Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Znojne nogice!?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Znojne nogice!?

Drage moje, mojoj bebi se dosta znoje nogice dok je bosa,prođem rukom preko njih i ruka mi bude mokra...dali je to od vručine ,dali je to pod normalno molim Vas ako ima tko kakav odgovor ili iskusvo sa istim ..
    Hvala

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znoje se noge i bebama... a znaju bome i smrditi...

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa
    znoje se noge i bebama... a znaju bome i smrditi...
    Ovo je istina. Nije dase znoje da su mokre al imaju kiselksti miris... Noge moje Janči.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tako i kod nas...i onda nam se zavuce svasta medu prstice..
    Mi kazemo da nasoj L nogice malo smrduckaju

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Tnx girls,

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

anti od rođenja...i tabani i dlanovi
    opako....
    na jednoj kontroli pedica se toliko čudila da to nije vidjela u svojoj praksi, mislila da se popiškio po nogicama dok se ona okrenula......
    na kraju je bio zaključak da je on beba sa takvim živčanim sustavom koji iz nekog razloga (traumatičan porod) pojačano radi...

na moje pitanje može li to biti i nasljedno dobila sam potvrdan odgovor....imamo takvih bliskih slučajeva

Ana :-) avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam čula da im se pojačano znoje ruke i dlanovi (tj. pročitala sam tu na forumu) jer im fali D-vitamina :?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:shock:
    Ana gdje si to citala, možda neki link?

diči avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I Petri nogice smrduckaju od znoja, ali to mi je taaako slatko!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo jedan link, i idem tražiti još

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...ojenje+dlanova

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj diči prvotno napisa
    I Petri nogice smrduckaju od znoja, ali to mi je taaako slatko!
    I meni je to slatko i možda nije normalno ali volim mu ih i takve ljubit jer znam da če mi to falit kad naraste

Danas sam pekmezasta

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kikica je bila posve zdrava, i ništa joj nije falilo. prvi put čujem za vitamine, anemiju, i ostale stvari... :? (i ne vjerujem baš u to...)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ana
    Nije da smo bas redovni sto se davanja D kapi tice, pa me to malo zabrinulo...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa i mene je to malo zabrinulo ali opet nitko ne zna 100% da li je to znojenje rezultat od pomanjkanja D-vitamina :/

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kaj ipak nije to pojačano znojenje tako bezazleno :? ,ma sutra idemo na pikicu pa ču pitati doktoricu..

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

(...)Hipovitaminski rahitis očituje se u dojenčadi i male djece osim znakovima na kosturu i hipotonijom mišića, koja bitno doprinosi nastanku deformacija kostura. (...) Rahitična dojenčad katkad pokazuju simptome neurovegetativne labilnosti, što se očituje razdražljivošću, nesanicom, lošim apetitom i jakim znojenjem. (...)
    (...) dnevne potrebe vitamina D ovise o podneblju, životnim uvjetima, načinu prehrane i drugim teško predvidivim čimbenicima, kao i u velikoj mjeri o nepredvidivim individualnim konstitucijskim obilježjima pojedinog djeteta. Danas se pretpostavlja da su prosječne dnevne potrebe za zdravo doneseno novorođenče 400IJ D vitamina na dan.
    U skladu sa navedenim potrebana, prevencija rahitisa provodi se neovisno o načinu prehrane dojenčeta dodavanjem vitamina D u obliku farmaceutskog pripravka (kapljice ili tablete) neprekidno od prvog mjeseca do kraja prve godine života svakog dana u dozi od 400IJ na dan.
    Pretpostavlja se da su takvim programom profilakse zadovoljene potrebe i one djece sa najvećim potrebama, dok ona s najmanjim potrebama još neće biti ugrožena od toksičnog djelovanja vitamina D. (...)
    Izvor : Duško Mardešić i suradnici, „Pedijatrija“ šesto imijenjeno i dopunjeno izdanje, Školska knjiga, Zagreb 2000.
    (svi nešto "linkaju" sa neta, meni nije bilo teško prekucati iz službenog udžbenika pedijatrije )

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se 95% beba znoji -da li to znači da je 95% beba rahitično i da im nedostaje vitamin D?

da ja sad uzmem neku medicinsku knjižurinu -vjerojatno bi se odmah koknula, jer bih našla bar 100 simptoma različitih boleština...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ma ne, nije to bio cilj. Namjera je bila da se vidi zašto se znojne noge spominju u kontekstu D vitamina i zašto se svoj djeci propisuje toliko izvikane 2 kapi Plivit D3. Nije mi bila namjera tvrditi da svi koji se znoje imaju rahitis, takva bi tvrdnja bila u najmanju ruku, glupa.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa da, rahitis traži malo više simptoma.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ma ja sam danas pitala pedicu zakaj joj se tako znoje nogice i ona je rekla da je to sasvim normalno pa i mi se znojimo što su bebe veče i aktivnije žljezde više rade i više se znoje ne samo nogice več i rukice ,a i ostatak tijela i to je to ...

kailash avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

djeci je vruće pa se znoje i to je to.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Znojenje radi hipovitaminoze je drugačije, u smislu, obilno je i najintenzivnije po noći, a prisutno je i uz temp -5st.C vani (da karikiram). Ono je prvi rani vidljivi znak nedostatka D vit, ostalo su već kasni znaci.
    Normalno da nam se klinci znoje kada je 40 st. C, Katja ima sve kapi znoja po nosu i iznad gornje usne, a kosa joj bude mokra. Dlanovi i stopala ne toliko. stopala joj samo znaju malo smrduckati

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Joooj, Milici se tako znaju oznojiti nogice i budu hladne da pomislim kako joj je zima, a onda skužim da je u sobi +30 i da tjelešce radi svoje i hladi samo sebe.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, a jučer mi je jedna poznanica rekla zašto ne nosi čarape! Na +40! :shock:

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj spock prvotno napisa
    Da, a jučer mi je jedna poznanica rekla zašto ne nosi čarape! Na +40! :shock:
    MA KAKVE ČARAPE :shock: ???? PRESTRAŠNO!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Da, i to mi je rekla 2 puta jer sam je ignorirala. Ona je živjela u arapskim zemljama i njima je svima mama stalno oblačila čarape. Pa nije joj ni mater pri sebi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U arapskim zemljama se to radi zbog zaštite od sunca. Da je samo stvar u vrućini možda bi preskočili turbane, duge rukave i duge hlače.

MalaBuba avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i naše su nogice male i mudljive i ljubimo ih redovito!

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

tako je i u moje bebe znojne ali ledene ja mislim da fale neki vitamini

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •