Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: Premalen plod

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Premalen plod

Evo bila sam kod ginekologa. Sad sam 6+2. Nemam hematom oko kojega sam toliko brinula, ali...postoji problem...plod je premalen. Vide se srčani otkucaji i ja umjesto da skačem od sreće jer sam samo to priželjkivala vidjeti ponovno mjesecima sam prejadna i očajna jer malo srce ima samo 4mm i ginekolog se boji da bi moglo stati. Postoji opcija da sam imala kasnu ovulaciju, al ja mislim nema šanse jer su moje ovulacije i ranije od 14.dc. Je li nečija beba u početku zaostaja pao onda bila dobro?????

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Moja (evo ga sad pored mene, hoće tipkati ).

Ja sam imala u dan točne cikluse, znam i kad sam ostala trudna, sa 6+2 nije bilo otkucaja, trudnoća procijenjena na 5 tjedana (što nije bilo ni teoretske šanse). Sa 8+2 je srce kucalo, a negdje oko 12. tjedna plod je bio u skladu sa mojim teminom trudnoće.

Vibram da i kod tebe sve bude ok ~~~~~~~~~

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga, nemoj se brinti, ja sam bila na uz u 7. tjednu i sto je maleno imalo samo 4mm, i ni ja nisam čula srce dok nisam upozorena, gini ga je čuo, valjda ima iskusno uho

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Sve je to normalno draga. Najbolje je da se sad ne sekiraš jer ćeš tako naviše pomoći bebici da napreduje.
    ~~~~~~~

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pa zašto mi je onda to rekao? Odmah mi je pozlilo. Svaki odlazak ginekologu mi je trauma. Svaki put izađem s novom dijagnozom. Sad sam čitala na stranici poliklinike Harni da je veličina djeteta u 6 tjednu od 2mm-6mm?!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vidra prvotno napisa
    draga, nemoj se brinti, ja sam bila na uz u 7. tjednu i sto je maleno imalo samo 4mm, i ni ja nisam čula srce dok nisam upozorena, gini ga je čuo, valjda ima iskusno uho

jedno pitanjce!

što znači točno "čuti" srce? moželi se to i sa običnim uzv ili?

ja sam zadnji put bila s 11 tjedana i nitko mi nije rekao ništa o tome da se čuje! kažu da je sve u redu i vidi se rad srca na monitoru, međutim to da se čuje, to nisam znala? :?

... znači trebalo se ičuti? :?

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da doktor nešto mora uključiti da bi i ti čula inače njemu titra na ekranu pa vidi da srčeko kuca. Meni doktor obavezno okrene monitor pokaže i pojača da i ja čujem otkucaje .

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Bi imalo smisla vaditi betu? Jako sam jako živčana, a znam da to nije dobro. Baš sam nekako bila uvjerena da je mora bit ok jer imam sve simptome koje prvi put nisam imala i sad me ovo potpuno izbacilo iz takta.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

anitalu, koliko god to lako reći, ali stvarno probaj što više razmišljati pozitivno, to treba tvojoj bebici, tako joj možeš pomoći .

Korak po korak, važnoje da se srčeko javilo, kucka, a bebica će već narasti, možda i on ima loš uzv.

Što se bete tiče, ako ćeš ju vaditi samo jednom, od toga nema baš nikakve koristi, moraš bar dva ili više puta. Ali mislim da je bolje ako se možeš malo smiriti i pričekati tjedan dana pa npr. otići kod drugog doktora na uzv. (tako sam napravila i ja u sličnoj situaciji)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Pa zašto mi je onda to rekao? Odmah mi je pozlilo. Svaki odlazak ginekologu mi je trauma. Svaki put izađem s novom dijagnozom. Sad sam čitala na stranici poliklinike Harni da je veličina djeteta u 6 tjednu od 2mm-6mm?!
    U 6.tjednu ali ne sa 6 tjedana.

Da li ti je to bio prvi pregled?
    Možda je uspoređivao sa prošlim nalazom? Ako je prvi,ne bi trebala brinuti.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nije prvi. Prije 8 dana se vidjela samo gastacijska, čini mi se da nije vidio plod...niti je zapisao veličinu...

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kolika je bila gestacijska,jel možeš sama pročitati na sličici ako ne piše u nalazu?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sad u drugoj trudnoći prvi uzv sam napravila sa 6+1....plod je bio velik 2,4 mm.....sad sam 32+5..
    vibram da će i kod tebe biti ista situacija...čestitam

Lea L. avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Sad sam :?
    I ja sam u ovoj trudnoći na prvom pregledu bila sa 6+2.
    Bebica je bila 3,6 mm. i uopće nije bilo ni govora o tome da nešto nije u redu.
    Baš sam danas bila opet i sve je ok.
    Sad imamo 3.68 cm.
    Ne brini draga ništa i dođi nam na zimnice!

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nije mi dao sličicu niti je išta napisao...dao mi je samo uputnicu za bolnicu ak nešto krene loše jer je posumnjao na hematom. Kako ga nema mjesec dana ja sam išla privatniku koji nije vidio hematom ali...

bimba iaia avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Vidjet ćeš da će sve biti u redu... no sikiriki!
    Po tim njihovim tabelama ja sam nosila aliena:glava u jednom tjednu,ovo u drugom,ono u trećem...
    a rodila malu savršenu ljepoticu.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

draga anitalu, ne brini se...dođi na zimske...

čuti srce, pitao je netko... gini je pojačao nešto na monitoru, tijekom vaginalnog utrazvuka, ujedno i jedinog pregleda za tog prvog posjeta. bilo je to prije dva tjedna, u utorak sam naručena drugi put, idem s nalazima krvi i urina

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

anitalu,meni je bilo srce s 6+2,a mrvica je bila velika 4,5 mm.(znači ne previše veća od tvoje).Vjerojatno će ti srce biti za koji dan.Ne brini se,bit će sve ok.Evo malo
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Sorry,pogriješih,tek sam sad vidjela da imaš i srčeko.E,onda,pogotovo nemoj brinuti!Bit će sve ok
    Inače,naš mrvica je na pregledu nakon toga,koji je bio s 8+0 bila 17mm.Dakle,rastu oni...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Cure hvala na podršci. Ja si nekak mislim da će biti dobro jer sam se počela osjećati stvarno trudno: grudi bole, mučnine muče, sve mi smrdi...Samo mi povremeno prostruje neke ružne misli kroz glavu. Valjda ću izdržati s optimizmom do slijedećeg pregleda....

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

E sad sam se zbedirala.....bole me grudi, muka mi je i boli me želudac (nešto kao gastritis), sve mi smrdi, nemam apetit, spava mi se i baš si pomislim mora bit sve u redu kad imam tak lijepe simptome....a onda negdje pročitala da to može biti od dabrastona??? Jesu li to sve i nuspojave dabrastona?

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja u drugoj trudnoći nisam koristila dabrostone i imala sam takve simptome

što se veličine bebica tiče, moje su obje bile majušne od samog početka (majušne su se i rodile )

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E sad sam se zbedirala.....bole me grudi, muka mi je i boli me želudac (nešto kao gastritis), sve mi smrdi, nemam apetit, spava mi se i baš si pomislim mora bit sve u redu kad imam tak lijepe simptome....a onda negdje pročitala da to može biti od dabrastona??? Jesu li to sve i nuspojave dabrastona?
    Ja ga ne koristim,a imam sve te simptome već tjednima.Tako da,bit će sve ok,vidjet ćeš

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Danas sam bila na uzv i beba je 31,3,ja sam 10+2,a dr kaže da je to veličina za 10 tjedana.Baš me briga,veliki smo koliko smo veliki,bitno da rastemo i srčeko nam kuca :D

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Pepina prvotno napisa
    Danas sam bila na uzv i beba je 31,3,ja sam 10+2,a dr kaže da je to veličina za 10 tjedana.Baš me briga,veliki smo koliko smo veliki,bitno da rastemo i srčeko nam kuca :D
    Cestitam :D

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svima koji su mislili na nas i bili nam podrška veliki poljubac
    Bili smo na kontroli i sad smo veliki 14 mm, kuca :D :D

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Predivno :D

Mazi bušicu

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

:D :D sada samo uzivaj

khaa avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

joj što volim lijepe vijesti!!!!

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

:D

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala Bogu :D

mcvetnic

Početno

Citiraj Pepina prvotno napisa

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

:D :D super za lijepe vijesti

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Svima koji su mislili na nas i bili nam podrška veliki poljubac
    Bili smo na kontroli i sad smo veliki 14 mm, kuca :D :D
    :D :D

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Podižem temu, da ne otvaram novu. (Ne radi se o meni)

Sa 7+2 lagano krvarenje, odlazak na hitnu- plod 3,1mm, nazire se srčana akcija (na nalazu piše SA+). Kontrola za tjedan dana, krvarenje u međuvremenu staje. Nakon tjedan dana plod 6mm, ali nema srčane akcije. Ponovo kontrola za 4 dana (sad se čeka). Doktor je odmah rekao da postoje dvije mogućnosti (ili da srčeko prokuca ili kiretaža).
    Ima li netko slično iskustvo, a da je dobro završilo? Napominjem da je ovulacija bila 14.dc, dakle nije kasnila.

Pliiiiiiiiiiiiiiiz, help!

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nitko?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ne znam što bih ti odgovorila...ako je srčana akcija zaista bila prisutna, a poslije je nije bilo ( ako je dr siguran ) nisam sigurna da se stvari mogu okrenuti na dobro....druga je stvar ako doktor nije siguran da li je uopće bilo srčane akcije...pa se sad čeka da srčeko prokuca....rane trudnoće su same po sebi velika zagonetka i svašta se dešava i zato ja ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u najboljem redu
    ovdje zaista ima svakakvih priča u kojima je sve dobro završilo, treba razmišljati pozitivno

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

s druge strane, sigurna sam da je doktor s razlogom rekao da je moguće da srce prokuca...prema tome....
    javi se što je bilo

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Sandrij2 sa 8+2 trebalo se čuti srčeko, ali čula sam i iznimki. Ne razumijem taj nalaz nazire se srčana akcija, ili je ima ili je nema...

Koliko se ja kužim plod od 6 mm bi odgovarao 7 tjednu trudnoće, možda koji dan više...

Mislim da će srce uredno prokucati i da je trudnoća malo manja, a za te prve dane svaki dan je svetinja i jakoooo važan. Kod mene je isto srčeko malkice kasnilo.

Ako srce ne prokuca za 4 dana kada je kontrola ja bi svakako potražila još jedno mišljenje.

Od srca želim da to malo srčeko prokuca

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

slažem se sa pepitom, uvijek drugo mišljenje.....

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa
    slažem se sa pepitom, uvijek drugo mišljenje.....

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Cure, hvala vam puno na riječima ohrabrenja. Realni smo i znamo da je sve moguće, ali nadamo se najboljem ishodu.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U 4 dana nije bilo nikakvog pomaka... Kiretaža...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

žao mi je što je tako završilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •