Drage moje, mojoj bebi se dosta znoje nogice dok je bosa,prođem rukom preko njih i ruka mi bude mokra...dali je to od vručine ,dali je to pod normalno molim Vas ako ima tko kakav odgovor ili iskusvo sa istim ..
Hvala
Drage moje, mojoj bebi se dosta znoje nogice dok je bosa,prođem rukom preko njih i ruka mi bude mokra...dali je to od vručine ,dali je to pod normalno molim Vas ako ima tko kakav odgovor ili iskusvo sa istim ..
Hvala
znoje se noge i bebama... a znaju bome i smrditi...![]()
Ovo je istina. Nije dase znoje da su mokre al imaju kiselksti miris... Noge moje Janči.sorciere prvotno napisa
![]()
Tako i kod nas...i onda nam se zavuce svasta medu prstice..
Mi kazemo da nasoj L nogice malo smrduckaju![]()
Tnx girls,![]()
anti od rođenja...i tabani i dlanovi
opako....
na jednoj kontroli pedica se toliko čudila da to nije vidjela u svojoj praksi, mislila da se popiškio po nogicama dok se ona okrenula......
na kraju je bio zaključak da je on beba sa takvim živčanim sustavom koji iz nekog razloga (traumatičan porod) pojačano radi...
na moje pitanje može li to biti i nasljedno dobila sam potvrdan odgovor....imamo takvih bliskih slučajeva
Ja sam čula da im se pojačano znoje ruke i dlanovi (tj. pročitala sam tu na forumu) jer im fali D-vitamina :?
:shock:
Ana gdje si to citala, možda neki link?
I Petri nogice smrduckaju od znoja, ali to mi je taaako slatko!![]()
Evo jedan link, i idem tražiti još
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ojenje+dlanova
I meni je to slatko i možda nije normalno ali volim mu ih i takve ljubit jer znam da če mi to falit kad narastediči prvotno napisa
![]()
Danas sam pekmezasta
kikica je bila posve zdrava, i ništa joj nije falilo. prvi put čujem za vitamine, anemiju, i ostale stvari... :? (i ne vjerujem baš u to...)
ana![]()
Nije da smo bas redovni sto se davanja D kapi tice, pa me to malo zabrinulo...
Pa i mene je to malo zabrinulo ali opet nitko ne zna 100% da li je to znojenje rezultat od pomanjkanja D-vitamina :/
Kaj ipak nije to pojačano znojenje tako bezazleno :? ,ma sutra idemo na pikicu pa ču pitati doktoricu..
Izvor : Duško Mardešić i suradnici, „Pedijatrija“ šesto imijenjeno i dopunjeno izdanje, Školska knjiga, Zagreb 2000.(...)Hipovitaminski rahitis očituje se u dojenčadi i male djece osim znakovima na kosturu i hipotonijom mišića, koja bitno doprinosi nastanku deformacija kostura. (...) Rahitična dojenčad katkad pokazuju simptome neurovegetativne labilnosti, što se očituje razdražljivošću, nesanicom, lošim apetitom i jakim znojenjem. (...)
(...) dnevne potrebe vitamina D ovise o podneblju, životnim uvjetima, načinu prehrane i drugim teško predvidivim čimbenicima, kao i u velikoj mjeri o nepredvidivim individualnim konstitucijskim obilježjima pojedinog djeteta. Danas se pretpostavlja da su prosječne dnevne potrebe za zdravo doneseno novorođenče 400IJ D vitamina na dan.
U skladu sa navedenim potrebana, prevencija rahitisa provodi se neovisno o načinu prehrane dojenčeta dodavanjem vitamina D u obliku farmaceutskog pripravka (kapljice ili tablete) neprekidno od prvog mjeseca do kraja prve godine života svakog dana u dozi od 400IJ na dan.
Pretpostavlja se da su takvim programom profilakse zadovoljene potrebe i one djece sa najvećim potrebama, dok ona s najmanjim potrebama još neće biti ugrožena od toksičnog djelovanja vitamina D. (...)
(svi nešto "linkaju" sa neta, meni nije bilo teško prekucati iz službenog udžbenika pedijatrije)
ako se 95% beba znoji -da li to znači da je 95% beba rahitično i da im nedostaje vitamin D?
da ja sad uzmem neku medicinsku knjižurinu -vjerojatno bi se odmah koknula, jer bih našla bar 100 simptoma različitih boleština...![]()
Ma ne, nije to bio cilj. Namjera je bila da se vidi zašto se znojne noge spominju u kontekstu D vitamina i zašto se svoj djeci propisuje toliko izvikane 2 kapi Plivit D3. Nije mi bila namjera tvrditi da svi koji se znoje imaju rahitis, takva bi tvrdnja bila u najmanju ruku, glupa.
ma ja sam danas pitala pedicu zakaj joj se tako znoje nogice i ona je rekla da je to sasvim normalno pa i mi se znojimo što su bebe veče i aktivnije žljezde više rade i više se znoje ne samo nogice več i rukice ,a i ostatak tijela i to je to ...![]()
Znojenje radi hipovitaminoze je drugačije, u smislu, obilno je i najintenzivnije po noći, a prisutno je i uz temp -5st.C vani (da karikiram). Ono je prvi rani vidljivi znak nedostatka D vit, ostalo su već kasni znaci.
Normalno da nam se klinci znoje kada je 40 st. C, Katja ima sve kapi znoja po nosu i iznad gornje usne, a kosa joj bude mokra. Dlanovi i stopala ne toliko. stopala joj samo znaju malo smrduckati![]()
Joooj, Milici se tako znaju oznojiti nogice i budu hladne da pomislim kako joj je zima, a onda skužim da je u sobi +30 i da tjelešce radi svoje i hladi samo sebe.
Da, a jučer mi je jedna poznanica rekla zašto ne nosi čarape! Na +40! :shock:
MA KAKVE ČARAPE :shock: ???? PRESTRAŠNO!spock prvotno napisa
Da, i to mi je rekla 2 puta jer sam je ignorirala. Ona je živjela u arapskim zemljama i njima je svima mama stalno oblačila čarape. Pa nije joj ni mater pri sebi.
U arapskim zemljama se to radi zbog zaštite od sunca. Da je samo stvar u vrućini možda bi preskočili turbane, duge rukave i duge hlače.
i naše su nogice male i mudljive i ljubimo ih redovito!![]()
tako je i u moje bebe znojne ali ledene ja mislim da fale neki vitamini