Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Upomoć! Utrogestan i kile...

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Upomoć! Utrogestan i kile...

Luuudaaaa saaam
    Stavljam Utrogestane 3x2 po savjetu ginića i u tjedan dana sam dobila kilu!
    A stvarno pazim što i koliko jedem (čak sam i coca-colu smanjila na minimum minimuma) jer ne želim ponoviti iskustvo iz prve trudnoće kad sam natukla 27 kg.
    U ovu trudnoću sam startala sa debelim zalihama.
    Jeste li i vi imale ovakva iskustva sa Utrogestanom? Jer ja ne vidim ni jedan drugi razlog koji bi rezultirao skakanjem jezičca na vagi.
    I ako imate koji dobar savjet što da radim a da se kile ne penju? Ili kakvu dobru trudničku dijetu?
    O-ČAJ-NA SAM!!!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Coca colu trebas potpuno izbaciti zbog bebe,nije zdrava uopste piti punooo vode,jesti kuhano povrce i voce,ali ne svo voce,u lubenicama npr ima dosta kalorija u bananama takodje...jabuke su naj bolje i kivi,i opusti se i misli na bebu.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja sam u prvih 12 tjedna kad sam uzimala utriće 3x2, uz svo silno povraćanje dobila 6 kila, a od kad sam prestala s njima za 10 tjedana sam dobila 3 kg, tako da mislim da utrići utječu na debljanje

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Brunda draga ne znam koliko utrići utječu na dobijanje kila. Ja koristim 3x2 i još uvijek sam u - (minusu) s kilama. :?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mislim da od Utrogestana vaginalno ne dobijaš kile, ali možeš zbog hormonalnih promjena koje idu uz trudnoću. Ja osobno sam uz utriće vag. izgubila 2 kile na početku trudnoće (bez dijete i bez mučnina), pa mislim da su to jednostavno različite reakcije organizma na trudnoću.

Što se tiče dijete (ja sam startala sa barem +15 kg ), skoro cijelu trudnoću sam se držala dijete od 1800kcal za trudnice-dijabetičarke (svojevoljno, nemam problema sa šećerom), i dobila sam ukupno 9 kg, od čega 5 do 20.-tog tjedna. Imaš tu dijetu na stranicama poliklinike Harni, budem ti potražila.

Colu svakako izbaci, zbog sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Evo je:

http://www.poliklinika-harni.hr/teme.../05_dijeta.asp

Meni to uopće nije bilo odricanje, kamo sreće da sam bila karakter pa i nakon poroda NASTAVIla s takvom prehranom, otišlo bi dosta od onih početnih +15, koje su i danas tu .

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam isto koristila utrice ali kile sam dobivala normalno. Sad sam 30.tj i na +8 sam. Jedino sto sam cula od puno zena da se od prenatala skupljaju kile.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam u ovoj trudnoći korisitila Utrogestan gotovo do 17-og tjedna, sad sam u 29 tjednu, a vaga je na +9, ali sam od prošle trudnoće nekih 7-8 bila u plusu pa se trudim paziti da ne završim na +26 kao prošli put. Prvi put sam na porodu izgubila 12kg, imala sam jako puno vode, a kako će biti ovaj put to ćemo vidjeti... :?

Lea, 16.11.2004.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam u posljednja 3 pokušaja AIHa koristila utriće 3x2 i udebljala se 3 kile sve skupa. Tako da mislim da je to moguće.
    Ali ne brini sad za kile, kad uđeš u 13. tjedan i malo se više budeš kretala, sve će to biti u redu

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ja sam uzimala 3x3 utrogestan kroz cijelo prvo tromjesecje i nisam niti kilu dobila, a do kraja trudnoce sve zajedno 9 kg

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja sam uzimala 3x1 do 13. tjedna i toliko sam povraćala da sam izgubila 2-3 kg. Čim sam ih prestala uzimati prestale su mi i mučnine.

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj disa prvotno napisa
    Coca colu trebas potpuno izbaciti zbog bebe,nije zdrava uopste piti punooo vode,jesti kuhano povrce i voce,ali ne svo voce,u lubenicama npr ima dosta kalorija u bananama takodje...jabuke su naj bolje i kivi,i opusti se i misli na bebu.
    Odakle ti to? Lubenica je najnekaloričnije voće, evo pogledaj na http://www.kalorije.net/modules/namirnice/index.php..
    Mislim na nije dobro ići na nikakve dijete u trudnoći osim one ako imate gestacijski dijabetes.To vrijedi i za trudnice koje ulaze s viškom kilograma u trudnoću - te zalihe su masti a ne vitamini i dr.neophodne tvari za razvoj bebe.

smaja avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Brunda, ja sam na utrogestanima 3x1 i isto sam u tjedan dana dobila kilu i pol, a stvarno pazim!!! Ne znam kaj da radim? Moram uzimati utrice, a bojim se kila... Bas sam vec 2 dana depresivna oko toga... Još mi je i trbuh sav napuhan i sva se osjecam debelo, a tek sam u 6-tom tjednu...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

dok sam ih koristila dobila sam 3 kile, ali to mi nije uopće smetalo. više sam bila :shock: s tim koliki mi je bio trbuh. ono, kao da sam trudna 6 mjeseci.

nećeš ih koristiti cijelu trudnoću, pa će se stanje s dobivanjem kila popraviti.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

draga, pa šta ako si dobila koju kilu, u principu može biti i voda koju ćeš kasnije izbaciti van.
    Ništa nije nepopravljivo

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam koristila dabrostone koji imaju manje progesterona od utrića pa sam se zbucala. Sad sam 21. tj. i +7 kg. Pila sam ih od 10-20 tj. Mislim da je gora varijanta prenatal - s kim god sam pričala, svi kažu da su dobili dosta na kilaži. Brundić, drago mi je da si opet među nama, ja te pratim još s "prije začeća".

gizelle

Početno

pozdrav..
    vidim da se tu raspravlja o mojoj bolnoj temi - kg u trudnoći..
    uvijek sam se borila s kg i sad kad sam trudna svjesna sam da je
    debljanje normalna pojava ali nemrem si pomoći..
    sad sam u 19 tjednu trudnoće i dosad sam dobila +4 kg...
    o kakvim tabletama ili dijetama se razgovarate (nemam pojma) pa
    bi Vas molila da mi kažete kak da napravim da se neudebljam jkao puno..

gizelle

Početno

pozdrav..
    vidim da se tu raspravlja o mojoj bolnoj temi - kg u trudnoći..
    uvijek sam se borila s kg i sad kad sam trudna svjesna sam da je
    debljanje normalna pojava ali nemrem si pomoći..
    sad sam u 19 tjednu trudnoće i dosad sam dobila +4 kg...
    o kakvim tabletama ili dijetama se razgovarate (nemam pojma) pa
    bi Vas molila da mi kažete kak da napravim da se neudebljam jako puno..

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ja sam trudna 8+2 koristim utriće3x2
    zdebljala se nisam još(a koristim utriće punih 6tjedana)pijem prenatal.,hranim se normalno ali večera je bioaktiv i neko voće.jedino pazim na slatko naravno ne previše. moj način prehrane je i inače takav(kažu# jedi koliko ti treba a ne da se najedeš(#)

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vmartina prvotno napisa
    Mislim da je gora varijanta prenatal - s kim god sam pričala, svi kažu da su dobili dosta na kilaži. .
    Mislim da je to razlog mom debljanju - prenatal! Probat ću ga ne piti 2 tjedna pa ćemo viditi hoću dobivati na kilaži (dosad 11kg a tek sam 19tj; u zadnjih 5 tj - dobila točno 5kg :? )

ana-blizanci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam pila prenatal i dobila sam 15 kg. što nije puno s obzirom da sam nosila blizance!bitno je što više piti vode i jesti voća i povrča!

Muca avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sma isto koristila do prije par dana utrogestan 3x2 vaginalno (sad sam na 2 x 1 per os prije spavanja) i u prvom trimestru sam dobila 1 kg.

a jedem li ga jedem...i ležim...
    navečer mi se čini da sam ko lopta za pilates. :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •