Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Kada uvesti namirnice s glutenom?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Kada uvesti namirnice s glutenom?

Mi smo počeli s dohranom i zanima me kada ste počele uvoditi namirnice s glutenom u prehranu? Neka istraživanja kažu da bi trebalo odmah po navršenom šestom mjesecu, ali ja se malo bojim pa me zanimaju vaša iskustva.
    Hvala

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=5881

evo tu su cure dosta pisale
    moja M. ce sad za koji dan punih 10.mj i jos nismo poceli s gultenom
    kazu da je bolje pocet iza 10 mj.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Katja ima 9.5 mj. i do sada sam joj par puta kašicu zagustila sa trunkicu brašna, a juče je prvi puta jela pšenični griz sa jabukom za doručak. Nije bilo reakcije, ali sa proizvodima tipa kruh i sl. planiramo početi tek iza 10 mj.

Iva avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja ću se opet vratiti na onu referencu koja je jednom pisala tu na Rodi (mislim da na starom forumu) koja kaže da su po nekim novim istraživanjima otkrili da je gluten bolje uvesti ranije dok još beba puno doji, jer da ga onda organizam lakše probavlja i manja je vjerojatnost celijakije.

Ak se ne varam, Sandra je bila stavila i link, ali ja se više ne sjećam stranice, samo mi je ta informacija ostala u glavi.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mi smo počeli sa 8 mjeseci i pedijatri su mi rekli da možemo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala curke

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mi smo isto počeli s 8 mjeseci i nije bilo niiakve reakcije - ja bi joj u naribanu breskvu umješala malo pšeničnog griza.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas pedijatri preporučuju iza desetog mjeseca. I meni se nakako čini logično, pa ćemo, vjerovatno, tako i postupiti (još ne jedemo ništa, samo se informišemo )

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Kada uvesti namirnice s glutenom?

E ljudi ja sam stvarno debos Neki dan je Zara navršila 6 mj. i pošto ju je taj dan cjepilo rekla mi doc. da joj ne dajem ništa vćno tri dana (?) I sad ja htjela krenuti s voćem i ništa. I onda,od puste pameti, kupim kašicu og griza s burbon vanilijom. Rekoh tu nema voća,a piše da može od 5mj Divota! Jucer joj dala koju zlicu i nije bilo reakcije i danas mozda 10ak zlicica. Ono baš joj se svidilo na prvu... Neću joj više tako nešto davati, a i valjda joj od ovoga neće biti ništa...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naravno da joj se svidjelo!
    Gomila šećera i umjetnih aroma!

Samo me zanima zašto taj proizvođač misli da bi jedna beba od 5 mjeseci trebala upoznati okus burbona?!

Astralis, možeš napraviti rijetku palentu, ili jako raskuhati rižu.
    Pa mlade tikvice, koraba, mrkva... puno je svježeg povrća po tržnicama, iskoristi to.

A njihove marketinške fore da je nešto za bebu od 5. mjeseca! Strašno! Pa unutra ima i kravljega mlijeka i koječega.
    Ukratko, bolje je izbjegavati i koristiti ono što nije u staklenci koja traje i po dvije godine.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Znači može palenta (kukuruzna krupica) koju i nama kuham?

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da

Hady avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mi smo probali. Živi smo i veseli! :D

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Re: Kada uvesti namirnice s glutenom?

Citiraj Astralis prvotno napisa
    E ljudi ja sam stvarno debos Neki dan je Zara navršila 6 mj. i pošto ju je taj dan cjepilo rekla mi doc. da joj ne dajem ništa vćno tri dana (?) I sad ja htjela krenuti s voćem i ništa. I onda,od puste pameti, kupim kašicu og griza s burbon vanilijom. Rekoh tu nema voća,a piše da može od 5mj Divota! Jucer joj dala koju zlicu i nije bilo reakcije i danas mozda 10ak zlicica. Ono baš joj se svidilo na prvu... Neću joj više tako nešto davati, a i valjda joj od ovoga neće biti ništa...
    neće joj biti ništa ako joj nije bilo, ali ta kašica sadrži gluten

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

MI smo poceli s nekih 7 mjeseci (kršitelj koda)ovom kasicom od djecjeg keksa i banane na kojoj pise da je od 5. mj., sve ok!

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

to sto pise na kasicama i inim proizvodima (od koliko mjeseci) mozes objesiti macku o rep.
    pocevsi od njihovih 4. i 5. mj. a ZNA se da se ne preporuca dohrana prije navrsenih 6.mj.

Nikina mama avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa
    to sto pise na kasicama i inim proizvodima (od koliko mjeseci) mozes objesiti macku o rep.
    pocevsi od njihovih 4. i 5. mj. a ZNA se da se ne preporuca dohrana prije navrsenih 6.mj.
    Pa vjerojatno zato i nisam dala malom da zdroce kekse s 4 mj. vec sa 7 (mislim na kasicu s keksima) i eto srecom nemamo problema, jede bijelo brasno, odnedavno i pomalo flipsa (smokija) koji ima kikirikija i sve ok, dakle ne zdere kikiriki, ne pojede vrecicu flipsa dnevno vec ju razvlaci tjedan dana i dijete sretno......da, a BTW i flips je od glutena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •