Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: drvo ljubavi?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno drvo ljubavi?

ili mislim da je pisalo DRACENA ....(nešto još)
    dobila ju na poklon iz baumaxa pa me zanima koliko se puta zalijeva,gdje ju najbolje drzati (radi svjetlosti) općeniti njeno odrzavanje ! hvala

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jako zahvalno za održavanje - svijetlo mjesto, ali ne na suncu, zalijevati jednom tjedno.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nisam znala da se dracena zove i drvo ljubavi? :? U svakom slučaju sviđa mi se (i biljka i naziv ).
    To je tip palmice,valjda najzahvalnija sorta sobnog i uredskog bilja. Ja imam dvije. Mana im je što visoko narastu pa zauzimaju puno mjesta,al ja svoje ne dam!
    Zalijevam ljeti 1x tjedno, zimi svaka dva tjedna.Dobro uspijeva čak i kad malo "zaboraviš" na nju. Ljudi je često poklanjaju jer je dobra i za početnike.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

U mojoj knjizi o sobnim biljkama piše da je to skoro pa neuništiva biljka. I je. Možeš ju uništiti s previše zaljevanja ili ako ti se smrzne po zimi ako ju držiš u nekom hladnom hodniku na npr 10 stupnjeva. A i tada ima šanse da se oporavi. Podnosi i sunce, ali ružno izgleda dok je na suncu. Više joj paše svjetlost i hladovina.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

I ja pročitala da je neuništiva, ali ja sam uspjela

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

da jako je lijepa kao neke palmice ! krasna je ! eto zalijevam ju 1 tjedno !valjda će uspjeti prezivjeti kod nas-mala ju za sada ne dozivljava

passiflora

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    I ja pročitala da je neuništiva, ali ja sam uspjela
    a može se desiti svakome.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

dracene su jedne od najzahvalnijih biljaka, s time i jako efektne svojim izgledom u svim prostorijama gdje imaju svjetla ali opet ne direktnog sunca. netreba je puno zalijevati (ljeti jedanput tjedno, zimi jedanput u dva tjedna) pa cak je dobro pustiti da se zemlja malo prosusi. u prostorijama gdje je suhi zrak (pogotovo zimi kad se grije) potrebno joj je vlaziti listove odstajalom vodom. netreba ju cesto presadivati, osim ako se primjeti da korijenje na dnu tegle pocinje viriti. cestim presadivanjem brze raste u visinu.

sve se biljke presaduju u teglu jedan broj veci od stare jer inace biljka stagnira, tj.raste korijenje a ne listovi!!!

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ove će mi informacije dobro doći jer krećem u nabavku sobnog bilja za novi stan a pojma nemam o ničem, samo se nadam da ću imati više sreće nego sa silnim kućnim ljubimcima koje sam imala kao dijete (detalje neću pisati da me ne prozovu iz Društva za zaštitu životinja).

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Jedina biljka koja je preživjela sve zahtjeve suživota sa mnom. Imamo već i unučad. :D

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A uz to sto je 'neunistiva' kupi otrove i negativnu energiju i jos stosta, ako sam dobro upamtila

koalica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam dvije - ona kraj telke zove se rod stewart a ona kraj kompa cher Ljeti se znalo dogodit da odem na more i 4tj ih nitko ne zalije, pa bude sve ok. Meni su prekrasne kućne biljke. Idealne za nemarne

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •