-
Moja ima godinu i pol i mrvicu sam pocela se brinuti vezano uz gornju temu. Ona bi isto jela non-stop. Ujutro doruckuje pa u vrticu jede po rasporedu (vocna uzina, rucak, uzina) i to uvijek dobro (dapace, navodno drugoj djeci krade nakon sto svoje pojede). Kad sjednemo u auto ici doma prve rijeci su kruha ili keksa. To sam joj pocela uskracivati, kazem da cemo jesti doma. Primi to dobro, no kad dodjemo doma pocne prava bitka oko frizidera. Prvo otvori, zgrabi nesto i to ide jesti. Onda to pojede i za 15 min opet otvara frizider. Pa joj branim. Pa je gotova nasa vecera - obavezno opet jede. Nakon toga opet otvara frizider, da bi nesto jela. U medjuvremenu jos jede npr. suhe grozdjice i sl. Ako vidi kekse nemam mira dok joj ne dam bar jedan.
Ne razumijem u cemu je fora - da li jedenje smatra igrom, ili je nervozna/dosadjuje se pa utjehu trazi u hrani... uglavnom, jela bi i jela. Kilaza je ok (12,5kg na 80cm) ali brine me ta manija otvaranja frizidera i gledanja sto bi uzela jesti... Ona stvarno voli jesti, uziva u grabljenju hrane, (prstima, priborom, ustima), voli zlice, vilice, zdjelice, case, voli brati voce pa ga jesti (maline, kupine, jagode), uglavnom - voli sve vezano uz jelo i jedenje. Je li prerano za brinuti da stvara lose navike? Ima li tko cije je dijete imalo ovakvu fazu pa je prosla?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma