-
Imam istu ili sličnu situaciju. Voli jesti, tako kažu i u vrtiću, kada završi - kaže 'još', nudi hranu svima okolo (ljudi, životinje, igračke) i govori 'pa-pa'.
I meni se čini da bi trebala uvesti još koji obrok i 'pojačati' postojeće, bilo drugim namirnicama, bilo istim, ali u većoj količini. Naime, i ja svome 23mj dječaku uglavnom dajem dosta 'laganu' hranu, sve je pripremljeno kuhano, a često i bez kruha, da bi što više pojeo mesa i povrća i toga zaista pojede puno, kada mu je fino i kada je gladan, međutim, ne čudi da svega toga može pojesti u velikim količinama i da ubrzo ogladni. Stomačić mu je napuhnut, pedijatar je rekao da nije previše debel i da to kod male djece zna biti od voća i povrća.
Za tvoj mir dobro je da uvijek 'u pripremi' imaš neku hranu (npr. ja ranije izvadim jogurt iz hladnjaka da nije jako hladan za večeru) i da pripremiš dovoljno - neće se baciti, pojest ćete vi ili ćeš dodati nekom jelu, npr. u juhu; tako ja radim.
Glavno je da jede zdravu hranu, zdravo pripremljenu, redovito i da ima uredne stolice, a kao što sam već ranije napisala - da bi i tebi bilo lakše - pripremi sve na vrijeme i u dovoljnim količinama; npr. već sada znaš da joj nije dovoljna 1 voćkica, pa odmah oguli/očisti 3, a ako sve ne pojede - ostat će tebi, tj. maloj bebici
. Sretno
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma