Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: protocni plinski bojler

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno protocni plinski bojler

trebam bojler za vodu u kuhinji i kupaonici. kako izabrati, sto izabrati?

htjela bih da je bojler skriven u kuhinjski element

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

mi smo htjeli svoj zatvoriti i rekli su nam da nemamo onaj koji bi to "podrzavao"- mora imati zraka.
    znaci, postoji vise vrsta.
    imamo vailantov, valjda kao i sve zgrade.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a po cemu znas koj bojler mozes stavit u element a koj ne?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Moj je marke Junkers i zatvoren je u kuhinjski element, ali se donja ploha ne smije zatvoriti (mora imati zraka), tako da, kad se malo sagneš, skužiš da je bojler, a i dolje se vide one cijevi. Osim toga, čuju se zvukovi npr. kad se upali topla voda...To mi se ne sviđa u mojoj kuhinji...Da se mene pita, ja bih ga držala u kupaoni, mislim da mu je tamo bolje mjesto.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    a po cemu znas koj bojler mozes stavit u element a koj ne?
    rekao nam serviser

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Svi plinski bojleri moraju imati zraka,dakle,možeš ih samo djelomice sakriti. Majstor će ti dati informaciju koji i kakav da kupite. Ovisi na kakav dimnjak će se spajati (o širini dimjaka ovisi snaga bojlera) i naravno, kvadratura stana ako je to bojler i za grijanje radijatora, te broj i udaljenost potrošača (pipe,tuša).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Postoje bojleri koji se mogu potpuno zatvoriti (ali ne znam kako ih prepoznati 8)) .

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da se Vissman mogu zatvoriti, ali cijene su im :shock:

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Imam junkersov, kombi-bojler centralno grijanje i topla voda i to fasadni, ne treba mu dimnjak.
    prije nego smo ga kupili, raspitala sam se kod nekoliko stručnjaka i svi su mi preporučili fasadni jer ne troši zrak iz prostorije (nema mogućnosti gušenja i sl.) Tako da pretpostavljam da ukoliko je fasadni, mogla bi ga zatvoriti nekim elementom, samo što su ti fasadni bojleri skuplji.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Rene2, koliko ste platili svoj fasadni bojler i koliku kvadraturu grijete s njim?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Stavi taj protočni plinski bojler u kupaonicu za vodu u kupaonici i stavi posebno mali 5l bojler na struju u kuhinjski element za pranje suđa. Tak ja imam i super je kombinacija. Ovaj strujni je mali, zatvoren u element, voda je unutra uvijek topla i zagrijana na temperaturu koju želim.
    Odrasla sam uz plinski protočni bojler koji je služio za kupaonicu i kuhinju i s tim je stalno bilo problema. Em moraš mješati toplu i hladnu vodu da dobiješ pravu temperaturu, em čekaš pol sata (ok malo karikiram) da se voda zgrije i stigne cijevima do pipe. Tak ti oteče par litara hladne vode dok dočekaš jednu čašu tople vode.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Mislim da se Vissman mogu zatvoriti, ali cijene su im :shock:
    viessman ne postoji u izvedbi koju trebam ali izgleda predobro i zapravo po cijeni je tu negdje sa valiantom i boshom (to je prio bio junkers)

ne mogu stavit bojler u svoju velebnu kupaonicu jer nemam nikakvo odzracivanje, odnosno mogla bih stavit jedino elektircni a to su i veci potrosaci energije i super su glomazni u usporedbi sa plinskim protocnim pa sam na zalost osudjena na bojler u kuhinji jer mi je dimnjak za prikopcat bojler na prelazu iz dnevne sobe u kuhinju

brigita, kakav si to protocni bojler imala kojem je trebalo da zagrije vodu? naime cak ovaj nas stari koj je na izdisaju zagrijava momentalno

s obzirom na velicinu prostora vodi po mojim pipama definitivno ne treba dugo da doklokoce do kupaonice ili sudopera

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Nije stvaru Viessmann-u ili Vaillant-u i zatvaranju. Svi oni imaju obe verzije.

Caka je u tom da oni koji se smiju zatvarati se zovu "fasadni" iako je to fasadno ustvari kriva riječ. Oni mogu ići i vertikalno na krov, al dimnjak je cijev u cijevi. Znači, ako ste u zgradi sa normalnim "vulgaris" dimnjakom, zaboravi, ne možeš se priključit. Ako imaš svoj proboj na krov, jupijupi!

Ako bi izlaz bio baš na fasadu, da opravda ime fasadni, onda pak ima uvjeta o udaljenosti od prizora, i svojih i tuđih, krova, nadstrešnica...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •