Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: problem sa stolicom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno problem sa stolicom

mozda netko od vas ima slicno iskustvo ?!
    naime,moj sin ima 2 god i 8 mjeseci i trenutno vec neko vrijeme ima problema sa stolicom. dva puta je imao tvrdu stolicu i boljelo ga je dok je kakio i sada ne kaki i po 5,6 dana. dok mu dode stiska jadan guzu i skakuce al ni slucajno da se pokaki . Inace pedijatar mi je savjetovao 4 tjedna terapiju sa portalak sirupom i evo vec 10 dana ga pije a stolicu je imao jednom prije 5 dana. ne mogu vam opisat kako mi je pao kamen sa srca al evo opet danas peti dan nista...... mozda ....ma ne znam ni sama sta vise da mislim s obzirom da normalno jede (kuda ta hrana ide ? ) .......mozda je netko imao slican problem pa barem malo da me utjesi da ce to sve doc na svoje. inace nisam neki panicar al mi opet normalno nije bas sve svejedno......

cesto citam Vase postove, a ovo je moj prvi, pa Vas sve pozdravljam

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Znam kako vam je.Mom sinu (2g i 5mj.) jedino pomaže Cotidierbe junior sirup.Osim njega ,svakodnevno pije sok od kuhanih suhih šljiva i 1 kruške.
    Pozdrav!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo 18. lipnja skinuli pelenu i zamjenili je gacicama (2g5mj) i prva i jedina poteskoca je nastala sa zadrzavanjem stolice, a moja cura je takodjer veliki izjelica

nakon prva tri dana ne kakanja sam joj u obicni jogurt umjesala tri zlicice domaceg pekemeza od sljiva, trebalo je oko pola sata da pocne djelovati, jednostavno se morala nakon toga pokakati (doduse u pelenu koju sam joj za tu priliku vratila)...

potom je opet 4 dana zadrzavala stolicu (samo ovaj puta nije zeljela kakati vise ni u pelenu) pa smo ponovile postupak i nakon toga se normaliziralo

na nekoliko mjesta sam citala da postoji i faza kad se tesko odvajaju od svog drekeca jer ga smatraju dijelom sebe, a cesto se to ispolji bas kod skidanja pelena...

eto, recept sa jogurtom i pekmezom od sljiva stvarno nije ni agresivan, ni skodljiv pa drzim fige da vam upali ako se odlucite za njega, a ovaj psiholoski dio price smo mi malo odradjivali poajcanim posjetima toaletu kad sam na njemu ja ili tata... (prica o tome kako je to zdravo, kako se mora kakati... i slicno)

sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hm....da moj k tome nije i izbirljiv, kuhala sam mu kompot od jabuka i šljiva al mu se i nije bas svidio ....sad trenutno pije slatku kamilicu, i to s nekom mukom. inace ne jede nista od mlijeka,ni jogurte ni sireve,nista mu ne mogu podvalit, al je zato pravi mali mesozder. ...

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj stella73 prvotno napisa
    hm....da moj k tome nije i izbirljiv, kuhala sam mu kompot od jabuka i šljiva al mu se i nije bas svidio ....sad trenutno pije slatku kamilicu, i to s nekom mukom. inace ne jede nista od mlijeka,ni jogurte ni sireve,nista mu ne mogu podvalit, al je zato pravi mali mesozder. ...
    Nažalost, meso zatvara, odn. čini stolicu tvrđom i kompaktnijom pa onda zna i boljeti kad se tiska.
    Neka pije puno vode. Možda da mu cijediš sokove kad već kompot neće.
    Mekinje, palenta, možda bi to htio? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ne, palenta je bila ok dok je bio mali,cak s jogurtom al sad vise nema teorije. tezak je sa hranom, i ja bih rado barem da jogurt jede al tesko,ma nikako. kupila sam mu i dukatino ,ma mogla sam se okrenit na glavu ne bi ni probao......sve je bilo ok dok je bio manji pa sam mu mogla dat sta sam god htjela a sad ?! .....

ps. jucer se pokakio na plazi,( koja vijest hahahaha ) :D nakon opet 5 dana al svjedno samo neka krene

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Naribaj jabuku, dodaj par žlica grožđica i neka odstoji par minuta. Nek se kikač nakon toga napije vode. Provjereno funkcionira!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e to bi mogla probat jer inace voli i jabuku (obicno je jede) a grožđice pogotovo. najljepša hvala. jutros je i par šljiva pojeo na plaži. inace dolazi mu za kakit al se suzdržava i sav se jadan naježi al opet ništa. ma bit ce to sve ok,znam da hoce al stvarno je korisno čut i pokoji vaš savjet.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hvala :D :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e jedno pitanje, da li limunada zatvara ?

Lukina mamma avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj stella73 prvotno napisa
    e jedno pitanje, da li limunada zatvara ?
    Napravi je slatkom pa će otvarati.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bokić curke!! Mi nažalost, imamo isti problem.. U dva navrata je imao jako tvrdu stolicu i bolilo ga je kad je kakao. To mu se očito zamjerilo pa je gospodin odlučio da mu je bolje uopće ne kakati. Točno vidim po njegovom ponašanju da mu je sila, stišće nogice, juri okolo i viče netu, netu (neću). Kad govance uspješno uspije kontrolirati smiri se i sve je super. Sutradan opet ista stvar. Nakon 4 dana, valjda mu je fakat nemoguće zadržati stolicu i onda se na jedvite jade pokaka, s tim da ga ja moram držati, masirati mu trbuh i potiskivati trbuščić prema dolje jer on ne želi stisnuti. Ma grozno! Isto je težak za klopu, obožava tjesteninu i od toga bi mogao živjeti.. Počeli smo koristiti integralnu a skužili smo da obožava i paradajzovu juhu a to navodno otvara.. Samo kad bi on malo surađivao, riješili bi mi to, a ovako ne znam...za sada nam baš ne ide. Da ne zaboravim, dobili smo preporuku od jedne umirovljene pedijatrice da kupimo lan i da mu umiješamo po malo u svako jelo koje jede. To smo i napravili ali friško pa ne mogu objaviti rezultate.. Ima ga u DM - i to baš neki smrvljeni za probavu.. Vidjet ćemo!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lan? ima u dm-a ? cija je proizvodnja. moj momcic ima iste simptome kao tvoj i ja svoga moram stalno masirati inace sad kaka skoro svaki 3 dan al i to jadan na jedvite jadejerse vise stvarno ne moze suzdrzat. muka mi je stvarno.kaze meni pedijatar,gospodo dajte mu puno tekucine,juhe voca povrca, sve bi to bilo super da on oce jest ono sta mu ja dajem.od voca i povrca samo lubenica i jabuka .... drzim fige i vama i nama

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

H ima problema sa stolicom, ide svaki 4 dan. Po preporuci gastroenterologa joj dajem sirup Portalak. Npr. ako ne kaka 2 dana, onda ujutro i navecer dam zlicu Portalaka (to je laktoza). Omeksa stolicu. Inace se H kada je stolica tvrda muci i zadrzava.

No, prvo se posavjetuj sa pedijatrom za taj sirup, ipak je to svojevrstan lijek.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mališa je jedno vrijeme imao problem sa tvrdom stolicom. Spasio ga je lan. U dm-u sam ga kupila i umiješala u voćne jogurte. Ne sjećam se proizvođača, mislim Schneekope.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •