Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 134

Tema: Ljetno-jesenja djeca 2004. (15. dio)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Čini se da je bolest iza nas

:D :D

ali sad je postao nevjerojatno prgav...

A bake su, čini mi se, djelomičan razlog zašto smišlja takve gluposti, jer obje obigravaju oko njega kao oko božanstva i ispunjavaju mu sve što mu padne na pamet. Pa onda dijete, logično, krene isprobavati i s mamom i tatom. I onda od bake čujem: "ma tako je dobar, tako je divan, sve je super" - a mi se cijelo popodne onda natežemo oko toga što se smije, a što ne...

Ovo mi je tako poznato.... :/
    Krenula sam se raspisat, al bilo bi too much...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Samo se ti raspiši, Mony, i meni je lakše kad vidim da ne rastu samo mojem djetetu rogovi kad mama i tata dođu s posla (a krila valjda pospremi u ormar, da čekaju baku do sutra )

ana.m, pa tebi je još malo ostalo! Još malo i stiže mala lavica
    Šteta za more, ali kad drukčije nije išlo... ali bit će još mora (sad su ionako gužve, pa još kad zaredaju vrućine, i baš je kiselo to grožđe - reče lisica)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Samo se ti raspiši, Mony, i meni je lakše kad vidim da ne rastu samo mojem djetetu rogovi kad mama i tata dođu s posla (a krila valjda pospremi u ormar, da čekaju baku do sutra )

Eh, sad sam propustila priliku da se raspisem - malo me sad posao zatrpao , al budem vec...
    A sto se tice toga da rogove cuva samo za mamu i tatu -
    na jednom drugom forumu je jedna cura tak lijepo i istinito napisala za one mame koje su se brinule zasto im kad dodju s posla, a dijete "podivlja", bake kazu: joj, a meni je bio tak dobar tak smo se lijepo igrali, bla, bla...

Evo citiram doslovno:

Mislim da smo i mi odrasli takvi. Npr, umorna, iznervirana... ili jednostavno cijeli dan na nogama, u gostima bla bla - al imam snage drugima bit ljubazna koliko treba. Ne radim scene.
    No mm-u se redovito iscvilim, izvicem radi sveg prozivljenog.... ili ili.
    Uglavnom, pred drugima mozemo puno vise, tj. moze se ciniti da mozemo puno vise nego sto stvarno mozemo, ali s onima za koje znamo da nas bezrezervno vole i prihvacaju - pred njima mozemo biti takvi kakvi jesmo, jer nas oni svejedno vole.
    Istina, ne izgleda bas pravedno puno puta, al - mama sve moze razumijeti. Baka mozda ne, niti tata cak - pa mi nema smisla raditi scene

To mi je tak lijepo i istinito bilo receno (nadam se da ako se ta cura prepozna u svojim rijecima se nece ljutiti sto sam ih tu iskopirala, al sve u cilju viseg dobra )

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

A bake su, čini mi se, djelomičan razlog zašto smišlja takve gluposti, jer obje obigravaju oko njega kao oko božanstva i ispunjavaju mu sve što mu padne na pamet. Pa onda dijete, logično, krene isprobavati i s mamom i tatom. I onda od bake čujem: "ma tako je dobar, tako je divan, sve je super" - a mi se cijelo popodne onda natežemo oko toga što se smije, a što ne...
    Ajoj, draga tanja, ja kao da gledam svoju mamu dok čitam ovo tvoje. Osobito ovo božanstvo koje spomeneš. Zato se nadam da će se stvari promijeniti kad krene u vrtić. Mada, znam da tad dolaze druge brige.
    Sad smo kod none u Rijeci pa smo u drugom okruženju. Malo za promjenu. Vidim da Luka ima jako puno energije koju mora izbaciti iz sebe u parku ili na igralištu jer, kad smo zatvoreni u kući dok pada kiša, postane nemoguć s vremena na vrijeme. Vidim da mu je dosadno.Vani se on ipak istrčava i igra s drugim klincima pa se nakraju umori za mirno spavanje.
    (Cure, nadam se da se ne ljutite kad vam ovako ulijećem među vaše postove. )

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Imam jos nesto da se nadovezem na ovo gore:
    (isto citat!!!)

U knjizi Barrya Brazeltona,"Moje dijete" sam čitala o toj pojavi i autor ju je objasnio da dijete cijeli dan sakuplja doživljaje i emocije i čuva ih do trenutka dok roditelj dođe doma.
    I onda sve provali van.
    I otuda komentari baka/teta čuvalica: "Pa meni je dobar cijeli dan " ili "Meni to nikad nije napravio/la".
    A dijete jednostavo pokazuje emocije koje je sakupljalo cijeli dan najbliskijim osobama na svijetu - roditeljima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dobro ste me podsjetili na ono što sam znala i prije, ali nekako sam to potisnula u pamćenju.
    Samo mi nije jasno - kad je na čuvanju kod tete čuvalice, ne ponaša se upola ovoliko prkosno kao ovih dana kad ga čuvaju bake. Je li to djelomično i utjecaj preboljene bolesti (a što će tek biti kad bude jače bolestan, ovo je još bilo i kratko!), ili nešto treće, ne znam.

E da, i Andrej je nemoguć kad dulje vrijeme ne ide van. A i to se sad poklopilo (dva dana lijevala je kiša, a on je imao temperaturu).

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mislim da tete (cuvalice ili one u vrticu) spadaju pod drugi par rukava
    Sad, trebalo bi istraziti koji

A mi smo jucer izasli voziti bicikl (ja Leona u sjedalici, ako kisa jace padne da smo brze doma, jer bi se s njegovim vukli) i u voznji kvartom dok je kisa sipila vidjeli dvije prekrasne, tako jasne i jake duge.

Uvijek nosim fotic sa sobom kad idemo na igraliste, ko za peh, ovoga ga puta nisam imala, pa slikala mobitelom.

Ak stavim sliku na net, dat cu vam link.

Od djetinjstva nisam vidjela tako lijepu dugu. Tocno se vidjelo gdje izlazi i gdje zavrsava. Divota

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da, i prekjučer je isto bila prekrasna duga nakon kiše.
    Zvali smo mrguda da dođe do prozora pogledati, ali on je (u svojem filmu) izjavio "necu dedati dudu" i okrenuo se od prozora

(da, još uvijek ne izgovara k, g, l i r i ne mogu ni zamisliti da će ih ikad početi izgovarati - neku noć sam sanjala da je rekao "g" i probudila se tužna kad sam shvatila da to nije bila istina)

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Bog društvo!

Mi danas slavimo treći rođendan :D i prelazimo u "velike".
    Puno pusa svima.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Sretan rodendan!!!

Ja i Viktorija idemo u Slavoniju na tjedan dana pa vas sve pozdravljamo!
    Samo hrabro s bakama
    Bas se veselimo seoskom zraku! Cujemo se uskoro...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Sretan rođendan Marinu i svima koji putuju sretan put..I ja bih tako radi na more as se maknem iz ovog zagušljivog i uzavrelog grada....

Mi jučer uopće nismo bili vani jer sam ja bila za niš, ali smo danas nadoknadili...
    Cure, je l' se vaši limači sami voze na bicikličima? Naravno na onima s pomoćnim kotačima? Janko je još za 2. ročkas dobio i sada se počeo voziti i ide mu dosta dobro, samo da nije nizbrdo, uzbrdo, rupe ili kvrge na cesti i sve 5

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    Cure, je l' se vaši limači sami voze na bicikličima? Naravno na onima s pomoćnim kotačima? Janko je još za 2. ročkas dobio i sada se počeo voziti i ide mu dosta dobro, samo da nije nizbrdo, uzbrdo, rupe ili kvrge na cesti i sve 5
    Ne Razmišljamo o nabavci biciklića za 3. rođendan, ali nismo sigurni je li već vrijeme za njega, ne znam hoće li htjeti/znati okretati pedale. Nekako imam osjećaj da još nije spreman za bicikl, ali vidjet ćemo.

Marinu sretan rođendan

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ne Razmišljamo o nabavci biciklića za 3. rođendan, ali nismo sigurni je li već vrijeme za njega, ne znam hoće li htjeti/znati okretati pedale. Nekako imam osjećaj da još nije spreman za bicikl, ali vidjet ćemo.

Marinu sretan rođendan

Ma, Tanja, obavezno kupite.
    Ne mozete znat dok mu ne prezentirate.

Tak smo i mi mislili da L. nije bic-tip, al nas je iznenadio.
    Vozi ko veliki...
    Uopce se ne zezam.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i ja glasam za bicikl, znas kako je lijepo kad setas alejom s muzem a dijete ti vozi ispred vas

a skontat ce sad pa sad, samo nemoj napraviti gresku da ga guras ako ne zeli okretat pedala u pocetku

Ejla-S avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Marinu je none za rođendan tila kupit biciklu. Otišli su zajedno u par dućana, on je sjeo na dva-tri i rekao da on ne želi biciklu nego Spajdermena na motoru. I tako smo za sada odustali od kupovine. Nadam se ipak da će mu uskoro bicikla postat interesantna.

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Čini mi se da je nama prerano za bicikl. Luku smo jednom i vodili u dućan i pokazivali mu bicikl, ali nije uopće bio zainteresiran. Sad je fasciniran parkovima, malim autićima, kanticama i lopaticama....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa, mislim da ćemo poslije ljetovanja, a prije rođendana, u pohod po dućanima da vidimo kakav bi bicikl odgovarao... pa ćemo valjda nešto i pronaći.
    A što se tiče ovog:

Citiraj Njojza prvotno napisa
    i ja glasam za bicikl, znas kako je lijepo kad setas alejom s muzem a dijete ti vozi ispred vas
    Imali smo danas divnu situaciju: šećemo stazom uz potok Bliznec (to je u podnožju Sljemena), MM i ja šećemo, a dijete trči ispred nas
    I bilo je sve prekrasno i divno i savršeno - da tamo, na kraju puteljka, nije bila jedna telefonska govornica. S brojevima. Da pišem nastavak ili ćete pogađati kako nam je izgledao odlazak odande?

(imali smo takvu scenu urlanja i udaranja da su nas svi ostali izletnici bijelo gledali... a mali divljak je na kraju od bijesa i umora zaspao tati na rukama, probudio se tek u tramvaju i onim nevinim velikim okicama nedužno gledao okolo, rekli bi - anđeo, a ne dijete )

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tanja
    placem od smjeha na tvoje opise
    ljubi malo sunce

btw. mislim da smo nasli mjesto gdje cemo na more, jos samo da nadjemo smjestaj
    Duće? Neko bio?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je, i meni je došlo da plačem, ali ne od smijeha.
    Da, a poslije je doma izjavio "mama, strpat ću te u peć" :shock: :?
    (utjecaj Ivice i Marice, mislim)

Nismo bili u Dućama, ali čitala sam opise na drugom topicu, lijepo zvuči. A i dobro je ako ste blizu nekakvog grada, bar se tako meni čini.
    (ove godine imali smo idealnu kombinaciju - blizina Šibenika, i stvarno smo to dobro iskoristili)

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Da, a poslije je doma izjavio "mama, strpat ću te u peć" :shock: :?
    znaci i vi imate takvih izjava.
    ja sam danas bila pocascena sa "mama, razrezat cu te nozem".
    moram pisati kako sam se osjecala?

vidio je kako ja rezem nozem neko meso, pa je prije govorio "nemoj mu to jaditi, to ga boli" e valjda kako sam rekla da to ne boli meso, sad mi je rekoa da ce mene razrezat, eto bas divno :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme, Njojza, pa tvoj je još okrutniji
    Ipak, da ne ispadne kako samo ogovaram svoje dijete, moram napomenuti da smo proveli vrlo lijepo poslijepodne, uz minimalno protestiranje... valjda se čovjek naspavao popodne, pa je sve bilo lakše.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni Janko za sada samo kaže "Šuti mama" kada pjevam ili pričam s nekim dok on ima nekaj vrlo važno za reći ili "Makni se" ako sjedim na krevetu a on baš tada vozi svoje autiće po istom. Inače, to mu je omiljena igra. Daj mu krevet u autiće i miran si .
    Tanja, Janko kako sam napisala bicikl dobio za 2. ročkas i do ovog proljeća bicikl je bio u stanu, imamo dugačak hodnik pa se tu po stanu malo vježbao da skuži tehniku, kad je došlo lijepo vrijeme ispeljali smo ga van! U početku bi odustao nakon vrlo kratkog vremena ali sada se vozi bez stajnaja, uz moje ili tatine sitne intervencije.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hm, kad smo već kod toga, kad ih uopće treba poučavati pristojnoj komunikaciji? Mislim, mene zbilja zasmeta kad me on gura s fotelje i govori "maci se" (makni se), a znam da zna reći "molim te" (i to primjenjuje, ali kad se njemu hoće).
    A opet, ne želim biti kao moji starci kojima je najgora stvar na svijetu bila "biti bezobrazan" i stalno su me ribali "ne budi bezobrazna", pa sam i danas pretjerano obzirna i kad treba i kad ne treba.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja oduvijek poducavam pristojnoj komunikaciji i kad god radi ili govori nesto sto nije tako ja samo mirnim glasom ponovim za njim i kazem da je lijepo reci "mama molim te pa bla bla" ili slicno

a to korsiti samo kad mu je jako bitno da nesto dobije onda se pretvori u andjelcica sa trep trep okicama i veli "mama molim te...."

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sto se pristojnosti tice, ja ne inzistiram, samo mu napomenem kako bi trebao reci, al ga ne tjeram da to i kaze.

Primjerice, izlazimo iz vrtica prosli tjedan i teta pokriva pjescanik, a on stane uz ogradu i, u namjeri da dozove tetu, kaze: Ej

Onda sam mu samo rekla da treba rec: Teta, a ne ej

Mislim da oni vise uce od kopiranja, a ne toliko od toga sto im kazemo (osim ako se ne radi o drilanju , o cem vjerujem ovdje ne pricamo )

(samo, istine radi, i ja ponekad kazem ej , pa zato i tvrdim da vise uce kopirajuci )

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Njojza prvotno napisa
    a to korsiti samo kad mu je jako bitno da nesto dobije onda se pretvori u andjelcica sa trep trep okicama i veli "mama molim te...."
    Ma tako se i Andrej ponaša. Kad je dobre volje onda samo sipa "mama, mojim te..." ili mi se zahvaljuje za ručak (to je od MM-a pobrao, 100%), a kad je loše volje onda postaje mali hulić koji se gura i viče "makni se" i sl.
    Ajde dobro, još ne psuje.
    Ja mu ponovim pristojno kako bi trebalo zvučati, ali u tim trenucima on baš i nije prijemljiv za poduku, jel'te, dapače, veća je vjerojatnost da ću dobiti odgovor "Neeeeee".
    Zato treba bolje iskoristiti one trenutke kad je dobre volje i kad je divno, drago, pristojno dijete - pa da što više nauči
    E da, primijetila sam da na njega povoljno djeluje čitanje priča o Piku (a Piko je, naravno, jako pristojan) - onih dana kad je Piko u igri, razgovara se znatno pristojnije.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Mi Janka učimo da kaže, MOILM, IZVOLI, HVALA, MOLIM TE. I on zna kada to treba upotrijebiti, ali nekad ne kaže, a nekad čak i mene podsjeti da nisam rekla. Zna reći i "nazdravlje" kada netko kihne. A najviše mrzim kad mu nekaj kažem a on kaže "A". Tu ga uvijek ispravim i kažem mu da se na kaže "A" nego MOLIM! I kada ga netko pita kako si, čak ga i ništa ne pita on odgovara "Ja sam Janko" . Malo me muči što svima (i onima koje vidi prvi put u životu) ide bez problema, sa svima bi pričao, sjeo u krilo...Malo me toga i strah. Strepim ko jastreb nad njim.
    I naučio je nekaj kaj me jako ljuti i to je čuo od mojih staraca! Mojoj mami je to slatko a tati u prometu neizostavna rečenica na svakom semaforu, zavoju...A to je "U pič... mate...! Tpo je čuo od njih onda je počeo doma ponavljati, rekla sam mu da je to ružno i da se ne smije to govoriti, oprala sam starce, a sada ako ponovi ponekad ga ignoriramo! Ali točno se vidi da to govori da bi kod nas izazvao reakciju!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I naučio je nekaj kaj me jako ljuti i to je čuo od mojih staraca! Mojoj mami je to slatko a tati u prometu neizostavna rečenica na svakom semaforu, zavoju...A to je "U pič... mate...! Tpo je čuo od njih onda je počeo doma ponavljati, rekla sam mu da je to ružno i da se ne smije to govoriti, oprala sam starce, a sada ako ponovi ponekad ga ignoriramo! Ali točno se vidi da to govori da bi kod nas izazvao reakciju!
    Sasvim mi je jasno da te to ljuti, ali mislim da nećeš puno postići, čak ni ribanjem staraca sve dok je tvojoj mami to "slatko". Na žalost.
    Mi, na sreću (kuc-kuc) nemamo problema s prostačenjem, ali tko zna...

Inače, prestao se ponašati kao divljak, jučer smo imali divno idilično poslijepodne. Kad sam došla po njega teti čuvalici, dočekao me s "mama, mojim te, kupi mi sajojed" - pa kad me tako lijepo zamolio, otišli smo skupa u dućan po sladoled i uživali u njemu doma.
    Čak je naučio i reći "hava neću", što je ipak puno bolje od "Neeeee"

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj Tanja da samo znaš kak sam bila ljuta kad sam čula to od njega. I sad se ja čudim od kuda mu to i pazi ovo, ispričam ja to mami a ona se nasmije i kaže "Pa ja sam mu rekla da to kaže, meni je to baš slatko" .
    I kaj reći? Ne govori on to često, dosta rijetko, ali svejedno me ljuti jer do toga nije znao za taj izraz, ne zna on ni kaj to znači, ali mi je grozno ružno za čuti i ne daj bože da to kaže izvan kuće!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja bih (iako s danom zakašnjenja) čestitala Stelli i Lei 3. ročkas.
    Cure

Nadam se da uživate negdje na moru

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Već smo im čestitali ovdje

Moram ovo napisati, nije pravi biser jer je ponovljena fraza koju je čuo od mene, ali ja sam se raspala od smijeha.
    Dakle, čitamo "Vuka i 7 kozlića" i dođemo do onog mjesta kad vuk ode pekaru i zamoli ga da mu dade tijesta za "ozlijeđenu" šapu, da ga stavi umjesto gipsa.
    Andrej se na to počne smijati i kaže: Kakva je to bedastoća!

Ok, tu frazu je čuo od mene, i to u istom kontekstu, ali svejedno mi je smiješno kako ju je zapamtio i ponovio. Dakle: pazite što govorite pred djecom, sve se vraća kao bumerang!

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala i ovdje na čestitkama.
    Iako bi trebali biti na 3-6 ja ću još malo ovdje pisati pošto je većina ekipe tu...

Trebali smo biti na moru ali zasad ništa , možda početkom tjedna ali još budemo vidli... Male ili bolje rečeno velike komplikacije sa smještajem, a nismo ništa drugo rezervirali, a sjetili smo se i da moramo i auto prvo registrirat jer bi nam na moru istekla registracija
    Pa ako nađemo nešto prihvatljivo i kad sredimo auto možda napokon odemo, ako ne toplice, bazeni, viksa...
    Ionak nam je i tatin posao zeknuo pravo obiteljsko ljtovanje na moru, jer nema godišnji kak je trebao, tj. opet mora na put, pa ili ćemo ostati same nakon par dana na moru ili se i mi vratiti jer ne znam kak bi sama s njima sad kad svaka na svoju stranu trči

Nego, došla sam vam se pojadati jer imamo problem :?

U zadnje vrijeme Stella mi se svaku noć popiški u krevet. Inače smo već mjesecima bez pelena

Prvo sam pomislila da se nije dijete prehladilo ali valjda bi onda po danu tražila češće, isto bi joj možda pobjeglo u igri, mislim da bi se skužilo...

Ne mogu se odlučiti jel moguće da tako čvrsto spava da ne kontrolira mjehur. Pratila sam ju i vidim da spava ko top, ni malim prstom ne makne i samo najednom pšššš i nastavi dalje spavati ko top tako mokra, uopće ju ne smeta
    Ako ja čvršće zaspim i ne skužim zna ostati mokra neko vrijeme dok se ja ne probudim i uopće se ne buni, ne vrti u snu- kao da ju uopće ne smata što je sva mokra

Nekad mislim da nije malo nešto psihički, u zadnje vrijeme bi se stalno nosila, mazila, ne želi da ja idem na posao, ne želi kod bake na čuvanje...
    Bila je bakina ljubimica, a sad kako Mia hoda baka više trči za Miom...

Ne znam što da radim. Znam da nam je i mali susjed baš oko tri godine imao tu fazu i da su nakon godinu dana kupili pelene, počeli stavljati i onda je prestao
    Ja joj neku noć stavila pelenu i ostala je suha do jutra. Sad je tako vruće i ne želim joj stavljati, sve se nadam možda noćas neće... A i ako joj prije spavanja hoću staviti pelenu ne da, kad već zaspi i ja sam mrtva pa mi se ne da skidati ju i staviti pelenu
    Nosam ju na wc noću, pa ne obavi ništa...

Ima li tko sličan slučaj?
    Jel moguće da je samo iscrpljena i umorna pa ne kontrolira mokrenje?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mina, ne znam što bih ti rekla na Stellino piškenje u krevet, mi smo još prilično daleko od skidanja noćne pelene. Ali zapelo mi je za oko ovo:

Citiraj mina prvotno napisa
    Nekad mislim da nije malo nešto psihički, u zadnje vrijeme bi se stalno nosila, mazila, ne želi da ja idem na posao, ne želi kod bake na čuvanje...
    Bila je bakina ljubimica, a sad kako Mia hoda baka više trči za Miom...
    Da nije u tome ključ? Ljubomora na Miu zbog bake? Ne znam, samo nagađam.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hej, evo nas. Vidim da vecina ekipe jos nije na godisnjem.
    Imamo jednu prekrasnu vijest. Zasjala nam je jos jedna zvijezda!!
    Bili smo jucer kod ginica i potvrdio nam je malu bebu, 8 tjedana, sve super i termin 07.03.
    Viktorija stalno hoda sa slikicom okolo i prica- vidi, to su moji braco i seka! Dijete hoce odmah dvoje. A ja i MM se samo smijuljimo. Eto, htjela sam to podijeliti s vama sad kad sam sigurna. Jos ne mogu vjerovati...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jacman- čestitam!

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

jacma

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I ja kasnim. ali čestitam od srca! Stella i Lea sretan rođendan !

Jacman, čestitke na bebici .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

jacman, čestitke

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam cure!
    Skroz smo uzbuđeni!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad je počela "kalkulator-faza", nadala sam se da će ga proći za koji tjedan, ali ne. Traje već najmanje tri mjeseca, a ja se pomalo brinem zbog te njegove opsjednutosti. Meni NIJE normalno da trogodišnjak zna dvoznamenkaste brojeve i ispisuje decimalne brojeve po ekranu, a da istovremeno piša u gaće i kaka noću u pelenu da ne bi morao ići na tutu :/
    Ne znam što da više radim. Da stvar bude gora, u nedjelju je od bake užicao još jedan kalkulator, onaj solarni, pa je zaluđenost opet uzela maha...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

tanja, ja zaista mislim da nemas razloga za brigu
    pa andrej je bio lud i za vozovima toliko da se satima igrao ako se dobro sjecam?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Je. I još uvijek ga vlakovi zaokupljaju, od svih igračaka, jedino vlakić dobro kotira.
    Samo, za malo dijete mi je normalno da se igra vlakovima, a za kalkulator... ne znam baš :/ malo me plaši.
    Osim toga, on sve drugo zanemaruje kad drži kalkulator u ruci. Cijeli svijet gleda kroz brojeve. Kad čitamo slikovnicu, najviše ga zanimaju brojevi stranica. Crtanje u zadnje vrijeme funkcionira jedino ako crtamo - brojeve (ajde, bar je naučio držati olovku kako treba ). I tako dalje i tako dalje.
    Ne znam, moje je mišljenje da ni u čemu ne treba pretjerivati. A on pomalo pretjeruje.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moj ti je savjet da ne brines brigu previse. ako ni za mjesec dana ne popusti toliki interes onda ces poceti da brines

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Tanja, tako smo i mi počeli tipkajći po kalkulatoru. Samim time je naučila brojeve. I tada ga je isto tako ostavila, a brojeve i dalje zna.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Je. I još uvijek ga vlakovi zaokupljaju, od svih igračaka, jedino vlakić dobro kotira.
    Samo, za malo dijete mi je normalno da se igra vlakovima, a za kalkulator... ne znam baš :/ malo me plaši.
    Osim toga, on sve drugo zanemaruje kad drži kalkulator u ruci. Cijeli svijet gleda kroz brojeve. Kad čitamo slikovnicu, najviše ga zanimaju brojevi stranica. Crtanje u zadnje vrijeme funkcionira jedino ako crtamo - brojeve (ajde, bar je naučio držati olovku kako treba ). I tako dalje i tako dalje.
    Ne znam, moje je mišljenje da ni u čemu ne treba pretjerivati. A on pomalo pretjeruje.

Svako dijete ima nešto.... u čemu pretjeruje, barem u nekoj od faza... neke traju dulje, neke kraće. On voli brojeve. Možda jednog dana bude od njega kakav Nobelovac, tko zna!?

Opusti se, nek se dijete veseli....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa puštam ga nek se veseli
    Ajde, usput je, uz brojeve, naučio dane u tjednu i datume (jutros mi je saopćio da je danas "dadesetpeti, sjeda"), a zna i svoj datum rođenja (što mi je jako drago, jer se sjećam da kod nas još u trećem osnovne mnogi nisu znali kad su rođeni!). Uz pojačan interes za gledanje na sat (ima super slikovnica s Bobom graditeljem na tu temu, ako još nekog zanima).

Samo mi je malo apsurdno da on uči takve stvari, a istovremeno "nema vremena" popišati se na tutu (a kamoli na wc, to ni pod razno), ne želi se sam oblačiti (uopće ne pokazuje nikakav interes), općenito su mu neke svakodnevne stvari potpuno nevažne. A valjda je to uobičajeno za dečke, ne znam što drugo.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Tanja, pa to je bas slatko

Leon je opsjednut recimo znakovima automobila (i slovima - zna ih sva vec dugo, al ne tolko kolko znakovima automobila).

Pr. - Neki dan idemo na kavu u kafic do ulaza u zgradu, i kazem mu da ponese neku slikovnicu koju ce citat da mu ne bude dosadno (prije je doista nosio slikovnice), a on trk u "tatin" mali wc po Autoklub

I doista ga je citao, dok smo MM i ja pricali i pili kavu, uz povremeno pogledavanje na cestu kad neki fancy auto prodje.
    Jako to smijesno izgleda, vjerojatno ko i tvoj mali koji po kalkulatoru tipka, al svejedno meni bas slatko.
    Oni vec imaju svoj svijet i svoje preferencije i bas je to fora kako su zapravo vec veliki.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mony, nakon znakova automobila slijede registarske tablice 8) prošli smo tu fazu, tako je i počela "manija brojeva".

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mony, nakon znakova automobila slijede registarske tablice 8) prošli smo tu fazu, tako je i počela "manija brojeva".

Mislim da ce kod Leona sljedeca faza biti pamcenje slova da prepozna tipove automobila, a ne zamo znakove - s tim smo vec poceli...

Zasad kuzi kad pise golf, a do sada mu je golf bio samo foksvagen

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, vidiš, sve to ovisi zanimaju li ga više brojke ili slova.
    Andrej vidi brojeve i među slovima. Pa usred teksta poviče: ovo je broj jedan! - a ono malo slovo l. Jedno vrijeme je brkao slovo s s brojem 5 (sad je to naučio). I tako dalje.
    A slova... neka zna, neka ne zna, nemam dojam da ga zanimaju previše, nego je ponešto naučio onako, usput, s registracija. Ali nema šanse da čita marke auta. Zapravo, mislim da ga to uopće ne zanima (imali smo fazu kad je imenovao svaki auto koji bi vidio na cesti, ali već odavno je prestao s tom praksom - valjda je već sve i zaboravio).

Nekako mi i nema smisla da ga učim slova, kad on puno glasova još uvijek ne izgovara. Zapravo, govor mu je za trogodišnjaka prilično nerazumljiv, pa si sve mislim da ćemo se najesen družiti s vrtićkom logopedicom...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •