Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Sanjam dojenje i osjećaje vezane uz to

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Sanjam dojenje i osjećaje vezane uz to

Ne mogu vjerovati - nakon čitanja o dojenju počela sam redovito sanjati (kao i inače u prijelaznim fazama u životu) da dojim. Zapravo, sanjala sam već nekoliko puta taj osjećaj kad staviš prvi puta dijete na dojku. Prvi puta me je bilo jako strah, pa onda sve manje, a sanjam kao neki neugodan osjećaj koji se smanji kad počne teći mlijeko.

I sve ja u snu radim i pratim po knjizi - masažu dojki, pa onda potičem let down toplim kompresama, pa gledam da ispravno stavim dijete, pa onda sanjam let down mlijeka, pa onda osjećaj mravaca u dojci (kako sam negdje čitala),pa slušam jel beba guta, jel joj se miču uši

Jedva čekam da vidim sanjam li iole blisko onome kako će to izgledati. Ako i ne - krasno je kako se majka priroda pobrinula da kroz nesvjesno proživim i otpustim svoje strahove vezane uz dojenje... kojih očito ima i nisu ugodni.

Samo sam htjela podijeliti to s vama.

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zanimljivo

inace, nemoj se zacuditi kad stvarnost bude neka drugacija, neke stvari tesko mozes zamisliti prje nego ih dozivis. uvijek te nesto iznenadi.

probaj se intenzivno potruditi zapamtiti prvo dojenje. ja sam prvo s prvim djetetom zaboravila, jednostavno mi je nestala ta slika, zato sam se jako trudila zapamtiti s drugim djetetom. i jos je imam u glavi, nakon 9 godina :D preslatko. ta mala faca, taj instinkt...

(pisi bebimetar slovom i brojkom, da padobranci ko ja znaju u kojoj si fazi :D)

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam u trudnoći jako puno čitala o dojenju i nisam si uopće mogla zamisliti kako je to. Bilo me tako strah da nešto ne napravim krivo, ili da možda neću moći dojiti... ah strahovi, vjerojatno kod svih trudnica isti.
    No, najviše od svega sam samo čekala taj prvi susret sa bebom (osim onog pri porodu) i prvo dojenje. Na kraju kad su mi je prvi put donjeli sam bila tako uzbuđena i tako sam instinktivno izvadila cicu i počela dojiti da uopće nisam bila svjesna samog čina. Tek poslije sam onak stala i sama sebi rekla- hej, pa ti si dojila svoju kćer!!!-

mila2

Početno

moj sin ima 5 mjeseci i ja svaki put kad ga dojim ntenzivno uzivam u tim trenucima. cini mi se kao da mu zivot dajem kroz to mlijeko kao da iz mene energija i toplina prelazi u njega. i to je tako tako tako lijepo.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Hej, pa ne mogu vjerovati da kad sam naišla na ovaj topic.
    Ja sam sinoć i dva dana prije sanjala isti san: da dojim malu bebu (koja je moja-u snu)
    Ili sam pukla ili je moja podsvijest toliko jaka da sanjam ono što želim na javi.
    Nemam djece i nisam nikad dojila, ali je san tako "živ" i kao da imam iskustvo dojenja.
    Nevjerojatno. Trebalo bi prelistati neku sanjaricu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joooooooj, prvo dojenje.... Kako lijep i snažan osjećaj . Imala sam osjećaj da lebdim od silne sreće koju sam osjećala. Do tog trenutka sam se malo bojala kako će nam ići dojenje, ali kad je Pia prvi put primila cicu onak kao da je više nikada neće pustiti , bila sam najsretnije biće na svijetu.
    Taj ugodan osjećaj mi je pokvarila zločesta sestra koja je nakon sat vremena došla i uzela Piu i to bez obzira na to što je ona još uvijek cicala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam (kad sam bila prvi put trudna) od silniih briga kako cu to sve isfurati sanjala da sam zaboravila bebu u ormaru na nekoliko dana, onda sam je se iznenada sjetila, otvorila ormar, a ona je bila prekrivena komadicem kuhinjskog papira i smjeskala se

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •