Mi smo počeli s dohranom i zanima me kada ste počele uvoditi namirnice s glutenom u prehranu? Neka istraživanja kažu da bi trebalo odmah po navršenom šestom mjesecu, ali ja se malo bojim pa me zanimaju vaša iskustva.
Hvala![]()
Mi smo počeli s dohranom i zanima me kada ste počele uvoditi namirnice s glutenom u prehranu? Neka istraživanja kažu da bi trebalo odmah po navršenom šestom mjesecu, ali ja se malo bojim pa me zanimaju vaša iskustva.
Hvala![]()
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=5881
evo tu su cure dosta pisale
moja M. ce sad za koji dan punih 10.mj i jos nismo poceli s gultenom
kazu da je bolje pocet iza 10 mj.
Katja ima 9.5 mj. i do sada sam joj par puta kašicu zagustila sa trunkicu brašna, a juče je prvi puta jela pšenični griz sa jabukom za doručak. Nije bilo reakcije, ali sa proizvodima tipa kruh i sl. planiramo početi tek iza 10 mj.
Ja ću se opet vratiti na onu referencu koja je jednom pisala tu na Rodi (mislim da na starom forumu) koja kaže da su po nekim novim istraživanjima otkrili da je gluten bolje uvesti ranije dok još beba puno doji, jer da ga onda organizam lakše probavlja i manja je vjerojatnost celijakije.
Ak se ne varam, Sandra je bila stavila i link, ali ja se više ne sjećam stranice, samo mi je ta informacija ostala u glavi.
mi smo počeli sa 8 mjeseci i pedijatri su mi rekli da možemo
Hvala curke![]()
Mi smo isto počeli s 8 mjeseci i nije bilo niiakve reakcije - ja bi joj u naribanu breskvu umješala malo pšeničnog griza.
Kod nas pedijatri preporučuju iza desetog mjeseca. I meni se nakako čini logično, pa ćemo, vjerovatno, tako i postupiti (još ne jedemo ništa, samo se informišemo)
E ljudi ja sam stvarno debos![]()
Neki dan je Zara navršila 6 mj. i pošto ju je taj dan cjepilo rekla mi doc. da joj ne dajem ništa vćno tri dana (?) I sad ja htjela krenuti s voćem i ništa. I onda,od puste pameti, kupim kašicu og griza s burbon vanilijom. Rekoh tu nema voća,a piše da može od 5mj
Divota! Jucer joj dala koju zlicu i nije bilo reakcije i danas mozda 10ak zlicica. Ono baš joj se svidilo na prvu... Neću joj više tako nešto davati, a i valjda joj od ovoga neće biti ništa...
Naravno da joj se svidjelo!
Gomila šećera i umjetnih aroma!
Samo me zanima zašto taj proizvođač misli da bi jedna beba od 5 mjeseci trebala upoznati okus burbona?!
Astralis, možeš napraviti rijetku palentu, ili jako raskuhati rižu.
Pa mlade tikvice, koraba, mrkva... puno je svježeg povrća po tržnicama, iskoristi to.
A njihove marketinške fore da je nešto za bebu od 5. mjeseca! Strašno! Pa unutra ima i kravljega mlijeka i koječega.
Ukratko, bolje je izbjegavati i koristiti ono što nije u staklenci koja traje i po dvije godine.![]()
Znači može palenta (kukuruzna krupica) koju i nama kuham?
Mi smo probali. Živi smo i veseli! :D![]()
neće joj biti ništa ako joj nije bilo, ali ta kašica sadrži glutenAstralis prvotno napisa
MI smo poceli s nekih 7 mjeseci (kršitelj koda)ovom kasicom od djecjeg keksa i banane na kojoj pise da je od 5. mj., sve ok!
to sto pise na kasicama i inim proizvodima (od koliko mjeseci) mozes objesiti macku o rep.
pocevsi od njihovih 4. i 5. mj. a ZNA se da se ne preporuca dohrana prije navrsenih 6.mj.
Pa vjerojatno zato i nisam dala malom da zdroce kekse s 4 mj. vec sa 7 (mislim na kasicu s keksima) i eto srecom nemamo problema, jede bijelo brasno, odnedavno i pomalo flipsa (smokija) koji ima kikirikija i sve ok, dakle ne zdere kikiriki, ne pojede vrecicu flipsa dnevno vec ju razvlaci tjedan dana i dijete sretno......da, a BTW i flips je od glutena.leonisa prvotno napisa