Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 134 od 134

Tema: Ljetno-jesenja djeca 2004. (15. dio)

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    pa si sve mislim da ćemo se najesen družiti s vrtićkom logopedicom...

koja ce biti impresionirana njegovim matematickim znanjem :D

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

sad sam se sjetila od jedne cure tu na forumu sin je u dobi od 3-4 god bio zaluđen isto brojevima... Znam da je s 3,5 god znao brojati do 100... onda je počeo učiti na talijanskom ili nešto sl...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Možda sin od Nanoibebe? Znam da je on isto imao fazu velikih brojeva i fazu vlakova, još sam rekla da moram samo nju pitati koja faza je sljedeća.

I mali update: danas sam ga pripustila za kompjutor, otvorila mu Word i pustila ga da piše brojeve. Sjedio je kao začaran, pisao brojeve, pa probao slova, pa opet brojeve... i upišao se u gaće, po tapeciranom stolcu, po podu, ukratko - zapišao se do grla

Zna li netko kako skinuti popišanu fleku s tapecirunga??

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

tanja, moram se nasmijati

Zna li netko kako skinuti popišanu fleku s tapecirunga??
    meni ode s vlažnim maramicama dok je jako friško.

sad sam se sjetila od jedne cure tu na forumu sin je u dobi od 3-4 god bio zaluđen isto brojevima... Znam da je s 3,5 god znao brojati do 100... onda je počeo učiti na talijanskom ili nešto sl...
    mislila sam na kliu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bolje da se ti smiješ nego da otvorim temu na "4 kuta" pa da se cijeli forum smije

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hejlou svima, mi smo bili na moru, a neki su još uvijek.

Hvala na čestitkama za rođendan, družit ćemo se i dalje sa vama malcima iako imamo tri godine.

Rođendan je bio super, Lea se stalno gleda na kameri i govori - kako sam ja bila slatka za svoj rođendan . Voli se kupati i hoće plutati sama sa plivalicama, naučila je napisati LEA ali najčešće slova napiše naopako, na moru ima na raspolaganju vrt i plažu a to znači neograničene količine zemlje, pijeska, kamenčića i vode, što su joj i inače, uz kvačice za veš, najomiljenije igračke, tako da stvarno uživa. Što se piškenja tiče Lea se jedan jedini puta popiškila u krevet po noći, i to kad je bila malo prehlađena, tako da mislim da bolest ili neke promjene definitivno utječu na to - mi smo imali ili još uvijek imamo ponovo problem sa kakanjem tj. time da ne želi kakati.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

voooow, mi smo taaako daleko i od crtanja, a kamoli pisanja.... Svaka čast Lea!
    Što se tiiče piškenja u krevet, primjetila sam da se M. to događa kad jede lubenicu, tu bi joj noć stavila pelenu, ali većinom zna noću se probuditi i tražiti da je odvedem na zahod.
    Sad smo totalno bacili pelenu, ako se popiša, popiša, nema veze...

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Evo i nas,vratili smo se
    Bilo nam je super,Dora je totalno luda za morem i kupanjem. Pliva,roni,skače s mola.....................zadnjih dana sam ju par puta bacila s mola visine oko 1,5 metara(nakon silnih molbi da ju bacim) tata ju je dočekao dolje i mala je bila oduševljena.Pliva s mišićima(tj.rukavicama,narukvicama kako ih tko već zove) tako da kad potone začas je opet na površini. Najbolja je fora kad stavi masku pa se ufura da je to isto kao kad stavi mišiće(valjda misli da neće potonut) i krene plivat i samo potone.Onda je isčupam van a ona umira od smijeha. Ma super nam je bilo.Zadnjih 5 dana smo se pridružili frendovima u Srimi kraj Vodica pa smo se i mi malo izludirali.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Joj Tanja, mene Andrej uvijek iznova oduševi...vjerujem da nemaš razloga za brigu; on je samo SVOJ.

Mima, ideja moje sveki je bila da mu za svako uspješno kakanje u tutu kupimo autić . Sada kaka i do 3x dnevno. Ja se još nisam usudila skinuti noćnu pelenu jer je ili bolestan ili nismo doma...a stignemo valjda i to.

Leo baš i nije previše oduševljen morem, makar nema niti trunku straha. Sam je ulazio, bez napuhanih dodataka iako se skoro utopio, doduše "utapanje" nam je jako dobro došlo za ispiranje sinusa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

bibai - i MM je Lei obećao za kakanje 7 dana u nizu čokoladne grude. To su u stvari Kinder jaja, ali ona jako voli crtić o Tonku Bonku i čokoladnim grudama. Uglavnom, MM joj je oprostio jedan dan pa će sutra dobiti čokoladne grude.

Lea je još uvijek na moru, sa MM-om, i super se provode. Svaku večer izlaze van na koncerte tipa tamburaški bendovi Samo što je vrijeme sve gore i gore.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

irena, tek vidim da ste se vratili
    super da je cura uzivala, dusica draga, mogu misliti koja joj je ljepota bila :D

mi bi trebali ici u slijedecu srijedu, da mi je samo znati kako li cemo uspjeti

makka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi ovo ljeto, nažalost, nismo bili ( niti ćemo ići ) na moru.
    Moram prijaviti da je Marko već nekoliko tjedana bez pelene :D .
    Išlo kak sam i očekivala, dok se gospodin sam nije odlučio ništa nije palilo.
    Dnevnu smo skinuli onaj tjedan kad je bilo spajanja blagdana pa sam par dana bila kod kuće.
    Za spavanje sam mu stavljala još neko vrijeme, ali uvijek je bila suha.
    Čak bi rekla da je prije mogao bez noćne nego dnevne, jer se po danu još znao upiškiti, ali namjerno, bilo mu je baš super popiškiti tepih .

Bojala sam se i kakanja, ali i to smo savladali. Sad kaka u wc (zapravo više i ne koristi tutu), i to sam traži. Ako mu se kaže da bi trebao kakati, neće, ali će zato i nakon pet minuta doći i sam tražiti da mora kakati . Svojeglavo dijete.

Trenutno je u fazi urlanja kad god mu se nešto ne sviđa, a to uglavnom stupa na snagu po ulici kad se mora držati za ruku, ili u trgovinama.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pozdrav svima, i mi smo se vratili s ljetovanja!
    Bili smo u Kranjskoj Gori, moje mjesto za odmor iz snova, obožavam taj kraj. Stvarno smo uživali, iako mislim da je Andreju povremeno bilo malo i dosadno (svaki, ali baš SVAKI dan je ponavljao da hoće doma na ... (tu bi istrtljao punu adresu) "jaditi za toputojom" - kompjutorom).
    Uglavnom, ne znam kako ljudi uspijevaju biti s djecom po mjesec dana na moru - mi smo jedva izdržali deset dana i sav je procvao čim smo se vratili u Zagreb i čim je našao svoje igračke i CD-ove.
    I dalje je brojomanijak, ako ovako nastavi, zvat će nas u vrtić na razgovor sa socijalnom službom da što to radimo od djeteta. Sad broji i unatrag (naučio je dok smo se spuštali niz serpentine na Vršiču).
    Imali smo samo tri tantruma u deset dana, pa ni to nije tako loše (a dva su bila provocirana brojevima).
    Kakanje je čista katastrofa i više ne znam što bih. U deset dana jednom se pokakao u tutu, jednom u gaće, a sve ostale dane u pelenu i to u snu. Ni pišati ne želi, ali ipak mora, tako da to više ne smatram tako problematičnim, jer je silom prilika savladao (čak i sam prijavi kad mu je sila). Od skidanja noćne pelene smo miljama daleko. Nema šanse, a nema ni smisla, ako se zasere, samo sebi stvaram više posla.
    Ne znam, da li da konzultiramo pedijatra, nekog psihologa, ili da pustimo vremenu da čini svoje? Nije mi baš normalno da trogodišnjak kaka noću u snu i tako već skoro dva mjeseca :/

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Tanja jesi li sigurna da kaka u snu? Dora se uvijek probidila da kaka u pelenu i to onako se namjestila i redovno mi govorila da je ne gledam. Možda i on tako samo ga ti ne uhvatiš na djelu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Moguće je i to, i sama sam to neki dan pomislila. Ali opet ne mijenja na stvari. Činjenica je da on odbija kakati u tutu, iako zna i može, a zašto to radi i kad će ga proći, ne znam. Valjda kad sam to odluči.

Inače, da nas pohvalim - danas smo vrlo uspješno izbjegli opasnoj situaciji, kad je već malo falilo do izbijanja nove eksplozije bijesa (naravno, opet žicanje za kompjutor u vrijeme odlaska na spavanje) Upalilo je najobičnije objašnjavanje i ozbiljan ton glasa - bez vikanja, bez deračine s bilo čije strane, na kraju smo još lijepo čitali priče... ma baš sam bila sretna kako se obostrano učimo samokontroli

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi smo isto imali jednu krizu sa kakanjem. Valjda je gotova, premda čim nešto napišem ovdje odmah se pokvari :shock: . Lea se dva puta pokakala u more, ja sam joj rekla da to ne radi i onda više nije htjela kakati. Ne znam jesam li joj to smjela reći, ali stvarno mislim da nije bilo OK što je kakala u more. Btw. psihologa, već sam više puta čula komentare kako psiholozi te probleme sa kakanjem rješavaju u jednom posjetu, tako da me baš počelo zanimati kakvi su to čudesni savjeti koje daju roditeljima, pa sam gnjavila jednu poznanicu psihologicu - ali uzalud, ne bavi se dječjim kakanjem :/
    Najveći problem sa psihologom meni je kamo ići.

Lea je inače već šesti tjedan na moru, i dalje neće u Zagreb, premda je sad počela spominjati da joj fale neke igračke, velika Lala, i žigovi
    Ona doduše dolje ima puno igračaka, bio joj je i rođendan pa je dobila i dosta poklona.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mima, onda ako saznaš za ime nekog psihologa koji se bavi dječjim kakanjem i rješava probleme u kratkom roku, javi!
    Nije da je kod nas totalna kriza - svako toliko on se pokaka u tutu (npr. danas), ali onda brzo opet prijeđe u noćnu smjenu.

A ovo da Lea neće u Zagreb mi zvuči kao čisti SF. Mi smo već 4. dan u Zagrebu i ne izlazimo iz stana na dulje od 1 h (a i oko tog izlaska vodimo opširne pregovore), jer Andrej ubrzo traži da idemo doma (i onda vozi vlakiće ili sluša "Peću i vuka"). Voli dijete biti doma...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam, rekla mi je ta poznanica-psihologica da je ona uvijek slala ljude nekoj psihologici na Rebro, ali ta je otišla u penziju. I popularna Tanja Sever se spominjala u vezi problema sa kakanjem, ali ne znam je li moguće k njoj dospjeti. I na Goljaku se za pregled psihologa užasno dugo čeka (to vi ni ne možete ići).

Mi sa Leom na moru stalno moramo voditi pregovore da idemo na plažu ili u šetnju (fora joj je reći - danas nisam za plažu), ona bi stalno bila doma i igrala se. Opsjednuta je time hoće li imati dovoljno vremena za igranje.
    Ali, voli biti na moru sa tatom i bakom i neće u Zagreb.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bok!
    Veliki pozdrav od nas.
    I mi smo u ZG, uspjeli smo ipak otići s tatom na more :D

Iako ga se više i ne sjećam, počeli smo raditi ovaj tjedan, opat ista jurnjava, nervoza... Sve po starom. Tata nam opet krajem tjedna ode ali na kratko...

Ali veseli me razmišljanje o kućici, odlučili smo seliti, ne predaleko, što bliže gradu. Samo sad se dvoumimo kupiti ili graditi. Ono što smo gledali nam se ne sviđa, više bi htjeli graditi sami pa da napravimo raspored kako se nama sviđa ali nam svi vele da nam je to skuplje ako neznamo ništa sami nego ćemo za sve plaćati majstore...

Eto, kratko, uglavnom dobro smo. Iako Stella još uvijek noću voli piškiti u krevet. Ali ona to ko u snu, popiša se i nastavi spavati ko top kao da nije mokra. Sad već znam otprilike vrijeme pa ju odnesem na WC i onda je Ok. Ako ja zaspim, ona se popiški. Izgleda da previše pije prije spavanja pa ne može izdržati do jutra. Ma ne znam više... sad smo bili OK, na godišnjem, bez nervoze... pa je svejedno piškila

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea se na moru jednom popiškila u krevet po noći, to joj je drugi puta, uvijek ima veze sa tim što ju zaboravimo staviti piškiti prije spavanja.
    A inače djeca jednostavno trebaju sazrijeti da se probude po noći kad im se piški (Lea je to samo jednom tražila), tako mi je rekla šogorica kojoj sin ima problema sa noćnim piškenjem (on je već velik, ide u školu)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

mina, super za tatu i za more :D

Čini mi se da se naše "muke po tuti" pomalo normaliziraju, samo polaaako, kao i sve ostalo. Bar se nadam da je tako.
    Inače, od jučer smo u intenzivnoj glazbenoj fazi, sad kad sluša "Peću i vuka", prepoznaje instrumente i traži da ih gleda u jednoj knjizi o glazbalima i još pita kako se svira oboa, a kako rog i želi gledati "vijojine" (MM je danas ostao :? na njegova pitanja). Što bar djelomično stavlja kalkulator u drugi plan, pa mi je malo lakše zbog toga

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Andrej

Ja se zadnjih dana čudim kako Dora sa mnom razgovara.Priča jako lijepo i čisto,odraslo,osim što ne zna reći K.Psuje kao kočijaš čemu pridonose i ove silne nogometne utakmice zadnje vrijeme,od jučer joj je glavna fora
    "Bajabane,majmune jedan,p...a ti matejna glupa" Ja samo šutim i ne reagiram,čekam da ju prođe u što sumnjam uz didu nogometnog manijaka

Što se tiče noćne pelene,pričekat će još neko vrijeme.Ona puno piški po noći bez obzira što se popiški prije spavanja.Kad je bez pelene onda piški u gaće a da se niti ne probudi već spava cijelu noć tako upišana :/ .

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ajme, irenas, ja sam odvalila na ovaj tvoj opis

Citiraj irenas prvotno napisa
    Ja se zadnjih dana čudim kako Dora sa mnom razgovara.Priča jako lijepo i čisto,odraslo,osim što ne zna reći K.Psuje kao kočijaš čemu pridonose i ove silne nogometne utakmice zadnje vrijeme,od jučer joj je glavna fora
    "Bajabane,majmune jedan,p...a ti matejna glupa" Ja samo šutim i ne reagiram,čekam da ju prođe u što sumnjam uz didu nogometnog manijaka
    ana.m, i ovdje, čestitke na curici, a posebna čestitka "velikom" braci Janku

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ana konačno,čestitamo od srca :D

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ana i ovdje čestitke! Napokon stigla Iva! Čekamo izvještaj, kako veliki braco oko seke...

Ona puno piški po noći bez obzira što se popiški prije spavanja.Kad je bez pelene onda piški u gaće a da se niti ne probudi već spava cijelu noć tako upišana
    I Stella, evo ove noći 2x popiškila gaće, a piškila je i prije spavanja. Meni je najgore što ostane spavati tako mokra sve dok se ja ne probudim i idem provjeriti. Strah me da ne bi prehladila jajnike, tako nešto, da kasnije nema problema s upalama...

I jako mi je čudno kako joj se to događa sad nakon toliko vremena. Možda se sad više izdivlja vani pa je preumorna ili više pije :?

Mi smo davno ostavili pelenu i bila je suha ili me budila noću.

Probala sam joj vratiti noćnu pelenu ali ju odmah skida, ako je budna ne da mi ni da ju stavim.

Ne znam više što da radim s tim noćnim mokrenjem. Mislila sam da je zbog nečeg psihički ali zar se ne bi tad probudila i vikala da ju smeta, tražila pažnju. I baš smo sad bili svi Ok, na godišnjem, opušteni...

Ona kao i Dora piški u snu, ja ju i presvučem i sve ispod nje promijenim, a ona i dalje spava

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sinoć sam joj uspjela zamotati pelenu kad je zaspala i ne znam jel bi ili :D bila je suha...
    a sigurna sam da ju nije imala da bi bila mokra

Podjeljena sam oko smajlija jer ne znam, happy sam što to znači da ipak može izdržati cijelu noć a ljuta što samo kad hoće, a još više što ne znam zašto nekad da nekad ne

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ima li još netko od vas faze durenja?
    Kod nas su postale učestale ali ih puno, puno lakše hendlamo od onih tantruma koji su bili u modi prije mjesec dana. Valjda zato što sam i sama postala opuštenija, pa si ne uzimam te njegove faze toliko k srcu. Danas sam došla u drugu krajnost - morala sam se suzdržavati da se ne počnem naglas smijati (jer zbilja ne bi bilo u redu da mu se smijem, još više bi se uvrijedio).
    Ali tako je bio smiješan s onom uvrijeđenom facom...
    btw, ignorirali smo obješen nos do poda i u kratkom roku počeo je normalno razgovarati, ručao je za stolom (iako je prije toga kategorički izjavio da neće jesti) i sam je oprao zube... a sve je naviještalo totalnu katastrofu.

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mi nemamo faze durenja. Mi imamo fazu vrištanja i histerije do besvjesti za svaku sitnicu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E, baš u toj fazi smo bili prije mjesec dana, a sad ju je zamijenilo durenje.
    Inače, zna li netko priču "Gospođica Neću", postoji li kakva slikovnica ili nešto slično? Znam da ima kazališna predstava i prvom prilikom ćemo je odgledati, mislim da će se Andrej identificirati s naslovnom junakinjom

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Jel ima kakvih vijesti od Ane?

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

o, da, rodila je curicu.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ma znam da je rodila nego kako je žena,dal se netko čuje s njom?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

AAAAAA ja ne znam da je rodila!!!!!!!!!!!!!
    Je li to mama od Janka.

Dođem na forum nakon 100 godina kad ono BEBA

Ima li još beba?
    Ja puno radim pa sam nekako po inerciji prestala ići na forum.
    (vidite mi avatara - prapovijesni)

Puno poljubaca svima (ma pogotovo starom društvu )

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

A di si ti Sanja, nema to 100 god :D
    baš sam te se sjetila prije par dana....

Pozdravi Nikiju!!

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •