Ajoj, koliko korisnih savjeta, cure drage, puno hvala!

Primijetih da ima dosta podvrsta Benjamina, moj je (tamno) zeleni s manjim listićima (nije kovrčav).

Citiraj Rene2 prvotno napisa
Stavi ga u kadu tako da posudu sa zemljom omotaš najlon-vrećicom (da ga ne bi potopila i previše zalila, zbog truljenja korijenja) i zatim ga prskaj raspršivačem, najbolje odstajalom vodom. Pusti ga da se ocijedi i vrati ga na staro mjesto.
Rene2, da li mu je dovoljna tolika količina vode koju dobije putem raspršivača, omotan u vrećicu, mislim, da li zemlja i dalje ostane suha ili je tako dovoljno :?
Ja ga nisam omotala najlon vrećicom, tako da se sva voda slijevala u zemlju dok sam ga tuširala, a nakon 10-tak minuta sam svu vodu iz podloška bacila. (Jesam li ipak pretjerala s zalijevanjem :? ) Namjeravam ga tako tuširati 1x tjedno tijekom ljeta i 1x u 2 tjedna po zimi.

Citiraj Veki prvotno napisa
Benjamin spada u emocionalne biljke.
Bit će da sam se ja zato na prvi pogled jako zaljubila u Bendžija, kao ni u jednu biljčicu do sada.
Smjestila sam ga u spavaću sobu, pored prozora koji je uvijek otvoren (makar u V položaju), čak i zimi, cirkulacija zraka pored njega postoji, ali mislim da to nije propuh. Što se tiče mjesta, neki ljudi kažu da nije dobro biljke držati u spavaćoj sobi, što vi mislite? Ja sam pročitala negdje da fikusi pročišćavaju zrak i da ih se može držati u sobi...

Ja sam ga htjela razmnožiti (a ne presaditi) kako sam gore napisala. Otrgnula sam jednu grančicu s par listića, stavila ju u vodu u neprozirnu čašu, sad čekam da pusti korijenje (hoće li :/ ) pa bih ga zasadila u novi lončić, da li se to tako radi?

Citiraj maria71 prvotno napisa
ja sam ovdje ili negdje drugdje pročitala da se 2 puta godišnje zalijeva sa razrijeđenim bjelanjkom....moj se preporodio nakon prve kure
E pa stvarno su ti Benjamini čudne biljke. S čime razrijediš bjelanjak, vodom?