BHoney ići ćeš sa mnom kada budem kupovala...ponudili mi bez naslona - dobro da nisam kupila ...još ću ja Luku izvagati pa ćemo vidjeti... :D

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A što se tiče mog susjeda..ništa se ne čudim

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

zelimo_bebu, za Luku je najbolje da bude u sjedalici s integralnim pojasom što dulje, jer mu pruža puno bolju zaštitu u slučaju sudara od boostera.

Dijete prelazi u booster u principu kad preraste sjedalicu s integralnim pojasom (znači kad prijeđe maksimalnu kilažu dozvoljenu tom sjedalicom - 18 kg - i kad mu sredina ušiju dođe do vrha sjedalice)

Ja osobno ne bih dijete mlađe od 2 godine stavljala u booster ako ima manje od 18 kg.

Izvaži ga i ako je lakši od 18 kg - kupite sjedalicu 9-18 kg.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Skoro sam zaboravila - postoje i sjedalice s većim rasponom kilaže; pogledaj ovaj topic Autosjedalica 9-36? Koja?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je osim kilaže za booster bitna i visina. Mora biti dovoljno visok da mu se remen kada je zavezan ne urezuje u vrat nego prelazi preko ključne kosti. I obavezno sa naslonom koji se kasnije može skinuti.
    Ali isto mislim da je premali za booster. Pogledaj ovo što Amalthea predlaže, AS od 9-36.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa
    Hvala cure...Luka ima 21 mjesec, i ima ga dosta...tako da bi mogao u buster :D :D ...i BHoney ići ćeš sa mnom kada budem kupovala...ponudili mi bez naslona - dobro da nisam kupila ...još ću ja Luku izvagati pa ćemo vidjeti... :D

bas me zanima koliko je mali tezak, jer moja isto ima 21 mjesec i godinama je daleko od boostera (nema niti 12 kg). dobro prouci podatke o boosterima jer, osim ako nije gigantskih mjera za 21mjesecnjaka, bojim se da ce ti taj booster stajat neiskoristen neko vrijeme....

Roza avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi u autu MM-a imamo booster za dijete od 3,5 godine i 17 kg. I to nam je polovično rješenje, s kojim ni ja niti MM nismo skroz zadovoljni (sa stanovišta sigurnosti). Istina, remen od auta joj se ne urezuje u vrat, znači dovoljno je visoka, ali taj buster nema bočnu zaštitu...MM malu u tom autu vozi samo do vrtića (cca 800 m) a za svaki dulji put uzimamo moj auto koji ima autosjedalicu. Kupili bi mi i još jednu autosjedalicu, ali MM ima takav posao da svaki dan prevozi robu u tom svom autu, pa sklapa zadnja sjedala u autu i natrpa auto maksimalno koliko može, tak da mu je booster spretnije rješenje.
    Za dijete od 21 mjesec ne bi uzela booster niti u kojem slučaju!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

niti ja, koliko god kila ili centimetara imalo.
    zara ima 4 godine i još je uvijek u 9-18 i tako će ostati još dugo (obzirom da ima 15 kg i 100 cm)

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kao što rekoh...ja mislim da Luka nije dostigao 15 kg koja je donja granica za korištenje boostera (bolje je da dijete bude do 18 kg u sjedalici s integriranim pojasom ako mu visina to dopušta)...dakle ovako...
    Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Dijete prelazi u booster u principu kad preraste sjedalicu s integralnim pojasom (znači kad prijeđe maksimalnu kilažu dozvoljenu tom sjedalicom - 18 kg - i kad mu sredina ušiju dođe do vrha sjedalice)
    .
    Ali da kojim slučajem jest (što je, istina, dosta rijetko)...
    Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    niti ja, koliko god kila ili centimetara imalo.
    ...ovo ne bi stajalo zbog toga što dijete nakon što pređe 18 kg neovisno o svojoj dobi mora ići u AS namijenjenu njegovoj težini jer mu AS predviđena za do 18 kg ne pruža više adekvatnu zaštitu.

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ok, onda booster ne dolazi u obzir!! Poanta je ta da Luka ima AS, ali mu roditelji zaborave prebaciti k nama u auto ....ne bi baš ja kupovala novu pošto već ima svoju! On je moj nećak, volim ga neizmjerno i brinem se za njega - možda više od roditelja! On je preko tjedna kod nas, a oni kada ga dovoze ZABORAVE prebaciti AS!!!!!
    Oni u Brodu, mi u PŽ!!! Onda ga ni ne vozimo nikuda neko sa kolicima kuda možemo!!!

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kada se moze skinuti naslon boostera?
    Nina se vec par dana zali da ju bole ledja dok se vozi :?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mislim da to ovisi o modelu boostera kojeg imas. trebalo bi vidjeti sto pise u uputstvima.

ali onako opcenito gledajuci naslon, odnosno 'nesto' na njemu sluzi i kao vodilica za gornji dio pojasa. e sad, ako bi maknula naslon moras biti sigurna da gornji dio pojasa lijepo prelazi preko kljucne kosti i nikako nejde preko vrata.

ali ja si nekako razmisljam da zapravo ne znam sto bi je u naslonu moglo zuljati. osim ako se negdje presvlaka nije zguzvala ili stiropor ispod presvlake.

definitivno je i sigurnije sa naslonom jel postoji i bocna zastita za glavu i dijete nekako ima manje prostora za micanje pa time pravilnije sjedi :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cendrava je zbog ovih vrucina, posebno u autu, to igra veliku ulogu u "smetanju"

ali zanima me generalno kad naslon prestaje biti potreban? znaci jedini kriterij je visina djeteta, tj. da pojas ne prelazi preko vrata?

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj emily prvotno napisa
    ali zanima me generalno kad naslon prestaje biti potreban? znaci jedini kriterij je visina djeteta, tj. da pojas ne prelazi preko vrata?
    da jedini kriterij je zapravo visina.
    ako pojas ide lijepo sredinom ramena i sredinom prsnog kosa onda je zapravo ok

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hvala
    isprobat cemo sutra da li bi bilo ok bez njega

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •