Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: herpes zoster

Datum pristupanja
    May 2007

Početno herpes zoster

Mami mi se prije par dana pojavio herpes zoster na ledjima, u pocetku je samo svrbio ali sinoc nije mogla da spava...
    Doktorica je propisala nekakvu kremu ali ne mogu da desifrujem sta je napisala (a u nasoj apoteci te kreme nije bilo, sutra kupujemo) i tablete protiv bolova (naklofen) interesuje me da li netko od vas imao herpes zoster i sta je vama pomoglo?
    citala sam na netu da bi trebala piti vitamin B i mislila sam kupiti mozda Centrum za imunitet (ili sta je najbolje vec za jacanje imuniteta)?
    Naredila sam joj da 4 puta dnevno mora piti one propolis kapi ako hoce da joj to prodje cim prije....
    POMAZITE KAKO ZNATE
    Hvaja

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da bi morala hitno kod doka - koliko znam za to se dobivaju antibiotici (ako se dobro sjećam priče svoje prijateljice). Znači - pravac tvoja opća doktorica.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Larice, pripremite se na vrlo jake bolove. Moja baka ga je imala na donjem dijelu ledja. Sam herpes s plikovima i ranama trajao je nesto vise od mjesec dana. No, bolovi su joj ostali trajno jer joj je ostetio 5 kraljezaka.
    1989. su nam preporucivali Virolex mast i tablete. Ne znam sto danas propisuju za lijecenje herpesa zoster. Vazno je da podrucje koje je zahvaceno drzite cisto. Ne smije doci do infekcije.
    Onaj tko joj bude tretirao ledja neka nosi rukavice. Sve sto koristite neka bude jednokratno. Mi smo kupovali sterilne gaze i pomocu njih kremu nanosili na ledja. Istina, vise smo kreme potrosili, ali njoj je bilo lakse za izdrzati kad smo tako radili.
    Za podizanje imuniteta ti je odlicna maticna mlijec (mozes ju kupiti u ljekarni na slobodno) ako ti mama nije alergicna. Jedina mana je sto je dosta skupa.

Saljem bezbroj vibri tvojoj mami da ju jako ne boli.

katajina avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Mama ti je trebala dobiti i tablete i kremu ( Virolex ili Herplex). Mojoj mami su bolovi bili tako jaki da je dobila na recept i Lumidol tablete (neopioidni narkoanalgetik). I sada nakon nekoliko godina kod pada imuniteta pocrveni joj mjesto na vratu gdje joj je izbio i osjeća bolove. I obavezno vitamin b uzimati. Šaljem puse ozdravilice mami i da joj ne bude jako bolno.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja bih preporucila srebrenu vodu, ona je kao prirodni antibiotik jako ucinkovita a bezopasna, pije se nekoliko puta tijekom dana po zlicica-dvije i nanosi se takodjer na problematicno podrucje.
    Progooglaj malo ako imas kad.
    Sretno

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

E da, koristi se i za podizanje imuniteta, ali obavezno piti i b-kompleks za herpes.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

antibiotik ne treba, to je virus (isti koji izaziva vodene kozice). Obicno se aktivira kad je imunitet oslabljen.

moja majka ga je uspjela preboljeti bez ikakvih lijekova jer nije kuzila da ima herpes (zapravo pila je gastale jer je mislila da ima problema sa zelucem, i sa jetrom).
    Za fleke je mislila da su od psorijaze.
    Tek si je naknadno samo-ustanovila herpes z., citajuci neku popularnu medicinsku literaturu.
    Ali ju je fest boljelo.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hvala ljudi, mama je i bila kod doktora (odatle i znam da je h. zoster) i dobila je kremu FENISTIL da maze.
    To boli ko sam vrag pa pije i tablete protiv bolova (naklofen)
    Lijepo je objasnila a zakaj herpes zoster se dobije (tj moze se aktivirati) poslije prebolovanih vodenih kozica. vjerujte mi da sam ja sve to vec precesljala ali ipak su mi najdragocijeniji vasi savjeti jer mozda upravo ova krema njoj nece pomoci, a nekome je pomogla druga koja bi njoj mogla. a i u svakom slucaju, lijepo je da se razmijene misljenja pogotovo sto se ovaj herpes najcesce javlja kada smo pod stresom (a kada to nismo pod stresom)...
    i jos vrlo vazno, to uopce nije izgledalo kao herpes vec se koza samo zacrvenila i svrbilo je, pa ni na kraj pameti covjeku da je to bas herpes.
    Tako curke da znate za ubuduce, sreca pa nije na nekom nezgodnom mjestu, prijateljici mi je bilo na licu i htjela je da poludi od bolova.
    hvajaaaaaaaa za vibrice
    a za vodu odmah odoh da googlam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •