Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: kakve sanse imaju Hrvati koji zive u inozemstvu?

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno kakve sanse imaju Hrvati koji zive u inozemstvu?

Nakon nekoliko godina neuspjesnog pokusavanja da ostanem u drugom stanju, razmisljamo o posvajanju djeteta.
    Oboje imamo Hrvatsko drzavljanstvo, mladi smo, ali zivimo i radimo u inozemstvu. Procitala sam po drugim forumima da su sanse za parove koji ne zive u Hr. relativno male, i da se daje prednost onima koji zive u drzavi. To me polako bacilo u ocaj, jer toliko zelimo imati dijete i znam da bi bili savrseni roditelji.
    Da li poznajete parove kojima je uspjelo? Ima li smisla pokusati?

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno Re: kakve sanse imaju Hrvati koji zive u inozemstvu?

Citiraj crow prvotno napisa
    Dobro nam došla .
    Osobno ne poznajem niti jedan par iz inozemstva kojem je uspjelo, ali sam čula/čitala priče.
    A ima li smisla pokušati, hm? U situacijama u kojima imam dilemu vodim se pitanjem "a šta mogu izgubiti?".
    Ako si psihički spremna na "borbu" sa sustavom, a prošli su je svi posvojitelji - roditelji ili čekalice - bez obzira gdje im je prebivalište, tada mislim nemaš šta izgubiti, a ako uspiješ - jako puno ćeš dobiti .

Puno sreće ti želim .

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Znam par koji nema naše državljanstvo niti živi u Hrvatskoj i posvojio je dijete iz Hrvatske

Znači da šanse ima.

Sretno!

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji prijatelji (još uvijek) žive vani. oni su davno posvojili dijete - ali nitko nije postavljao problem oko toga, jer i ovdje imaju kuću.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...a da prijavite prebivalište u Hrvatskoj,pa da krenete u postupak?..... :?

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mi imamo kucu u Hrvatskoj, odnosno gornji kat kuce. Doduse, nije sve izradeno i namjesteno , samo spavaca i dnevni boravak. Ali malo pomalo sve cemo to srediti. Ovde imamo trosoban stan, tako da stambena situacija nije problem.
    Uskoro idemo na godisnji u Hr., posjetiti cemo Centar za socijalniu skrb i raspitati se o detaljima.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

crow - samo naprijed!!! :D :D :D

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno Re: kakve sanse imaju Hrvati koji zive u inozemstvu?

Citiraj otocanka prvotno napisa
    Citiraj crow prvotno napisa
    Ako si psihički spremna na "borbu" sa sustavom, a prošli su je svi posvojitelji - .
    Da, to je ono sto ne znam jesam li spremna, bojim se razocaranja.

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ...a da prijavite prebivalište u Hrvatskoj,pa da krenete u postupak?..... :?
    Mislis da se preselimo dolje? Jako tesko, razlog je posao, ne toliko moj (jer placa i nije nesto), nego suprugov.
    Inace, u Hrvatskoj imamo kucu u gradicu gdje ekonomska situacija nije bas sjajna i velik je broj nezaposlenih osoba.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Po zakonu imate pravo na posvojenje ako ste oboje hrvatski državljani. Druga je stvar što odluka o posvojenju pojedinog djeteta ovisi o povjerenstvima koja djeluju pri CZSS. Njihova je politika većinom takva da dijete daju posvojiteljima koji imaju i boravište u Hrvatskoj kako bi djeca ostala ovdje. Ali, vi imate pravo dati molbu i boriti se za posvojenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Crow, sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Crow, dobrodošla.
    Nemoj se zamarati time koliko imate šanse, ako želite posvojiti prijevite se u Centar i započnite postupak. Točno je - nemate što izgubiti (osim malo vremena, puno živaca itd).

crow avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

hvala vam puno, bas ste divni

cim uhvatim malo vise slobodnog vremena procitati cu ovaj podforum od A-Z, radi korisnih savjeta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •