Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Škripanje zubima

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Škripanje zubima

MM u zadnje vrijeme stalno škripi zubima dok spava. Pošto me muči nesanica najradije bih ga izbacila iz sobe jer u ono malo vremena kad uspijem zaspati probudi me to škripanje. To "izvodi" tako glasno da i M. ponekad probudi (na sreću E. spava u susjednoj sobi). On toga uopće nije svjestan i budan ne može škripati zubima. Nije mi vjerovao da to može biti tako glasno dok ga nisam snimila mobitelom .
    Da li neka od vas ima sličnih problema ili je čula za tako nešto? I postoji li kakvo rješenje (osim da ga pošaljem kod zubara koji će mu povaditi sve zube i napraviti protezu )?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Škripanje zubiju ili bruxizam ..od toga i ja patim. Dapaeč uništila sam prednje zube zbog toga.
    Jedna od mogućnosti je otići kod zubara koji onda napravi nešto kao "masku" za gornje zube od silikona i to se nosi noću. Uzme odljev zubala i napravi od toga silikonsku prozirnu oblogu za zube. To se nosi neko vrijeme i onda bi škripanje trebalo prorijediti se ili prestati ( iako ja baš ne vjerurjem da će potpuno prestati).
    Inače ja škripim zubima kad sam pod stresom, opterećena, umorna, zabrinuta i sl. Znači pomaže i opuštanje i smirenje.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kako istu situaciju promijeniti kod dvogodišnjeg djeteta? Naime, Stela je prije par dana počela škripati zubima, ali u totalno raznolikim trenucima. Obzirom da pišete da škripanje mogu izazvati zabrinutost i stres, da li je moguće da to radi zato što MM-a nije bilo doma desetak dana a mene nije bilo 4 dana paralelno sa MM-om? (za to vrijeme ih je čuvala moja mama, u našem stanu - inače su bliski sa njom, pridržava se naših odgojnih mjera i navika, itd.)

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Karlo također škripi zubićima ali ne po noći već po danu. Ne znam šta da napravim da to prestane raditi. Malo se zaigram s njim i tada prestane al nakon par trenutaka opet počne. A ima tek 11mj i 8 zubića.

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Stela škripi danju (a možda i noću ali ja spavam ko top heh), i to, koliko sam uspjela primijetiti, sa kutnjacima. Zbilja se ježim kad ju čujem i ne bih htjela da si uništi zdrave i prelijepe zubiće ili da možda ostane/postane neurotična...?! :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I moja kćer škripi zubima nekad.
    Znam za sebe da škripim kad sam umorna ili me nešto opterećuje.
    Moje dijete u takvom stanju ( umora, bolesti, previše emocija prekoa dana) obično priča u snu ili ponekad škripi zubima ( češće priča u snu ). Iskreno ne znam što raditi sa djecom u slučaju škripanja. Ja imam silikonsku masku za zube. Pitala sam joj zubarku i ona veli zasad ništa.

Dolisa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

A joj, i ja to radim, samo kad spavam. Kikig, da li si morala platiti za tu silikonsku kod zubara, i koliko. Znam da su mi davno to predlagali, ali ne znam sta mi je bilo pa nisam nabavila...
    Mislim da mi stvarno treba. Kazu ljudi da je NENORMALNO glasno, a ja isto uopce ne znam skripati zubima, i dobijem trnce kad to ja ili netko drugi radi. :/

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I mm škripi zubima kada spava, ali samo kada se užasno naradi, ili jako naživcira. Cure opustite se, a i vm

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i moja Diana škripi zubima dok spava ali nema to veze s nekim posebnim psihičkim stanjem, to je redovita pojava, događa se svaku noć.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

I ja sam škripačica.
    Nevjerojatno koliko sve čudnih stvari na ovom svijetu čovjek čini i misli da je poseban ( ) slučaj. Dok se ne uvjeri u suprotno.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj kikig prvotno napisa
    Škripanje zubiju ili bruxizam ..od toga i ja patim. Dapaeč uništila sam prednje zube zbog toga.
    Jedna od mogućnosti je otići kod zubara koji onda napravi nešto kao "masku" za gornje zube od silikona i to se nosi noću. Uzme odljev zubala i napravi od toga silikonsku prozirnu oblogu za zube. To se nosi neko vrijeme i onda bi škripanje trebalo prorijediti se ili prestati ( iako ja baš ne vjerurjem da će potpuno prestati).
    Inače ja škripim zubima kad sam pod stresom, opterećena, umorna, zabrinuta i sl. Znači pomaže i opuštanje i smirenje.
    Uopće nisam imala pojma da bi to škripanje moglo imati svoje ime. Istina je da MM više škripi kad je jako umoran. U zadnje vrijeme stvarno puno radi i jako je umoran tako da vjerujem da je i zbog toga škripanje češće nego inače.
    I mene zanima da li bi tu silikonsku masku trebalo platiti, ili kako? Pretpostavljam da ta maska ne smeta jako? Mislim da se isplati probati ako će mu to zaštititi zube.
    Hvala!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moja prijateljica ima taj problem ( a i njezin muž dok ona sniva slatke snove i škripucka ) ,zubi su joj očajni jer ih je doslovno izbrusila tom svojom navikom.Nabavila je to silikonsko čudo ali izbrusila je i to .Sad će po novo

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja mislim da ne škripam zubima dok spavam, ali sam skužila da preko dana kad sam napeta tako jako stisnem čeljust da mi odrveni. I "pojela" sam si tako caklinu na zubima. Sad nosim tu silikonsku navlaku po noći i puno je bolja situacija, čak sam skužila da manje i preko dana stišćem zube.
    Meni je čak ugodna za nositi.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Isto kao i Zrina. Pred 2-3 godine sam se probudila plačući u bolovima i skužila da sam si odlomila caklinu na dvojci od stiskanja zubiju. Onda sam išla protetičarki koja mi je rekla da tome nema lijeka - kada sam napeta stiskati ću zube, kada nisam neću. Dobila sam udlagu da mi čuva zube, a ne da manje stišćem vilicu, ali od kada sam osvjestila to stiskanje vilice nastojim se kontrolirati i tijekom dana i prije nego zaspim i pomaže. A u trudnoći je bilo super - nisam radila - nema napetosti - nema stiskanja vilice.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Datum pristupanja
    Jan 2006

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Barbie prvotno napisa
    http://www.gnathos.hr/index.php?id=71
    Hvala na linku!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu