Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Bijesna sam - trebam savjet...

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Bijesna sam - trebam savjet...

Jedna osoba vrlo bliska meni ima troje male djece (1, 3, i 5). Neki dan sam se šetala s najstarijom i komentirala sam jednog vozača koji nije imao AS u autu za klince. I ona meni kaže: Mama nas nikad ne veže, nema vremena... Imaju postavljene AS za sve tri, toliko vremena valjda imaju da si zakopčaju klince.

Nisam mogla zaustaviti svoj dugi jezik i napala sam tu mamu, da nije normalna i neka ne putuje s klincima ako ih ne misli vezati, jer će morati meni odgovarati.

Odrasla sam s tom ženom, ona me vrlo dobro zna, i zna da neću tako lako popustiti. Razmišljam o tome da najstarije dijete postavim kao stražara i da ju nagradim svaki put kada mi kaže da ih nisu vezali, ali se bojim da će malena to iskoristiti i govoriti istinu i neistinu, a opet se bojim da će im se nešto dogoditi, i da moram roditelje upozoriti...

Da li sam pretjerala? Što da radim? Išta? Ništa? :?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Kaj se igraš Sherloka Holmsa? Lijepo ženi rastumači opasnosti i, na kraju krajeva, zakonsku obvezu vezanja djece u AS. Nemoj ju napadati da ne postigneš kontraefekt. Ak se tak dugo znate, vjerojatno će poslušati. Pa i sama zna da se to mora, samo ju malo uplaši.
    :shock: Fakat nije normalna!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga klamarica, ne znam kaj bi ti rekla...
    Potpuno razumijem tvoju frustraciju jer sam se i sama našla x puta u takvoj situaciji.
    Baš nekidan s nevjericom slušam frendicu da malu od 6 godina ne vozi više u boosteru s naslonom jer ga je prerasla, booster bez naslonjača je neudoban i da je sad veže pojasom, ali ide joj preko vrata pa si mala skine gornji dio pojasa i stavi ispod pazuha :shock:
    Ja reko, jesi ti normalna...ja bi okrenula nebo i zemlju da nađem booster koji bi joj odgovarao, a ovako ne znaš kaj je gore: ako joj pojas ide preko vrata mogao bi joj taj isti mali vratek gadno ozlijediti u sudaru, a ova luda varijanta sa pojasom preko rebara će ih polomiti ko čačkalice u sudaru

Al ne da se ona krstit i samo nemoćno širi ruke "a, kaj da radim?", no u sebi zapravo vrti mantru "ma nije to toliko bitno, pa neće se baš nama dogodit nesreća"

A, inače je fe-no-me-na-lna mama, i ona i njen muž su meni uzor roditeljstva u svakom drugom pogledu, no jednostavno im nije sjelo u glavu koliko je opasno voziti dijete u neprikladnoj sjedalici, odnosno bez sjedalice dok je dijete još treba koliko god to dijete naizgled bilo veliko i čvrsto.

Inače sam u životu veliki optimist, ali gorko iskustvo me naučilo da ljudima koji imaju određen stav oko bilo koje roditeljske teme, a ti si jako uvjerena da oni griješe, jednostavno daš informacije, potrudiš se biti što uvjerljivija, ali hoće li oni to prihvatiti ili ne, možeš samo molit boga da prihvate i ne se grist ako ne uspiješ. Nemoj očekivati od sebe da uspiješ ispraviti baš sve krive drine

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijateljski savjet, bez napadanja, vikanja i vrijedjanja obicno da mnogo bolje rezultate.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Re: Bijesna sam - trebam savjet...

Citiraj klamarica prvotno napisa
    Razmišljam o tome da najstarije dijete postavim kao stražara i da ju nagradim svaki put kada mi kaže da ih nisu vezali, ali se bojim da će malena to iskoristiti i govoriti istinu i neistinu, a opet se bojim da će im se nešto dogoditi, i da moram roditelje upozoriti...
    Ovo ideja nije dobra. Zena bi mogla pop...... da skuzi da si joj nagovorila dijete da je spijunira i tuzaka. Kontraefekt. Izgubiti ce povjerenje u tvoje savjete.

Citiraj Tara prvotno napisa
    prijateljski savjet, bez napadanja, vikanja i vrijedjanja obicno da mnogo bolje rezultate.
    Ovako bi i ja.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Re: Bijesna sam - trebam savjet...

Citiraj Deaedi prvotno napisa

Ovo ideja nije dobra. Zena bi mogla pop...... da skuzi da si joj nagovorila dijete da je spijunira i tuzaka. Kontraefekt. Izgubiti ce povjerenje u tvoje savjete.

Citiraj Tara prvotno napisa
    Ovako bi i ja.
    Slažem se, ali ne znam kako održati hladnu glavu. Jutros me je nazvala i rekla sam joj da ne mogu preko telefona s njom pričati, jer želim s njom popričati u četiri oka. Mislim da njoj stvarno nije jasno zašto ja toliko inzistiram na AS. Meni se je smijala kada sam kupila AS u 7. mjesecu trudnoće, i čudila se kada sam malenu dovela doma iz bolnice u AS, a ne u jastuku... A što mi je najgore, žena je obrazovana, pri kraju je fakulteta, njen muž je obrazovan, prošli su pola svijeta, i tako se odnose prema svojoj djeci...nije mi jasno... :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Evo i epilog priče - razgovarale smo u četiri oka i smireno sam joj objasnila da sam poludila jer obožavam njene klince i nepojmljivo mi je da imaju AS, djeca sjede u njima, a oni ih ne vežu. Prvo mi se je pokušala opravdati da ih je puno, i da klinci ne žele biti vezani, na što mi je para lagano počela izlaziti iz ušiju. Onda sam joj ispričala događaje objavljene u novinama u zadnjih par tjedana. I polako joj je postalo jasno. Rekla je da će ih ona vezati, ali nije sigurna da li će joj muž ih vezati kad ih sam vozi. U svakom slučaju, rekla sam svoje, s njenim mužem ću još popričati, a on me se pomalo boji, pa će me možda i poslušati...

Hvala svima na savjete!

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ipak se kreće :D

Ili, kako bi nekidan rekla Kelly u Bundyjevima: It turns, therefore I am!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •