Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: Izgleda mi mršava

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno Izgleda mi mršava

Drage moje
    eto mene nakon mjesec i pol; sada moja Lucija ima 2 mjeseca i 10 dana i stanje je ovakvo.
    Sada ima 4600 g, rodila se s 3300, izišli smo s 3100. Pvi mjesec je dobila 500 g, a drugi 800 g. Pelene su u redu i popišane i pokakane ona se super ponaša. Pedijatrica je nakon 20 dana rekla da joj dajem jedan večernji obrok adapt. ali joj ga ne dajem, isključivo je dojena.
    Pa i nema nekog problema osim toga što mi se ona ponekad učini mršava i to posebno kad vidim njene vršnjake koji otprilike imaju 6 kg.
    ona je cijela nekako nježna i mekana, a oni nekako okrugli i nabijeni.
    Čini mi se da sam upala u malu krizu, i priznajem da sam čak razmišljala dati joj jedan obrok adapt. eto samo da se malo nadeblja.

Pomagajte, savjetima, iskustvom.....

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Žao mi je što sumnjaš u dojenje, ali razumijem te! Žao mi je i što ne znam stavljati slikice jer bi vidjela moga Filipa, "čovjeka" od 10. mjeseci koji je jaaaako dugačak i koji se meni uvijek činio mršavko. Na svakoj je kontroli bilo tako da sam mislila da će pedica reći da moram prestati s dojenjem jer je premršav, ali ona je uvijek rekla da je on super i da jako raste! Uvijek me bilo sram same sebe kad bih izašla od nje jer sam zaboravlja da on i raste, da je jako aktivan, da neprestano nekamo mlati sa sobom i da je genetska predispozicija da bude visok! Ona to nikad nije zaboravila i uvijek bi rekla da je sav na tatu! To ti se nama samo čini da su mršavi. Oni su taman onoliki koliki bi trebali biti! Ne sumnjaj!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Dobro ljerka kaže, sigurno nece biti ogromna i debela beba ako si ti recimo njezne građe. Mi stalno zaboravljamo da su oni ipak ljudi, a ljudi se svi medjusobno razlikuju i da nisu ukalupljeni kao sto bi mi to htjeli. Nama je ocito jos ukorijenjenu glavi onaj pojam fine debele kao normalne bebe. I ja se uhvatim da razmisljam kako mi fino Tvrtko izgleda kad je bucmast. Iako, te "obline" je dobio tek nakon 3. mjeseca. Sad kad gledam slike, vidim da je na pocetku isto bio mrsav iako se rodio s 4350.
    Uglavnom, beba ti dobro napreduje i nemoj brinuti kad ne moraš.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa ne moraju sve bebe biti bucke.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I ja sam imala sličnih sumnji. Dugačka beba, bez "sarmica" svukuda. Dobijala oko 800g svaki mjesec (mi smo doduše na dvovrsnoj ishrani, što je moje sumnje još povećavalo). Međutim, ovdje pročitah (na forumu) da postoje bebe "banane" i bebe "jabuke". Jedne su jaaako dugačke i osrednje kilaže a ove druge obratno. I smirila sam se A onda kad sam se smirila, adaptirano se svelo na jednu flašicu dnevno :D Bitno je da je beba zdrava, da solidno dobija kilažu i da je dobrog raspoloženja. Ne brini, samo doji dalje. Pusa

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ništa se ti nemoj brinuti. Ako vidiš da bebi ništa ne fali onda tako i je. Kažu da bebe oko 6-tog mjeseca u prosjeku imaju oko 7kg. Moj maleni je sa 3 mjeseca već imao 6kg,ali mi se sad čini malo mršav - sa 12mj je imao 10,5kg. Svejedno se ne brinem jer jede ko veliki i cijel dan cmače i traži papati. Uz sve te međuobroke ima i 4 veća obroka...

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

mi tek sa 3 mj + 20dana imali 5970g i pedica kaže fino. rođen je s 3230g, otpušten sa 2900g.
    nemoj svoje dojenje niti bebu uspoređivati s drugima

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slazem se, fino beba napreduje, po svom ritmu.
    Opusti se i uzivaj

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Cure hvala na podršci
    I ja tako mislim nego mi s vremena na vrijeme treba društvo istomišljenika

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Joj, pa vama je super. Nemoj joj davati nikakvu dohranu. Pogledaj slikice od moje male, ona je prava mršavica. Mi smo na vaganju s 28 dana dobili tek 220 g. Možeš misliti kako je mene pedica (i ostatak svijeta) maltretirala da joj dam adaptirano. Kad smo došli nakon 5 dana ponovo već je dobila 390 g od porođajne težine. Znači 170 g u 5 dana. Jednostavno polako dobiva, ali to ne znači da nešto nije u redu. Možda je to čak normalnije nego da dobije kilo u mjesec dana. Lako je meni sada pričati, ali i ja sam do jučar tražila pomoć i podršku po forumu samo da ne popustim i napravim joj bočicu. Drži se. ~~~~~~~~~~~~~~ tebi i meni i svima koji se se dvoume oko adaptiranog i dojenja.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Tibica, baš me zanimaju slikice, ajde da malo usporedim, ali traži lozinku

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

prehrana adaptiranim je povezana s dječjom pretilošću, pa kad drugi put vidiš buce na adaptiranom zapitaj se samo koliko će dijeta u životu proći

bebica ti super napreduje, odlično radiš

ah ti pedijatri nikad nisu zadovoljni, em im je premalo em im je previše ,a jedino znaju mahati s adaptiranim , da mi je znati na koliko putovanja-seminare je išla koje plaća industrija adaptiranog

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    bebica ti super napreduje, odlično radiš

ah ti pedijatri nikad nisu zadovoljni, em im je premalo em im je previše ,a jedino znaju mahati s adaptiranim , da mi je znati na koliko putovanja-seminare je išla koje plaća industrija adaptiranog
    potpisujem

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da malo "obranim" pedijatre - Sunčica nije nikada bila buca i nije puno dobivala na težini, a ja od naše pedijatrice uvijek dobijem pohvale za isključivo dojenje, nikad ni spomena o adaptiranom

jopaa Sunčica je imala 4500 s 2.5 mjeseci. Sad ima 7 mjeseci i isto toliko kila.

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Moj pedijatar uvijek kad dođemo pita jel mali još cica, a kad kažem da da onda on:"fino, fino, samo neka tako nastavi, nema za njega boljeg!"

dambo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ma naša šalje dvostrane signale :/
    malo kaže dajte adaptirano, malo dajte koliko god imate mlijeka, malo je na donjoj granici, malo bravo bravo, malo je li vam zadovoljab poslije dojenja? :?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Sad je i meni lakše!!

Prošli mjesec kad smo bili na kontroli sestra je rekla da je Korado malo dobio na težini što me stvarno bacilo u bad, međutim pedica je rekla da je sve super i da se ne trebam brinuti. Da i dalje dojim i da mu mogu sad po ovoj vrućini dati malo čaja ili vode na žličicu.

Korado sada ima skoro 3 mjeseca i ima 4600 i dug je 57 cm.

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Bas neobicno ime.
    Koliko je Korado dobijao na tezini?
    Inace, ne treba mu nista osim tvog mlijeka ako ga dojis na zahtjev.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fran na mjerenju sa tri mjeseca nije cijepljen, jer nije imao pet kila.
    njegove mjere bile su

rođenje 3150/50
    izlazak iz bolnice 2950/50

prvi mjesec 3600/53
    drugi mjesec 4200/56
    treći mjesec 4800/59
    četvrti mjesec 5250/?

evo ovako iz glave mislim da je tako nekako bilo.

meni on nije bio mršav nego vitka, visoka/duga beba.
    ALI, svima u mojoj okolini je bio mršav, svi su ZNALI da mu moje mlijeko nije dovoljno, svi su ZNALI da mu je hladno jer je bez čarapica, nogavica, rukavića iako je +35 u hladu....i tako.

oko nas (dok smo bili u zgb) su bile isključivo dojene bebe koje su bile bucmastije od Frana, i njihove mame se nisu time zamarale. tako se ni ja nisam zamaral što je fran manje bucmast.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Koradove mjere:

rođenje 3000/50
    izlazak 2750/50
    1. mjesec 3500/52
    2. mjesec 4200/56
    sada ima 4600/57

Prije par dana smo imali problema jer sve što je pocikao je izbacio vani. Onda sam mu probala dati **** i no nije povratio. Sljedeći obrok sam mu dala malo **** malo ciku.

tweety razumijem te jer tako je i kod mene!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj irai prvotno napisa
    tweety razumijem te jer tako je i kod mene!!
    ali ja se nisam obazirala na dobronamjernike

sad bi ja najrađe pitala, zašto mu daješ formulu, kad tako lijepo napreduje, ali neću, jer nisam savjetnica, ipak uputila bi te na njih. nazovi ih ako imaš nedoumica zaista su divne

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Samo 2 dana sam mu tako davala. Izgleda da sam ja nešto pojela što mu ne odgovara. Sad je opet na sisi. MM kaže da mu dam ja ipak poslje cike i tu formulu ali Korado je pametan pa se najede mog mlijeka pa neće!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj irai prvotno napisa
    Korado je pametan pa se najede mog mlijeka pa neće!!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Evo i mene malo opet,eto da se javim.
    Lucija je treći mjesec dobila 600 gr tako da sad ima 5 kg.
    Moram priznat da je ja svaki dan gledam i mislim se je li ona stvarno mršava i fali li joj šta.
    Inaće, isključivo je dojena. Fino se ponaša, čak je počela spavat oko 6 sati u komadu, samo što se mani ponekad tokom dana učini kako u dojkama nama ništa, pa se ona mora malo pomućit da bi bila zadovoljna.
    Kako to izgleda kod vas, sišu li tokom dana onako lijepo kao u jutro ili bude nervoze(nadam se da ste me shvatili).
    Amo cure, još malo podrške

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

JOPAA daj se opusti i uživaj u svojoj Luciji!

Meni Korado zna spavati po 8 sati u komadu al ujutro kad se probudi toliko zna biti gladan da pocika obje dojke i to cika kao da nikad nije jeo u životu. Meni se isto zna desiti da tokom dana ko da su mi cike prazne, al to je samo taj osječaj jer kad se Korado najede fino je poslije zadovoljan. Tokom dana zna cikat samo 5 min a nekad i sat vremena. Kako traži tako mu i dajem. Evo baš danas sam ga vagala i ima 5 kg!!!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj jopaa prvotno napisa
    ...
    Kako to izgleda kod vas, sišu li tokom dana onako lijepo kao u jutro ili bude nervoze(nadam se da ste me shvatili).
    Amo cure, još malo podrške
    Sunčica zna biti jako nervozna, vrti se, gunđa dok sisa... ponekad je moram nositi da bi jela. Ali to nema veze s količinom mlijeka nego s njezinim raspoloženjem. Ne brini se

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi dojimo po danu iskljucivo hodajuci po stanu i cupkajuci i njisuci, a tako i zaspi. Isprobali smo sve i svasta, ovo joj jedino pase. Ne brini nista.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Irai cini mi se da slicno napredujemo. U pravu si, znam da se trebam opustit, to i nastojim, samo me zanima kako je kod ostalih jer u mojoj blizini nitko ne doji osim dvije bebe koje su ogromne i imaju oko 8 kg, pa me malo ubiju u pojam

titimita avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Da, zaboravila sam napisati da smo mi s tri mjeseca imali 4900. Prava sitna beba. Ali je vesela, ziva, pisa, kaka, radi sve sto bebe rade. Malo sam se brinula, ali proslo me. Zato cure, uzivajte u svojim buducim manekenima

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Da, da, Filip je isto tako znao biti nervozan ili nasisavati tijekom cijelog dana, to tako mora biti. A što se tiče mekih, praznih dojki, one nikada nisu prazne, to se nama samo tako čini. Mljekec uvijek dotrči odnekale i sve bude ok! To sam sve otkrila u mom 11-mjesečnom stažu dojenja, borbe s blisterima, upalama, izdajanjima i sl. Zato, ne daj dojenje i ne sumnjaj u njega!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Do sada je sve bilo u redu sa dojenjem,ali se sad pojavio drugi problem.Mali ima 5 mj i svakim danom je svako uspavljivanje i spavanje koma. Pocica koliko treba ja se maknem a on za 2, 5 ili 10 min počinje tako plakati da si mislim da ga je možda nešto upiklo ili ga što boli ali kad mu odmah dam ciku u trenu je sve u redu, povuče par puta i opet zaspi.Pa si mislim,što je veći malo će zaboraviti ciku a ono sasvim suprotno,on bi da mu je cika cijelu noć u ustima ili kraj njih..

D 1998.
    I 2007.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

div, možda sanja sve što je vidio i proživio tog dana. nešto od toga mu sigurno stvara i nesigurnost, pa zato želi osjetiti tvoju blizinu.
    A možda mu zbog ljetnih vrućina treba i malo češće tekućina. Fran je isto po ljeti vrlo često znao dva tri puta povući, mljacnuti i utonuti oet u san.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •